text.skipToContent text.skipToNavigation

Mining, Mineral and Metal


België kent een stevige basisindustrie. Denk aan de metallurgische ondernemingen, de gieterijen en de producenten van bouwmaterialen, van dakpannen tot tegels en bakstenen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat deze bedrijven kunnen blijven opereren. Overheden verbinden steeds strengere eisen aan vergunningen en omwonenden laten geregeld van zich horen.

Het voortbestaan van de bedrijfstak begint bij robuuste installaties die betrouwbaar opereren. Aandrijvingen en besturingen leveren grote vermogens en dienen snel te kunnen schakelen. Tegenwoordig moeten ze zo energiezuinig mogelijk draaien, met het oog op minimale kosten en CO2-emissie. De inzet van frequentieregelaars wordt daarom meer en meer gemeengoed in de sector. Dit helpt tevens om de handling in de lijn beter af te stemmen op de – soms breekbare – producten die eroverheen gaan. Zo vereist ook deze grofstoffelijke sector een hoogwaardige automatisering. De technisch distributeur kan daar breed over adviseren en uiteraard de benodigde mechanische en elektrotechnische supply en technologie leveren.

Daarbij moeten alle componenten in een installatie bestand zijn tegen stof, vuil en vaak ook hitte en vocht. Onder deze zware omstandigheden zullen echter onvermijdelijk storingen optreden, die zo snel mogelijk verholpen dienen te worden. Niet alleen als de continuïteit van productie in het geding is, maar zeker ook als die storingen gepaard gaan met ongewenste emissies van welke aard dan ook naar de omgeving. Dus moeten bedrijven hun onderdelenvoorziening en service op orde hebben. In nauw overleg met de technische value-add distributeur kunnen ze dat efficiënt inrichten. Zo zorgt de samenwerking met deze breed georiënteerde partner in alle opzichten voor een geruisloze operatie in de zware industrie.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Vendor Managed Inventory
Met onze oplossingen voor Vendor Managed Inventory (VMI) grijpt u nooit meer mis. Terwijl u zich richt op uw core business, beheert itsme de voorraad in uw magazijn. We vullen de voorraad tijdig aan en verkleinen zo het risico op bandstilstand en productievertragingen.
lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
 • NEWS
  11.10.2023
  Eaton - XH300
  Met de XH300 serie webpanels kun je eenvoudig en flexibel HTML 5 webcontent weergeven. Dankzij zeer snelle quad-processoren en een fors werkgeheugen vormt zelfs de meest complexe webcontent geen probleem voor Eaton’s nieuwe HMI-lijn. Een breed scala aan applicaties kan ermee worden bediend: van productiemachines en systeemapplicaties tot gebouwautomatiserings- en IoT-toepassingen. Het capacitieve multi-touchscreen van het webpanel is beschikbaar in drie maten. Dankzij de geïntegreerde Ethernet interface kan de gebruiker ook met andere webserver-apparaten verbinding maken.
  Lees verder
 • NEWS
  10.10.2023
  OBO - UDHOME-ONE ondervloerdoos
  Het kleinste en duurzaamste lid van de UDHOME-familie De UDHOME ondervloerdozen brengen stroom en data precies daar waar ze nodig zijn, ongeacht andere ondervloersystemen. De UDHOME-ONE is het nieuwste en kleinste lid van de productfamilie. Hij is bijzonder vlak en overtuigt door een hoge duurzaamheid en gebruiksgemak. De UDHOME-ONE ondervloerdoos kan direct op de onafgewerkte vloer gemonteerd worden, aangesloten worden met flexibele installatieleidingen en vervolgens gelijk met de dekvloer worden afgewerkt. De kleine buitenafmetingen van 140x140 mm en lage minimale installatie diepte van 75 mm maken hem bijzonder geschikt voor lage dekvloeren. Dankzij het geïntegreerde nivelleermechanisme kan de UDHOME-ONE ook worden geïnstalleerd in vloeren tot 100 mm hoog. Deze telg is niet alleen compact, maar ook veerkrachtig met een belastbare capaciteit tot 15 kN voor grote en 3 kN voor kleine oppervlakken.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: