text.skipToContent text.skipToNavigation
 • NEWS
  14.09.2022
  TruONE
  In kritische omgevingen worden automatische omschakelaars ingezet om stroomuitval te detecteren en automatisch over te schakelen op een noodstroomvoorziening. Zo kunnen de continuïteit van bedrijfsprocessen en 24/7 bedrijfszekerheid worden gewaarborgd. Daarmee is het de ideale oplossing voor kritische toepassingen, zoals ziekenhuizen, datacenters en telecominstallaties.
  Lees verder
 • NEWS
  07.09.2022
  PSTX
  Softstarters zijn graag geziene gasten in industriële omgevingen waar motoren worden ingezet voor het draaiend houden van pompen, compressoren, ventilatoren, etc. Hier zorgen ze voor een soepele start en stop van de motor zodat de aangesloten apparatuur maar ook achterliggend leidingwerk niet onnodig mechanisch wordt belast. Met de PSTX biedt ABB een complete motorbeveiliging die onregelmatigheden in de belasting en het net opvangt.
  Lees verder
 • NEWS
  18.07.2022
  DEHN veiligheidsmateriaal voor personen en installaties
  Het gamma DEHN Safety Equipment biedt een uitgebreid programma veiligheidsmateriaal aan, zowel voor personen als voor installaties, voor alle werkzaamheden aan elektrische installaties, zowel onder spanning als vrijgeschakeld. Het gamma bevat o.m. PPE, schakelstokken, aard- en kortsluitstelsels, spanningsdetectoren, zekeringsstangen …
  Lees verder
 • NEWS
  12.07.2022
  News - Leuze - Een compleet verhaal: Componenten, service en solutions
  Expertise op dit gebied hebben wij al bewezen: sinds begin jaren 60 van de vorige eeuw bieden wij sensoroplossingen bij vele toepassingen in o.a. logistiek, verpakkingstechniek, machinebouw en mechatronica. Een belangrijke rol is in vele gevallen weggelegd voor veiligheidscomponenten zoals Lichtscherm, inloopbeveiligingen, veiligheid laserscanners, veiligheidsschakelaars, - besturingen en –relais. Actueel bieden we bijvoorbeeld de meest innovatieve laserscanners met bv. Profisafe interface en bewaking van meerdere veiligheidsvelden, eenvoudig parametreebaar en hoge systeembetrouwbaarheid ook in stoffige omgeving!
  Lees verder
 • NEWS
  04.07.2022
  er als de kippen bij zijn
  In de veehouderij wordt op grote schaal gebruik gemaakt van frequentiegeregelde ventilatiesystemen. Maar wat gebeurt er als de frequentieregeling in storing is of onderhoud vereist? Blijven de ventilatiesystemen dan gewoon functioneren? Wel als deze voorzien zijn van de nieuwe bypass-schakelaar van ABB.
  Lees verder
 • NEWS
  27.06.2022
  ….een kleintje met grote prestaties…
  Eaton presenteerde al de DG1 General Purpose frequentieregelaar die geschikt is voor iedere toepassing tot 630 kW en geniet van nieuwe moderne functionaliteiten met pomp- en ventilatoralgoritmes. Nu lanceert Eaton een Micro variant van datzelfde model die ook past in erg compacte behuizingen.
  Lees verder
 • NEWS
  14.06.2022
  Er hangt iets in de lucht
  Aanvoerleidingen kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien en creëren daardoor extra ongeval risico’s op de werkplek. Slecht gelegde persluchtslangen of verlengkabels zijn naast een struikelgevaar ook hinderlijk bij transport en niet te onderschatten oorzaken van gevaar, juist wanneer groot belang gehecht wordt aan het snel doorlopen van de werkprocessen.
  Lees verder
 • NEWS
  09.06.2022
  ...zo laat als mogelijk, zo vroeg als noodzakelijk…
  Mico Pro is het innovatieve stroombewakingssysteem van Murrelektronik voor gebruik bij 12 en 24 VDC toepassingen met gepatenteerde uitschakeltechniek. Dankzij de modulaire opbouw is het systeem nauwkeurig op de gevraagde toepassing af te stemmen. Dit levert een bijzonder gunstig kosten-bateneffect op. Bovendien kunt u het systeem heel flexibel inzetten en neemt het bijzonder weinig ruimte in. De gepatenteerde uitschakelkarakteristiek zorgt ervoor dat uw machine optimaal inzetbaar blijft. Bijkomend voordeel: een geïntegreerd concept voor de potentiaalverdeling dat zorgt voor significante vermindering van bedrading in de schakelkast.
  Lees verder
 • NEWS
  31.05.2022
  SNAP IN
  Met SNAP IN kunnen installatie- en onderhoudswerkzaamheden net zo snel worden uitgevoerd als het knippen van je vingers. De nieuwe verbinding is in principe net zo eenvoudig als het gebruik ervan: De gestripte geleider wordt direct in open aansluitpunten gestoken en de klikt met een hoorbare klik op zijn plaats. Het is net zo snel andersom. Door eenvoudig op de drukker te drukken, kan de drukker het verbindingspunt weer openen en de aangesloten geleider verwijderen.
  Lees verder
 • NEWS
  12.05.2022
  Yes we can….met Phoenix
  Voor machine- en installatiebouwers die hun producten exporteren naar Noord-Amerika of binnen het geldingsbereik daarvan in het verkeer willen brengen, zijn de daar geldende wetten en voorschriften van toepassing. Een van de belangrijkste vakspecifieke normen naast de NEC is de NFPA 79. De NFPA 79 wordt om de drie jaar, aansluitend op de NEC herzien en neemt daarvan de vernieuwingen over.
  Lees verder
 • NEWS
  06.05.2022
  Heb ik dat voordeel nu laten liggen..?
  Vertrouwde componenten in een nieuwe machine? Vaak kan dat slimmer! Festo’s portfolio ontwikkelt zich jaarlijks met zo’n 700 nieuwe producten. Die innovatiekracht leent zich uitermate goed voor een lagere kostprijs. Met de itsme factory scan helpen we u graag met het vinden van slimme toepassingen die aansluiten bij de huidige aandachtspunten in de machinebouw.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Sentry veiligheidsrelais met push-in aansluiting
  De Sentry veiligheidsrelais zijn nu ook beschikbaar met push-in aansluiting. De push-in aansluiting versnelt en vereenvoudigt de installatie en garandeert een veilige en onderhoudsvrije verbinding – zelfs na transport of in installaties met vibraties. Voor het aansluiten van de kabel in de insteek-klem is geen gereedschap nodig.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Een simpele combi
  Pneumatiek is nog steeds het middel bij uitstek voor eenvoudige bewegings- en positioneertaken. In een steeds sterker gedigitaliseerde wereld wordt elektrische automatisering en een continue informatiestroom van het werkstuk naar het besturingssysteem en naar de cloud echter onmisbaar. Met de Simplified Motion Serie biedt Festo een automatiseringsoplossing die de kloof overbrugt tussen eenvoudig te installeren pneumatiek en flexibele elektrische automatisering.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Je kunt er maar beter afblijven….
  Roestvaststalen schakel- en besturingskasten worden gebruikt in vele toepassingen zoals in de voedsel en farmaceutische industrie maar ook in de maritieme toepassingen wordt veel roestvaststaal gebruikt. De belangrijkste reden voor het gebruik van roestvaststaal is het risico op corroderen door de robuuste omstandigheden waarin deze schakel- en besturingskasten staan opgesteld.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Een snelle jongen
  Binnen enkele minuten worden de EMpro-energiemeetmodulen geconfigureerd en in het netwerk geïntegreerd. Dankzij de directe aansluiting van fabrikant-onafhankelijke Rogowski-spoelen worden bekabelingswerkzaamheden bespaard en bieden de modulen vele praktijkgerichte functies voor webservers en apparatuur. EMpro-energiemeters met MID-certificering volgens EN 50470 maken het mogelijk om tot op de kostenplaats nauwkeurig energiegegevens af te rekenen.
  Lees verder
 • NEWS
  20.04.2022
  Met welke vork kun je niet eten?
  De nieuwe vorksensoren van de GS 04B- en GS 08B-serie van Leuze detecteren zelfs de kleinste voorwerpen met absolute nauwkeurigheid. Ze zijn ideaal voor betrouwbare detectie in hogesnelheidstoepassingen.
  Lees verder
 • NEWS
  25.03.2022
  Push-In
  Eaton’s volledige assortiment motorbeveiligingsschakelaars, magneetschakelaars, en motorstartercombinaties is uitgebreid met een portfolio componenten met Push-in aansluiting. Er is rekening gehouden met de huidige formaten door het nieuwe assortiment nagenoeg gelijk te houden qua afmetingen. Het nieuwe assortiment biedt hierdoor alleen maar voordelen.
  Lees verder
 • NEWS
  16.03.2022
  Werk jij nog in excell? Even serieus……
  Voortdurend wijzigende eisen, maar ook veranderende technologie en exportrichtlijnen zijn bekende uitdagingen voor een machine- en paneelbouwer. Een steeds hogere reactiesnelheid is de blijvende trend en procesoptimalisatie een vereiste. Daarom is de tijd nu echt voorbij, om zaken rondom een elektrotechnisch ontwerp in een excell sheet handmatig bij te houden. De tijd en stress die dat kost en de kans op fouten die zo’n werkwijze met zich meebrengt, past niet meer in een wereld die steeds sneller verandert en meer digitaal wordt. Want welke machine- of paneelbouwer wil nu niet met één druk op de knop de juiste schakel- en beveiligingsapparatuur voor een motor of belasting kunnen selecteren, inclusief benodigde kabeldiameters en kortsluitberekeningen?
  Lees verder
 • NEWS
  21.01.2022
  M4M netwerkanalysers bieden tal van mogelijkheden voor energiebeheer
  Nauwkeurig de netkwaliteit analyseren en realtime de energie monitoren? De M4M netwerkanalysers van ABB maken het mogelijk. De analysers ondersteunen de digitale transformatie van gebouwen door informatie voor het energieverdeelsysteem te verzamelen. Met de koppeling aan het ABB Ability™ Energy and Asset Management (EAM) kan de efficiëntie worden verbeterd en zijn problemen met de netkwaliteit eenvoudiger op te lossen.
  Lees verder
 • NEWS
  21.01.2022
  Telemecanique Sensors introduceert een vernieuwd aanbod optische miniatuur sensoren
  Nieuwe productieprocessen, gedigitaliseerd en meer gericht op e-commerce en logistiek, hebben een impuls gegeven aan de groei van material handling toepassingen zoals geautomatiseerde opslagsystemen en magazijnoplossingen, interne transportsystemen en verpakkingsmachines. Een van de kritische componenten in het hart van de machines in deze toepassingen is de sensor.
  Lees verder
 • NEWS
  13.12.2021
  Radar of Optisch?
  Met de recente introductie van de Leuze veiligheidsradar LBK is de veiligheidswereld in onderzoek waar deze toegepast kan worden in plaats van een (optische) veiligheid Laserscanner zoals de Leuze RSL 400 of een veiligheidslichtscherm.
  Lees verder
 • NEWS
  06.12.2021
  Neusje voor veiligheid
  Telemecanique Sensors is al ruim 90 jaar specialist op het gebied van industriële automatisering, sensoren, detectietechnologie en veiligheidstechniek. Met een uitgebreid assortiment veiligheidsproducten, die voldoen aan de zeer strenge internationale veiligheidsnormen, biedt Telemecanique Sensors de meest uitgebreide bescherming voor personeel en apparatuur.
  Lees verder
 • NEWS
  30.11.2021
  Festo Motion Terminal
  In de wereld van de maakindustrie is veel te doen over digitalisering en Industry 4.0. Inmiddels zijn de veranderingen al duidelijk merkbaar in ons dagelijks leven. We zien steeds vaker gepersonaliseerde of customized consumentenproducten en het blijkt relatief eenvoudig om het netwerk van de productie, via de juiste logistieke kanalen, helemaal tot aan de eindverbruiker te krijgen.
  Lees verder
 • NEWS
  15.11.2021
  Een zware jongen die zelf nadenkt
  De veilige radarsensor PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 de optimale oplossing voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen: vanaf nu worden naast buitentoepassingen en gebieden in de hout- en metaalbewerking ook robottoepassingen beveiligd, omdat de oplossing een hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d heeft.
  Lees verder
 • NEWS
  15.11.2021
  CPX-HART module
  Het bewezen CPX-platform is uitgebreid met de analoge module CPX-HART! Deze analoge module beschikt over vier kanalen die naar wens zijn in te stellen als input of output. Dit maakt het mogelijk de voordelen van analoge en digitale technologie te combineren in termen van robuustheid, configureerbaarheid en foutdiagnose. Bovendien is een device driver beschikbaar waarmee de CPX remote I/O zijn te verbinden met de veldbussen PROFIBUS en PROFINET.
  Lees verder
 • 1(current)
 • 2
 • 3