text.skipToContent text.skipToNavigation
 • NEWS
  23.01.2023
  Bedien je van Mitsubishi's panelen voor optimale productieprocessen
  Vooruitgang in technologie verandert de manier waarop bijna elke industrie opereert. Om concurrerend op de markt te blijven, zijn fabrikanten voortdurend op zoek naar de nieuwste en beste innovaties, strategieën en systemen. De toenemende vraag naar IoT oplossingen als toegankelijke informatie op alle niveaus, voorspellend en preventief onderhoud, mobile en cloud solutions, security, naadloze integratie, plug & play etc. zijn vaak duur en complex.
  Lees verder
 • NEWS
  21.10.2022
  Functie-uitbreiding op PLCnext controllers met een left-side safety module van Phoenix
  De SPLC 1000 is ontwikkeld als een speciale veiligheidscontroller die voornamelijk gebruikt wordt in een gedistribueerd veiligheidssysteem. De nieuwe module maakt gebruik van het black channel-principe om te communiceren met andere Profisafe-apparaten. Deze veiligheidscontroller kan naadloos worden geïntegreerd in het open ecosysteem van de PLCnext-Technology.
  Lees verder
 • NEWS
  18.10.2022
  Snellere elektrische engineering met nieuwe digitale tool van Siemens
  Om tot een complete, normconforme engineering voor een control panel te komen, moet u heel wat stappen doorlopen. Elektrotechniek is dan ook veelzijdig en complex, en kan dus veel tijd in beslag nemen. Tenzij u de elektrische engineering digitaal uitvoert, met Control Panel Design in de TIA Selection Tool.
  Lees verder
 • NEWS
  14.10.2022
  Validatieprocessen virtueel vereenvoudigen
  Validatieprocessen tijdens de engineeringsfase zijn duur. Afzonderlijke componenten dienen ter plaatse aanwezig te zijn en met elkaar verbonden te worden. In sommige gevallen moeten de componenten speciaal voor de test worden afgeleverd of uit opslaglocaties worden gehaald. De simulatiesoftware SIRIUS Sim vereenvoudigt het proces aanzienlijk door de applicaties te virtualiseren.
  Lees verder
 • NEWS
  14.10.2022
  Mennekes PowerTOP® XTRA van 16 tot 125 A – Ongeëvenaard Xtra
  Mennekes PowerTOP® Xtra stekkers en koppelingen in de stroomsterktes 16 A, 32 A, 63 A en 125 A.
  Lees verder
 • NEWS
  12.10.2022
  Rittal lanceert nieuwe reeks slimme koelaggregaten
  Rittal breidt het aanbod uit met de Blue e+ S-Serie. Deze nieuwe koelunits met lagere koelvermogens van 300, 500 en 1.000 watt vullen de Blue e+-familie aan en introduceren nieuwe slimme mogelijkheden en innovatieve energiebesparende functies voor productieprocessen.
  Lees verder
 • NEWS
  12.10.2022
  Holistische cyberbescherming
  Digitalisering veroorzaakt maatschappelijke en economische veranderingen op een ongekende schaal. Digitalisering is voor veel sectoren onmisbaar geworden. Maar het toenemende gebruik van data maakt ons digitale landschap kwetsbaar. De digitalisering en de toenemende netwerkvorming van machines en industriële systemen verhogen ook het risico op cyberaanvallen. De schade door cybercriminaliteit loopt in de miljarden.
  Lees verder
 • NEWS
  12.10.2022
  Nieuwe module maakt mini-PLC inzetbaar als master en slave
  Eaton introduceert de Modbus RTU-module als aanvulling op het scala aan communicatiemogelijkheden voor het easyE4 stuurrelais, waardoor de mini-PLC zowel als master en als slave unit kan worden ingezet.
  Lees verder
 • NEWS
  14.09.2022
  TruONE
  In kritische omgevingen worden automatische omschakelaars ingezet om stroomuitval te detecteren en automatisch over te schakelen op een noodstroomvoorziening. Zo kunnen de continuïteit van bedrijfsprocessen en 24/7 bedrijfszekerheid worden gewaarborgd. Daarmee is het de ideale oplossing voor kritische toepassingen, zoals ziekenhuizen, datacenters en telecominstallaties.
  Lees verder
 • NEWS
  07.09.2022
  PSTX
  Softstarters zijn graag geziene gasten in industriële omgevingen waar motoren worden ingezet voor het draaiend houden van pompen, compressoren, ventilatoren, etc. Hier zorgen ze voor een soepele start en stop van de motor zodat de aangesloten apparatuur maar ook achterliggend leidingwerk niet onnodig mechanisch wordt belast. Met de PSTX biedt ABB een complete motorbeveiliging die onregelmatigheden in de belasting en het net opvangt.
  Lees verder
 • NEWS
  01.09.2022
  Goed voorbereid
  Je denkt misschien: “als mijn frequentieregelaar uitvalt, bestel ik meteen een nieuwe”. Maar is een één op één vervanger nog wel leverbaar? Op welk moment wil je over deze informatie beschikken? Wanneer de productie stilstaat, of wellicht ietsje eerder? Je staat er misschien niet bij stil, maar een Danfoss frequentieregelaar gaat vaak langer dan 10 jaar mee.
  Lees verder
 • NEWS
  18.07.2022
  DEHN veiligheidsmateriaal voor personen en installaties
  Het gamma DEHN Safety Equipment biedt een uitgebreid programma veiligheidsmateriaal aan, zowel voor personen als voor installaties, voor alle werkzaamheden aan elektrische installaties, zowel onder spanning als vrijgeschakeld. Het gamma bevat o.m. PPE, schakelstokken, aard- en kortsluitstelsels, spanningsdetectoren, zekeringsstangen …
  Lees verder
 • NEWS
  12.07.2022
  News - Leuze - Een compleet verhaal: Componenten, service en solutions
  Expertise op dit gebied hebben wij al bewezen: sinds begin jaren 60 van de vorige eeuw bieden wij sensoroplossingen bij vele toepassingen in o.a. logistiek, verpakkingstechniek, machinebouw en mechatronica. Een belangrijke rol is in vele gevallen weggelegd voor veiligheidscomponenten zoals Lichtscherm, inloopbeveiligingen, veiligheid laserscanners, veiligheidsschakelaars, - besturingen en –relais. Actueel bieden we bijvoorbeeld de meest innovatieve laserscanners met bv. Profisafe interface en bewaking van meerdere veiligheidsvelden, eenvoudig parametreebaar en hoge systeembetrouwbaarheid ook in stoffige omgeving!
  Lees verder
 • NEWS
  04.07.2022
  er als de kippen bij zijn
  In de veehouderij wordt op grote schaal gebruik gemaakt van frequentiegeregelde ventilatiesystemen. Maar wat gebeurt er als de frequentieregeling in storing is of onderhoud vereist? Blijven de ventilatiesystemen dan gewoon functioneren? Wel als deze voorzien zijn van de nieuwe bypass-schakelaar van ABB.
  Lees verder
 • NEWS
  27.06.2022
  ….een kleintje met grote prestaties…
  Eaton presenteerde al de DG1 General Purpose frequentieregelaar die geschikt is voor iedere toepassing tot 630 kW en geniet van nieuwe moderne functionaliteiten met pomp- en ventilatoralgoritmes. Nu lanceert Eaton een Micro variant van datzelfde model die ook past in erg compacte behuizingen.
  Lees verder
 • NEWS
  14.06.2022
  Er hangt iets in de lucht
  Aanvoerleidingen kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien en creëren daardoor extra ongeval risico’s op de werkplek. Slecht gelegde persluchtslangen of verlengkabels zijn naast een struikelgevaar ook hinderlijk bij transport en niet te onderschatten oorzaken van gevaar, juist wanneer groot belang gehecht wordt aan het snel doorlopen van de werkprocessen.
  Lees verder
 • NEWS
  09.06.2022
  ...zo laat als mogelijk, zo vroeg als noodzakelijk…
  Mico Pro is het innovatieve stroombewakingssysteem van Murrelektronik voor gebruik bij 12 en 24 VDC toepassingen met gepatenteerde uitschakeltechniek. Dankzij de modulaire opbouw is het systeem nauwkeurig op de gevraagde toepassing af te stemmen. Dit levert een bijzonder gunstig kosten-bateneffect op. Bovendien kunt u het systeem heel flexibel inzetten en neemt het bijzonder weinig ruimte in. De gepatenteerde uitschakelkarakteristiek zorgt ervoor dat uw machine optimaal inzetbaar blijft. Bijkomend voordeel: een geïntegreerd concept voor de potentiaalverdeling dat zorgt voor significante vermindering van bedrading in de schakelkast.
  Lees verder
 • NEWS
  31.05.2022
  SNAP IN
  Met SNAP IN kunnen installatie- en onderhoudswerkzaamheden net zo snel worden uitgevoerd als het knippen van je vingers. De nieuwe verbinding is in principe net zo eenvoudig als het gebruik ervan: De gestripte geleider wordt direct in open aansluitpunten gestoken en de klikt met een hoorbare klik op zijn plaats. Het is net zo snel andersom. Door eenvoudig op de drukker te drukken, kan de drukker het verbindingspunt weer openen en de aangesloten geleider verwijderen.
  Lees verder
 • NEWS
  12.05.2022
  Yes we can….met Phoenix
  Voor machine- en installatiebouwers die hun producten exporteren naar Noord-Amerika of binnen het geldingsbereik daarvan in het verkeer willen brengen, zijn de daar geldende wetten en voorschriften van toepassing. Een van de belangrijkste vakspecifieke normen naast de NEC is de NFPA 79. De NFPA 79 wordt om de drie jaar, aansluitend op de NEC herzien en neemt daarvan de vernieuwingen over.
  Lees verder
 • NEWS
  06.05.2022
  Heb ik dat voordeel nu laten liggen..?
  Vertrouwde componenten in een nieuwe machine? Vaak kan dat slimmer! Festo’s portfolio ontwikkelt zich jaarlijks met zo’n 700 nieuwe producten. Die innovatiekracht leent zich uitermate goed voor een lagere kostprijs. Met de itsme factory scan helpen we u graag met het vinden van slimme toepassingen die aansluiten bij de huidige aandachtspunten in de machinebouw.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Sentry veiligheidsrelais met push-in aansluiting
  De Sentry veiligheidsrelais zijn nu ook beschikbaar met push-in aansluiting. De push-in aansluiting versnelt en vereenvoudigt de installatie en garandeert een veilige en onderhoudsvrije verbinding – zelfs na transport of in installaties met vibraties. Voor het aansluiten van de kabel in de insteek-klem is geen gereedschap nodig.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Een simpele combi
  Pneumatiek is nog steeds het middel bij uitstek voor eenvoudige bewegings- en positioneertaken. In een steeds sterker gedigitaliseerde wereld wordt elektrische automatisering en een continue informatiestroom van het werkstuk naar het besturingssysteem en naar de cloud echter onmisbaar. Met de Simplified Motion Serie biedt Festo een automatiseringsoplossing die de kloof overbrugt tussen eenvoudig te installeren pneumatiek en flexibele elektrische automatisering.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Je kunt er maar beter afblijven….
  Roestvaststalen schakel- en besturingskasten worden gebruikt in vele toepassingen zoals in de voedsel en farmaceutische industrie maar ook in de maritieme toepassingen wordt veel roestvaststaal gebruikt. De belangrijkste reden voor het gebruik van roestvaststaal is het risico op corroderen door de robuuste omstandigheden waarin deze schakel- en besturingskasten staan opgesteld.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Een snelle jongen
  Binnen enkele minuten worden de EMpro-energiemeetmodulen geconfigureerd en in het netwerk geïntegreerd. Dankzij de directe aansluiting van fabrikant-onafhankelijke Rogowski-spoelen worden bekabelingswerkzaamheden bespaard en bieden de modulen vele praktijkgerichte functies voor webservers en apparatuur. EMpro-energiemeters met MID-certificering volgens EN 50470 maken het mogelijk om tot op de kostenplaats nauwkeurig energiegegevens af te rekenen.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Met welke vork kun je niet eten?
  De nieuwe vorksensoren van de GS 04B- en GS 08B-serie van Leuze detecteren zelfs de kleinste voorwerpen met absolute nauwkeurigheid. Ze zijn ideaal voor betrouwbare detectie in hogesnelheidstoepassingen.
  Lees verder
 • 1(current)
 • 2
 • 3