text.skipToContent text.skipToNavigation

Mining, Mineral and Metal


België kent een stevige basisindustrie. Denk aan de metallurgische ondernemingen, de gieterijen en de producenten van bouwmaterialen, van dakpannen tot tegels en bakstenen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat deze bedrijven kunnen blijven opereren. Overheden verbinden steeds strengere eisen aan vergunningen en omwonenden laten geregeld van zich horen.

Het voortbestaan van de bedrijfstak begint bij robuuste installaties die betrouwbaar opereren. Aandrijvingen en besturingen leveren grote vermogens en dienen snel te kunnen schakelen. Tegenwoordig moeten ze zo energiezuinig mogelijk draaien, met het oog op minimale kosten en CO2-emissie. De inzet van frequentieregelaars wordt daarom meer en meer gemeengoed in de sector. Dit helpt tevens om de handling in de lijn beter af te stemmen op de – soms breekbare – producten die eroverheen gaan. Zo vereist ook deze grofstoffelijke sector een hoogwaardige automatisering. De technisch distributeur kan daar breed over adviseren en uiteraard de benodigde mechanische en elektrotechnische supply en technologie leveren.

Daarbij moeten alle componenten in een installatie bestand zijn tegen stof, vuil en vaak ook hitte en vocht. Onder deze zware omstandigheden zullen echter onvermijdelijk storingen optreden, die zo snel mogelijk verholpen dienen te worden. Niet alleen als de continuïteit van productie in het geding is, maar zeker ook als die storingen gepaard gaan met ongewenste emissies van welke aard dan ook naar de omgeving. Dus moeten bedrijven hun onderdelenvoorziening en service op orde hebben. In nauw overleg met de technische value-add distributeur kunnen ze dat efficiënt inrichten. Zo zorgt de samenwerking met deze breed georiënteerde partner in alle opzichten voor een geruisloze operatie in de zware industrie.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Vendor Managed Inventory
Met onze oplossingen voor Vendor Managed Inventory (VMI) grijpt u nooit meer mis. Terwijl u zich richt op uw core business, beheert itsme de voorraad in uw magazijn. We vullen de voorraad tijdig aan en verkleinen zo het risico op bandstilstand en productievertragingen.
lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
 • NEWS
  23.01.2023
  Bedien je van Mitsubishi's panelen voor optimale productieprocessen
  Vooruitgang in technologie verandert de manier waarop bijna elke industrie opereert. Om concurrerend op de markt te blijven, zijn fabrikanten voortdurend op zoek naar de nieuwste en beste innovaties, strategieën en systemen. De toenemende vraag naar IoT oplossingen als toegankelijke informatie op alle niveaus, voorspellend en preventief onderhoud, mobile en cloud solutions, security, naadloze integratie, plug & play etc. zijn vaak duur en complex.
  Lees verder
 • NEWS
  21.10.2022
  Functie-uitbreiding op PLCnext controllers met een left-side safety module van Phoenix
  De SPLC 1000 is ontwikkeld als een speciale veiligheidscontroller die voornamelijk gebruikt wordt in een gedistribueerd veiligheidssysteem. De nieuwe module maakt gebruik van het black channel-principe om te communiceren met andere Profisafe-apparaten. Deze veiligheidscontroller kan naadloos worden geïntegreerd in het open ecosysteem van de PLCnext-Technology.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: