text.skipToContent text.skipToNavigation

Modulebouw


Modularisering is het trefwoord in de huidige machine- en installatiebouw. Klantspecifieke engineering en constructie is risicovol, duur en tijdrovend. Machines worden daarom bij voorkeur configure-to-order samengesteld uit standaardmodules die in meerdere varianten beschikbaar zijn, waar nodig aangevuld met specifieke opties. En het hart van elke machine of installatie is tegenwoordig de besturingskast met slimme elektronica en software. De panelen voor die besturingskast worden eveneens zoveel mogelijk uit standaardmodules opgebouwd.

Deze modularisering is goed nieuws voor de Belgische machinebouw. Dankzij deze ontwikkeling kan ze haar klanten efficiënt en effectief bedienen door met uitgekiende standaardoplossingen toch maatwerk te leveren. Voor de onderliggende modulebouw is het echter de vraag of die nog wel concurrerend in ons land kan plaatsvinden. Componenten zijn immers overal verkrijgbaar en arbeid is elders vaak goedkoper. Willen modulebouwers hier overleven, dan moeten ze hun processen extreem efficiënt inrichten. Dat betekent inkopen tegen een marktconforme prijs, productie waar mogelijk automatiseren en de logistiek stroomlijnen.

Hier komt de technische value-add distributeur in beeld. Die heeft een breed overzicht op de markt voor componenten en andere materialen en kan dus de gewenste kwaliteit tegen de beste prijs leveren. Die heeft daarnaast technologie in huis voor het automatiseren van de modulebouw. En die kan tot slot de levering van de juiste supplies just-in-time verzorgen, zodat modulebouwers snel op de klantvraag kunnen reageren zonder zelf voorraad te hoeven aanhouden.

Maar er is meer. Technische value-add distributeurs kunnen op componentengebied ook de innovaties – denk aan productverbeteringen en nieuwe functionaliteiten – en eventuele uitfasering van producten monitoren, zodat de materialenlijst altijd up-to-date blijft. Ze kunnen ondersteunen bij het lean inrichten van productie en slimme, flexibele concepten aanbieden voor verdere besparingen op de logistiek. Kortom, er is voor modulebouwers, of ze nu modules voor machines maken of panelen voor besturingskasten, wel degelijk toekomst in Nederland. Dicht bij die veeleisende klant én dicht bij die veelzijdige technische value-add distributeur.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Technische Support Desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
 • NEWS
  22.04.2024
  Rittal - VR-sokkel
  Duik in de wereld van het VX-sokkel plintsysteem – een opvolger die jouw kastopstelling naar een hoger niveau tilt. Meer stabiliteit, maar ook een vlekkeloze installatie. Ervaar de evolutie van jouw werkruimte vandaag nog! Rittal streeft ernaar zijn producten voortdurend te verfijnen en te verbeteren. Als onderdeel van dit proces is het VX-sokkel plint systeem opnieuw ontworpen is dit product sinds 1 maart 2024 verkrijgbaar.
  Lees verder
 • NEWS
  19.04.2024
  Fluke - 87-V digitale multimeter
  Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: