text.skipToContent text.skipToNavigation

Stroomkwaliteit Evaluatie

 

Loopt uw software vaak zonder duidelijke reden vast? Zijn uw testingenieurs aan het klagen over chaotische metingen en foutieve analyses?


Een industriële omgeving vormt een bijzondere uitdaging voor moderne technologie. Besturingscomponenten zijn uiterst complexe elektronische componenten die gevoelig kunnen reageren. Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven softwarecrashes, meet- en besturingsfouten ervaren die niet terug te voeren zijn op de instrumenten zelf.


Signalen van ultramoderne apparaten vereisen nauwkeurige synchronisatie, bijvoorbeeld naar evaluatie-eenheden. Als gevolg van spanningspieken of frequentieafwijkingen in de vaak verouderde distributienetwerken van bedrijven, kunnen storingen optreden die op het eerste gezicht geen aanwijsbare oorzaak hebben. Korte stroomonderbrekingen en belangrijke vervormingen in de gebruikelijke sinusoïde van de voedingsspanning, bijvoorbeeld door het inschakelen of gebruiken van grote belastingen, zoals sterke elektrische motoren, is een veel voorkomende oorzaak.


Waar komt dat vandaan?

Als uw bedrijf dergelijke of soortgelijke schijnbaar onverklaarbare gebeurtenissen heeft of als u gevoelige analyses in het netwerk uitvoert, neem dan contact met ons op. Onze experts analyseren uw activiteiten gedurende een week of twee met meetapparatuur en houden zich bezig met de achtergronden van uw problemen. Als gevolg hiervan kunt u van ons een gedetailleerde beoordeling verwachten met de juiste maatregelen om "zelfgemaakte" stroomfluctuaties en hun problemen te elimineren. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Energie efficiency advies
Energie-efficiëntie is een van de belangrijkste onderwerpen in bedrijven, en niet alleen vanwege de klimaatverandering. Energie is een van de kostenbronnen in veel productieomgevingen. Het goede nieuws is dat het een kostendrijver is die met succes kan worden tegengegaan. Immers, zelfs het kernproductieproces hoeft niet te worden aangeraakt en toch kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd. Er is nog steeds een enorm onbenut efficiëntiepotentieel in veel bedrijven, en dat zonder comfort of productiviteit in te leveren.
Lees hier verder
Engineering support
itsme Industrial Automation kent uw wereld. Dat stellen we niet alleen, dat laten we ook zien. Wanneer we bij u langskomen wachten we niet af, maaritsme Industrial Automation kent uw wereld. Dat stellen we niet alleen, dat laten we ook zien. Wanneer we bij u langskomen wachten we niet af, maar ondernemen we actie en gaan we voor u aan de slag. Dat proactieve typeert ons. En hoe dat uitpakt, blijkt onder meer uit onze diensten voor engineering support.
lees hier verder
 • NEWS
  15.04.2024
  Fluke - 87-V digitale multimeter
  Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.
  Lees verder
 • NEWS
  07.12.2020
  Siemens Sentron
  Het in de gaten houden van het energieverbruik biedt op tal van niveaus voordelen: Naast kostenbesparingen door een geoptimaliseerd verbruik, zorgt de bewaking van de elektriciteitsnetten en de stroomkwaliteit in infrastructuren en industriële installaties voor een grotere betrouwbaarheid. Tegelijkertijd verhoogt de systematische energiemonitoring het bewustzijn over het werkelijke stroomverbruik en is daarom ook een belangrijke voorwaarde voor meer energie-efficiëntie. Geïntegreerd in open ivd-besturingssystemen zoals MindSphere kunnen deze optimalisatiemogelijkheden nog verder worden vergroot. Met een eenvoudig energiebewakingssysteem maakt u de weg vrij voor regelmatige energieaudits en een operationeel energiemanagementsysteem conform ISO 50001 en ISO 50003.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: