text.skipToContent text.skipToNavigation


Breemes krijgt energie van partnership met Siemens
 

Elektrificatie is aan de orde van de dag in de bouwsector, maar ook in de automobielindustrie en zelfs in de brede industrie. Voor leveranciers van elektrische componenten is het alle hens aan dek om de vraag naar producten en projecten te beantwoorden. Reden voor Siemens België/Luxemburg om een TIP partnerprogramma op zetten, voor “Totally Integrated Power”. Nieuw onderdeel van dit programma is de “Power Distribution Center” module, waartoe Breemes recent toetrad.
 

Siemens en Breemes zijn in België/Luxemburg al vele jaren partners. Tot nu toe lag de focus op automatisering, voor producten zoals PLC’s en HMI’s. “Wij zijn in de loop der jaren geëvolueerd van groothandel naar partner”, vertelt Kurt Colin, directeur van Breemes. “Samen met Siemens maken we keuzes wat we wel en niet met elkaar gaan doen, op welk vlak we samen succesvol willen zijn.” 
 

Power Distribution Center

Vorig jaar besloten Siemens en Breemes ook voor het “Power Distribution Center” een partnership aan te gaan. “Wij zijn er trots op dat Siemens ons als partner heeft gekozen”, verklaart Colin. “Door de toenemende elektrificatie in de markt zien we veel werk aan industriële borden voor energiedistributie op ons afkomen.” Siemens was op zoek naar partners om deze groeiende markt verder te kunnen ontwikkelen, verklaart Tom Van Renterghem, business unit manager Electrical Products bij Siemens België/Luxemburg “Deze partners zorgen voor het uitrekenen van de stroomvoorziening en de afhandeling van het project.” 

“Breemes heeft heel veel expertise van laagspanning in huis”

De keuze viel op Breemes omdat het een “atypische distributeur” is, in de woorden van Van Renterghem. “Zij gaan vooral uit van expertise om daarmee waarde in de markt te zetten. Zeker sinds de komst van Kurt (ruim vijf jaar geleden, red.) heeft Breemes heel veel expertise van laagspanning in huis.” 
 

Tweerichtingsverkeer

Inmiddels zijn twee medewerkers van Breemes door Siemens opgeleid in het werken met Simaris Design, de planningstool voor het berekenen van elektrische installaties. Ook heeft Breemes alle andere benodigdheden van Siemens in huis gehaald, meldt Colin. “Als er een project binnenkomt, kijken we eerst of we het helemaal zelf kunnen afhandelen.” Dat behelst het uitvoeren van een laagspanningsstudie van het project en het maken van sectieberekeningen voor kabels en koper. Het resulterende voorstel wordt uitgewerkt in Simaris Design en tot slot komt er een offerte voor de benodigde producten. “Als dat studiewerk naar tevredenheid van de klant is uitgevoerd, is het ook de bedoeling dat wij de producten uitleveren.” Zijn er nog moeilijkheden, dan kan Breemes terugvallen op de expertise van Siemens. 

“Onze technische mensen sparren over complexe zaken om samen tot oplossingen te komen”

Deze taakverdeling werkt heel goed, zo hebben beide partners tijdens de eerste projecten al ervaren. Denny Decorte, partner manager Digital Industries bij Siemens België/Luxemburg: “Wij zien onze partnerships als een extensie van onze eigen organisatie, een volwaardige externe Siemens-entiteit waaraan we projecten kunnen doorgeven om onze business te bestendigen. Het partnership en het succes met Breemes getuigen hiervan.” Colin: “Het is tweerichtingsverkeer, waarin de technische mensen elkaar ondersteunen. Samen kunnen ze over complexe zaken sparren om tot oplossingen te komen. We merken in de markt dat het fijn is om als partner van Siemens te worden gezien. Als klanten ons vragen om een oplossing, kiezen wij voor Siemens.” De montage van de borden waarvoor Breemes een ontwerp heeft gemaakt, blijft de verantwoordelijkheid van de klant, aldus Colin. “Wij geven klanten wel tips & tricks en natuurlijk zijn er de handige handleidingen van Siemens. Montage is niet onze expertise; dat laten we aan de installateur over.”
 

Meerjarenvisie

De eerste laagspanningsprojecten zijn succesvol onthaald door de eindklanten en hun installateurs. Het recente verhaal van Alural in Lummen getuigt daarvan. “Op die voet willen we verder gaan”, meldt de business unit manager Electrical Products bij Siemens, Tom Van Renterghem. “In ons partner development plan hebben we een meerjarenvisie uitgetekend. Dit gaat zeker een impuls geven aan de groei van Breemes.” Het is een ambitieus plan, beaamt Breemes-directeur Kurt Colin. “We gaan nog meer mensen opleiden en kijken ook naar onze stock, om de beschikbaarheid van power distribution componenten te optimaliseren. Zo hebben we samen alle relevante aspecten afgetoetst.” De partner manager Digital Industries bij Siemens, Denny Decorte, rondt kordaat af: “We gaan versterkt een markt op die zeer groot is en groeiende. Daar willen we ons samen meer en meer manifesteren.”
 

 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

  • NEWS
    25.03.2024
    Danfoss - Condition-based Monitoring
    Danfoss's intelligente frequentieregelaars waarschuwen vroegtijdig voor stilstand door gegevens van sensoren te verzamelen, evalueren en opslaan. Resultaten worden beschikbaar gesteld in de cloud of lokaal, voor voorspellend onderhoud. Dit verbetert prestaties, efficiëntie en uptime, verlengt componentlevensduur en vermindert complexiteit. Installatie is eenvoudig: de regelaar leert automatisch of de gebruiker voert een identificatierun uit.
    Lees verder
  • NEWS
    21.03.2024
    Phoenix - HEAVYCON
    Met HEAVYCON Click-in monteren contactblokken eenvoudig, betrouwbaar en zonder gereedschap in EVO- en STANDAARD-connectorbehuizingen. De hoorbare en voelbare “klik” bevestigt de snelle installatie.
    Lees verder
  • NEWS
    18.03.2024
    Murr - Compacte Besturings- en Signaleringsmodules
    Compact, flexibel en eenvoudig te installeren – zo kunnen de nieuwe compacte besturings- en signaleringsmodules worden beschreven, waarmee Murrelektronik zijn assortiment van drukknoppen met standaard M12 aansluiting voor elektrische installaties uitbreidt.
    Lees verder
  • NEWS
    07.03.2024
    ABB - De volgende generatie industriële modulaire automaten
    Ontdek een nieuw niveau van prestaties, efficiëntie en veiligheid met de S300P industriële modulaire automaten. De serie vervangt de bestaande S200P-serie en biedt tal van nieuwe functionaliteiten. De S300P zorgt voor betrouwbare bescherming bij veeleisende toepassingen in industriële installaties, heavy duty OEM, marine, datacenters, batterij-oplaadsystemen. Met een hoge kortsluitvastheid van 25 kA over de volledige serie (0,2 A-63 A) wordt veiligheid verbeterd en downtime verminderd.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15.02.2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29.11.2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22.11.2023
    BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
    Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15.11.2023
    Vicoma - Virtual reality levert werkelijk verlichtingswinst op
    Een lichtplan kan er op papier of scherm mooi uitzien, uiteindelijk telt wat de verlichting in het echt doet. Virtual reality kan helpen om daar vooraf al een goede indruk van te krijgen. Adviseur Vicoma en verlichtingsexpert itsme bewijzen het in een project voor de Koninklijke Marine. “Binnen zeven minuten waren ze eruit: ‘Zo willen we het hebben.’” Vicoma is een onafhankelijk consultancy- en engineeringsbureau met vijf vestigingen, waaronder één in Velsen-Noord (zestig medewerkers). Christian Klaver werkt er nu twee jaar als teamleider Electrical & Instrumentation. Voor een verlichtingsproject bij de Koninklijke Marine in Den Helder schakelde hij itsme in als ontwerper van het lichtplan. Daarbij werkte hij vooral samen met Ruud Adriaansen, teamleider van het Lighting Design Center bij itsme.
    Lees verder