text.skipToContent text.skipToNavigation

Plastic & Rubber


De toepassingen van kunststof en rubber in consumenten- en professionele producten zijn haast onbegrensd. Dat is te danken aan de brede variatie in formuleringen en verschijningsvormen van polymere materialen. Die kenmerken zich door gunstige (mechanische) eigenschappen, zoals lichtgewicht, kennen vormvrijheid in ontwerp, zijn goed verwerkbaar en bieden mogelijkheden voor functionalisatie van kunststofproducten. 

De automotive bijvoorbeeld is in haar voortdurende streven naar gewichtsbeperking (en dus brandstofbesparing) voor veel onderdelen overgegaan van metaal naar kunststof. Maar ook sectoren als de bouw, de meubelindustrie en de verpakkingsbranche maken volop gebruik van kunststof en rubber. Producenten blijven innoveren met nieuwe materiaalformuleringen en openen daarmee weer nieuwe toepassingsperspectieven. 

De verwerking van kunststof en rubber, met spuitgieten, thermovormen, enzovoort, blijft eveneens continu vernieuwen. De automatiseringsgraad neemt toe waardoor procesbesturing en kwaliteitsbewaking steeds slimmer worden. Naast productinnovatie is efficiënt en duurzaam produceren hier het streven. Het feit dat aardolie de belangrijkste grondstof is voor polymeren vormt een extra stimulans. 

Energiebesparing is een belangrijk thema, omdat productie op hoge temperatuur plaatsvindt. Met efficiënte besturing en koeling valt er veel te winnen; vaak helpt de inzet van frequentieregelaars in het proces. Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar recycling. Verwerking van ingezamelde (en meestal vervuilde) kunststoffen stelt weer nieuwe uitdagingen aan de procesbesturing.

De eisen aan procestechnologie en -automatisering komen steeds hoger te liggen, terwijl producenten moeite hebben op dit vlak bij te blijven. Alle reden om nauw samen te werken met een specialist als de technische value-add distributeur. Die kan over al deze onderwerpen adviseren en de benodigde technologie voor innovatie leveren. Tevens verzorgt hij de mechanische en elektrotechnische supply voor een efficiënte bedrijfsvoering. Zo is de technische value-add distributeur de natuurlijke partner van de kunststof- en rubberindustrie.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Technische Support Desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
 • NEWS
  23.01.2023
  Bedien je van Mitsubishi's panelen voor optimale productieprocessen
  Vooruitgang in technologie verandert de manier waarop bijna elke industrie opereert. Om concurrerend op de markt te blijven, zijn fabrikanten voortdurend op zoek naar de nieuwste en beste innovaties, strategieën en systemen. De toenemende vraag naar IoT oplossingen als toegankelijke informatie op alle niveaus, voorspellend en preventief onderhoud, mobile en cloud solutions, security, naadloze integratie, plug & play etc. zijn vaak duur en complex.
  Lees verder
 • NEWS
  21.10.2022
  Functie-uitbreiding op PLCnext controllers met een left-side safety module van Phoenix
  De SPLC 1000 is ontwikkeld als een speciale veiligheidscontroller die voornamelijk gebruikt wordt in een gedistribueerd veiligheidssysteem. De nieuwe module maakt gebruik van het black channel-principe om te communiceren met andere Profisafe-apparaten. Deze veiligheidscontroller kan naadloos worden geïntegreerd in het open ecosysteem van de PLCnext-Technology.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: