text.skipToContent text.skipToNavigation

Mining, Mineral and Metal


België kent een stevige basisindustrie. Denk aan de metallurgische ondernemingen, de gieterijen en de producenten van bouwmaterialen, van dakpannen tot tegels en bakstenen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat deze bedrijven kunnen blijven opereren. Overheden verbinden steeds strengere eisen aan vergunningen en omwonenden laten geregeld van zich horen.

Het voortbestaan van de bedrijfstak begint bij robuuste installaties die betrouwbaar opereren. Aandrijvingen en besturingen leveren grote vermogens en dienen snel te kunnen schakelen. Tegenwoordig moeten ze zo energiezuinig mogelijk draaien, met het oog op minimale kosten en CO2-emissie. De inzet van frequentieregelaars wordt daarom meer en meer gemeengoed in de sector. Dit helpt tevens om de handling in de lijn beter af te stemmen op de – soms breekbare – producten die eroverheen gaan. Zo vereist ook deze grofstoffelijke sector een hoogwaardige automatisering. De technisch distributeur kan daar breed over adviseren en uiteraard de benodigde mechanische en elektrotechnische supply en technologie leveren.

Daarbij moeten alle componenten in een installatie bestand zijn tegen stof, vuil en vaak ook hitte en vocht. Onder deze zware omstandigheden zullen echter onvermijdelijk storingen optreden, die zo snel mogelijk verholpen dienen te worden. Niet alleen als de continuïteit van productie in het geding is, maar zeker ook als die storingen gepaard gaan met ongewenste emissies van welke aard dan ook naar de omgeving. Dus moeten bedrijven hun onderdelenvoorziening en service op orde hebben. In nauw overleg met de technische value-add distributeur kunnen ze dat efficiënt inrichten. Zo zorgt de samenwerking met deze breed georiënteerde partner in alle opzichten voor een geruisloze operatie in de zware industrie.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Vendor Managed Inventory
Grijp nooit meer mis met onze oplossingen voor Vendor Managed Inventory \(VMI\). Terwijl u zich richt op uw core business, beheert itsme de voorraad aan niet-projectspecifieke artikelen in uw magazijn. We vullen de voorraad tijdig aan en verkleinen zo het risico op bandstilstand en productievertragingen. Vendor Managed Inventory biedt u rust en bespaart u tijd. Kostbare tijd, die u kunt besteden aan uw kapitaalintensieve producten.
lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
 • NEWS
  27.06.2022
  ….een kleintje met grote prestaties…
  Eaton presenteerde al de DG1 General Purpose frequentieregelaar die geschikt is voor iedere toepassing tot 630 kW en geniet van nieuwe moderne functionaliteiten met pomp- en ventilatoralgoritmes. Nu lanceert Eaton een Micro variant van datzelfde model die ook past in erg compacte behuizingen.
  Lees verder
 • NEWS
  14.06.2022
  Er hangt iets in de lucht
  Aanvoerleidingen kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien en creëren daardoor extra ongeval risico’s op de werkplek. Slecht gelegde persluchtslangen of verlengkabels zijn naast een struikelgevaar ook hinderlijk bij transport en niet te onderschatten oorzaken van gevaar, juist wanneer groot belang gehecht wordt aan het snel doorlopen van de werkprocessen.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: