text.skipToContent text.skipToNavigation

Systeemintegratie


In de machinebouw en de industriële automatisering ligt meer dan ooit het zwaartepunt op systeemintegratie. Losse componenten, (sub)modules, systemen, apparaten en machines worden geïntegreerd tot complete productielijnen. De technologie is te complex en de reikwijdte van projecten te groot voor één partij om de installatie op alle niveaus onder controle te hebben. Uiteraard is en blijft de systeemintegrator eindverantwoordelijk voor het technisch functioneren van de machine(lijn). Ook moet hij de uitvoering van het project bewaken, in termen van kosten, doorlooptijd en kwaliteit.

De taken en verantwoordelijkheden zijn verdeeld over de waardeketen, toch dient de systeemintegrator zelf te beschikken over een breed palet aan kennis, expertise en competenties. Hij kan bijvoorbeeld niet zonder domeinkennis over de applicatie. Daarnaast moet hij de aandrijving en besturing op hoog niveau specificeren en realiseren, en de interfaces tussen de verschillende (sub)systemen definiëren en bewaken. En de communicatie moet goed worden geregeld, binnen de installatie en met externe systemen voor de fabrieks- (SCADA, MES) en kantoorautomatisering (ERP). Als één partij hier ondersteuning kan bieden omdat die zeker zo’n brede scope heeft, dan is dat de technische value-add distributeur. Die bedient immers veel verschillende applicatiedomeinen met een breed scala aan producten en technologie. Hij heeft kennis van aandrijf- en besturingstechniek en kan voorzien in de benodigde netwerktechnologie. En natuurlijk levert hij de mechanische en elektrotechnische supplies en technologie die de systeemintegrator zelf nog nodig heeft. Tevens is de technische value-add distributeur gewend projectmatig te werken en kan hij met logistieke oplossingen helpen om complexe systeemintegratietrajecten te stroomlijnen. Gecoördineerde levering aan meerdere partners in een systeemintegratietraject is daarbij een optie.

Door productinnovatie en eventuele obsoletie te monitoren, kan hij zorgen dat de materialenlijst bij alle partners up-to-date blijft. Conclusie: integratie van een technische value-add distributeur in het project is de formule voor succes.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
Technische Support Desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
lees hier verder
 • NEWS
  22.04.2024
  Rittal - VR-sokkel
  Duik in de wereld van het VX-sokkel plintsysteem – een opvolger die jouw kastopstelling naar een hoger niveau tilt. Meer stabiliteit, maar ook een vlekkeloze installatie. Ervaar de evolutie van jouw werkruimte vandaag nog! Rittal streeft ernaar zijn producten voortdurend te verfijnen en te verbeteren. Als onderdeel van dit proces is het VX-sokkel plint systeem opnieuw ontworpen is dit product sinds 1 maart 2024 verkrijgbaar.
  Lees verder
 • NEWS
  22.04.2024
  Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
  Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: