text.skipToContent text.skipToNavigation

Petrochemical, Oil and Gas


De energietransitie staat hoog op de politieke en industriële agenda. Het aandeel van wind en zon in de energievoorziening is echter nog altijd bescheiden en nog vele jaren zullen bijvoorbeeld verreweg de meeste auto’s op fossiele brandstof rijden. Dus blijven de olie & gasindustrie en de petrochemie vooralsnog op volle toeren produceren. 

Wel ligt de sector onder een maatschappelijk vergrootglas. Dat heeft alles te maken met haar grote bijdrage aan CO2-emissies en andere schadelijke neveneffecten (uitstoot, lekkage, restproducten) waarmee de winning en verwerking gepaard gaan. Bovendien vergt exploratie en exploitatie van olie & gasvelden steeds hogere investeringen en de ontwikkeling van nieuwe technieken. De makkelijk winbare reserves zijn immers al uitgeput – of hun aanstaande uitputting zorgt voor (aardbevings)schade.

Kortom, voortdurende innovatie en betrouwbare, ‘schone’ operatie zijn geboden om deze industrie draaiende te houden. Complicerende factor daarbij is de onvoorspelbaarheid van de wereldmarkt vanwege geopolitieke ontwikkelingen en fluctuerende olieprijzen die de investeringsbereidheid sterk beïnvloeden. In dit krachtenveld moet de sector haar efficiency verbeteren en tegelijkertijd technologische vernieuwingen doorvoeren. Dat kan alleen in samenwerking met partijen zoals de technische value-add distributeur.

Die partner levert een breed palet aan mechanische en elektrotechnische supply en kan meehelpen de kosten in de hand te houden. Mogelijkheden daarvoor zijn onder meer standaardisatie van componenten en een uitgekiende logistiek en service voor doelmatig onderhoud van procesinstallaties. Verder heeft deze dienstverlener kennis van de regulering voor veilig werken (denk aan explosieveiligheid, ATEX) en wil hij graag meedenken over verkleining van de milieu-impact. Voor innovatie ten behoeve van verduurzaming en procesoptimalisatie kan hij tevens de benodigde technologie leveren. Zo voorziet de technische value-add distributeur de sector van nieuwe energie.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe – en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder
Technische werkplaats advisering
Hoe geavanceerd een machine in uw werkplaats ook is, hoe zit het met alles eromheen? Is er genoeg licht? Hebben u en uw collega’s alles bij de hand? En niet onbelangrijk: bent u voldoende beschermd? De beste werkomgeving is die waarin het de medewerker aan niets ontbreekt. Dus is het precies dát wat wij u bieden, met onze diensten voor de optimalisatie van uw werkplaats.
lees hier verder
 • NEWS
  27.06.2022
  ….een kleintje met grote prestaties…
  Eaton presenteerde al de DG1 General Purpose frequentieregelaar die geschikt is voor iedere toepassing tot 630 kW en geniet van nieuwe moderne functionaliteiten met pomp- en ventilatoralgoritmes. Nu lanceert Eaton een Micro variant van datzelfde model die ook past in erg compacte behuizingen.
  Lees verder
 • NEWS
  14.06.2022
  Er hangt iets in de lucht
  Aanvoerleidingen kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien en creëren daardoor extra ongeval risico’s op de werkplek. Slecht gelegde persluchtslangen of verlengkabels zijn naast een struikelgevaar ook hinderlijk bij transport en niet te onderschatten oorzaken van gevaar, juist wanneer groot belang gehecht wordt aan het snel doorlopen van de werkprocessen.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: