text.skipToContent text.skipToNavigation
 

EME gaat voor focus en laat een gedeelte van zijn distributie en klantenportefeuille over aan itsme Breemes


Een strategische gedeeltelijke overname van de klantenportefeuille van EME nv (Electro Mechanic Equipment), distributeur van Siemens automatisatieproducten, zal het klantbestand van itsme Breemes uitbreiden. 

Vanaf februari 2024 laat EME een deel van zijn activiteiten en klantenportefeuille over aan itsme Breemes. Concreet betreft het een overdracht van de componentenverkoop met betrekking tot industriële automatisatiesystemen en aandrijftechnologieën van Siemens. EME is sinds 1984 actief in deze sector en draagt met deze overname dan ook een flinke brok historie over aan itsme Breemes.
 

Gebundelde krachten
Deze overdracht biedt de bestaande EME-klanten de hoogwaardige service die EME, als gewaardeerd partner van SIEMENS, altijd heeft geboden. Daarenboven krijgen deze bedrijven nu ook toegang tot het zeer uitgebreide productportfolio van itsme Breemes. Zo kunnen diverse producten van verschillende leveranciers naadloos worden geïntegreerd, wat resulteert in nog betere oplossingen op maat van de klant.
 

Focus
EME kan zich dankzij de overdracht focussen op zijn core business: energietechniek dat zich uitsplitst in twee business units.

Differentiatie en specialisatie zal meer en meer het verschil maken in een snel veranderende wereld waar digitalisatie en techniek centraal staan.          

Kurt Colin, directeur van itsme Breemes, over de overdracht

De eerste tak bevat middenspanningsscheiders en lastscheiders op maat binnen de range van 1,5 tot 52kV & 400 tot 7200A. Vanuit een autonome productiecel met eigen ontwerpafdeling worden in deze ISO 9001-gecertificeerde business unit meer dan 1.800 maatscheiders en maatscheiders in borden geproduceerd. Daarbij gaat het om meer dan 125 verschillende varianten, voornamelijk bestemd voor export.

De andere tak betreft het bouwen van multidisciplinaire toepassingen op het vlak van industriële energieverdeling. Als specialist in netontkoppeling levert EME jaarlijks honderden netontkoppel- en vermogensbeperkingsrelais. Het bedrijf ontwikkelt onder meer complete netontkoppelborden voor decentrale energieopwekking, vermogensborden en complexe beveiligingsborden voor diverse toepassingen. 


Wij kijken ernaar uit om met deze overname onze positie in de markt te versterken en ons klantenbestand te vergroten. De gecombineerde expertise van Breemes en EME zal de basis vormen voor innovatieve oplossingen en hoogwaardige dienstverlening in de wereld van industriële automatisatie.


Wij engageren ons om de overgenomen klanten met dezelfde toewijding te bedienen als EME van Thierry Vandereycken dat altijd heeft gedaan. "We bieden hun bovendien toegang tot ons breed gamma van andere producten, zodat ze kunnen kiezen voor één, naadloos geïntegreerde oplossing", zegt Kurt Colin, directeur van Breemes. "We zijn ervan overtuigd dat differentiatie en specialisatie meer en meer het verschil zullen maken in een snel veranderende wereld, waar digitalisatie en techniek centraal staan.”

Na 40 jaar is de markt en de distributietak dermate geëvolueerd dat het een business op zich geworden is voor een distributiespecialist als itsme Breemes.

Thierry Vandereycken, CEO van EME

 
  • NEWS
    07.05.2024
    Festo - Proportioneel drukregelventiel VPPI
    Bij het proportionele drukregelventiel VPPI worden alle nominale afmetingen direct aangestuurd; zonder de noodzaak van stuurventielen of voortrappen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig; ook bij de grotere nominale afmetingen. De krachtige en wrijvingsarme voice coil maakt de VPPI hoogdynamisch. De geïntegreerde positieregelaar draagt bij een aan hoge stabiliteit.
    Lees verder
  • NEWS
    06.05.2024
    Phoenix Contact - CONTACTRON-speedstarter
    Frequentieomvormers worden vaak gebruikt in toepassingen waar bijv. een variabel toerental wordt gebruikt of waar het opstarten en uitschakelen van de motor moet worden geregeld. In het gebruik combineert de CONTACTRON-speedstarter de voordelen van een compacte motorstarter met de essentiële eigenschappen van een frequentieomvormer voor talrijke toepassingen:
    Lees verder
  • NEWS
    03.05.2024
    Stagobel - WIBE-kabelladders
    Het kabelmanagementsysteem is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van een gebouw, net zoals het skelet voor ons lichaam. De robuuste WIBE-kabelladders zijn de oplossing bij uitstek om deze sterke ruggengraat voor de kabelgeleiding te vormen. Ze zijn zeer flexibel: via tal van accessoires kunnen ze zowel horizontaal als verticaal gemonteerd kunnen. Zo vereenvoudigen én structuren ze op efficiënte manier de bekabeling. Bovendien vermindert het handige kliksysteem de installatietijd, wat kostenbesparend werkt.
    Lees verder
  • NEWS
    02.05.2024
    Fluke - 1736 driefase Power Logger
    Vandaag worden we steeds meer geconfronteerd met de noodzaak om energiestromen te optimaliseren, vinden van energiezuinige oplossingen voor grote verbruikers en het totaal energieverbruik naar beneden te brengen. Besparen op het elektrisch verbruik is dan ook een van de thema’s hoog op de agenda van bedrijven. Een van de eerste taken in dit proces is het in kaart brengen van grote verbruikers en extra verliezen door harmonische, onbalans, proberen te minimaliseren. Hiervoor is de Fluke-1736 een ideale combinatie die niet alleen de mogelijkheid biedt om de elektrische vermogenstroom, maar ook problemen met harmonischen, onbalans, ... in kaart te brengen. Dit is dan ook meestal de eerste stap om de verbeteringsprocessen te starten.
    Lees verder