text.skipToContent text.skipToNavigation
 

MENNEKES CEE – DUO switched & interlocked


Al bekend met de afschakelbaar-vergrendelbare wandcontactdoos in 16 en 32 A? Dé slimme hulp binnen de industrie.


Op industriële sites zoals havens en scheepswerven moet stroom veilig en betrouwbaar beschikbaar zijn voor een probleemloze, kostenefficiënte workflow. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de afschakelbaar-vergrendelbare DUO contactdozen van MENNEKES in 16 en 32 A (3-, 4- en 5-polig), een productoplossing met sterke, vooruitstrevende eigenschappen.

Ontdek ze hier:


Handige en tijdbesparende INSTALLATIE dankzij:

  • de 180° draaibare onderbak waardoor de M32-kabelinvoer zowel vanaf boven- of onderaan mogelijk is. Deze onderbak bevat vier uitbreekbare kabelinvoeren met voorbereide schroefdraad (3x M25- en 1x M32-kabel). Zo moeten enkel de benodigde kabelinvoeren geopend worden en is het gebruik van blindstoppen overbodig. 

  • de uitneembare montageplaat waardoor de kabels eenvoudig kunnen worden aangesloten. De contactdoos en lastscheidingsschakelaar zijn voorbedraad op de montageplaat bevestigd. Dit alles garandeert een snelle montage. 

  • de vier slimme, tegen verlies beveiligde combikopschroeven met dubbele schroefdraad. Deze schroeven uit kunststof zijn veel duurzamer dan een metalen versie. 


Veilige en eenvoudige BEDIENING dankzij:

  • Een lastscheidingsschakelaar met handige draaiknop 

▸ OFF-stand: uitsluitend in deze stand kan een stekker in- of uitgeplugd worden. 

▸ ON-stand: de contactdoos vergrendelt zich mechanisch zodat de stekker onder stroom-belasting niet kan worden uitgeplugd. 

  • Klapdeksel met rubberen noppen (beschermingsgraad IP67): ook in vochtige omstandigheden is de contactdoos goed hanteerbaar. Het klapdeksel wordt naar boven geopend en voorkomt zo een conflict met de ingevoerde kabels of kabelwartel. 

  • Lockout-tagout hangslot (optioneel), in de opening te bevestigen als beveiliging tegen ongewenst opnieuw inschakelen, zelfs bij een ingeplugde stekker. 

  • Voorzien van X-CONTACT® waardoor in- en uitpluggen met 50% minder krachtinspanning mogelijk wordt! 

 
 
 
 

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    28.07.2023
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-UNIFIED UPDATE
    HMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-SYSTEM
    In deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-Service
    Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.
    Lees verder