text.skipToContent text.skipToNavigation

Electrical & Electronic


Minder & meer is het motto in de wereld van de elektronica en elektrotechniek. Dankzij de voortschrijdende miniaturisering zijn volgende generaties componenten telkens weer kleiner, terwijl hun prestaties juist hoger liggen. Zie de chips met hun steeds fijnere halfgeleiderstructuren. Vaak zijn de nieuwe machines die deze componenten maken juist weer een slag groter en complexer. En de installaties waarin de componenten worden toegepast moeten meer functionaliteit leveren. Kortom, de lat komt steeds hoger te liggen. De eisen worden strenger op allerlei aspecten, vaak samengevat onder de noemer QLTC: Quality, Logistics, Technology, Cost. Alle reden voor een machinebouwer of systeemintegrator om complexiteit en risico te reduceren. Bijvoorbeeld door meer verantwoordelijkheid bij leveranciers te leggen en als het er veel zijn hun aantal te optimaliseren. Dan ligt de bal bij de technische value-add distributeur, die voor de opdrachtgever de supply chain efficiënter kan organiseren.

Het begint al bij die kleinere componenten. Soms zijn speciale voorzieningen nodig om ze goed te kunnen verwerken. Kitten, het bundelen van componenten per machine of installatie, is een logische vervolgstap die het leven van de klant veraangenaamt. Datzelfde geldt voor het consolideren van de toelevering door het bundelen van materiaalstromen van meerdere leveranciers. Voor verdere stroomlijning van de logistiek kan de technisch distribiteur slimme oplossingen bieden op basis van just-in-time- en lean-concepten. En als aansluitend daarop de productie eveneens lean moet worden ingericht, kan hij voor de industriële automatisering niet alleen technologie maar ook advies leveren.

Een punt van aandacht, en zorg, is de almaar toenemende regelgeving. Denk aan kwaliteit, veiligheid, ESD, milieu en duurzaamheid (van gevaarlijke stoffen tot CO 2 -footprint). Reinheid is ook uiterst actueel, nu meer en meer systemen met vacuüm technologieën gaan werken. Componenten worden vooraf gereinigd en schoon verpakt aangeleverd. Zo ook de advisering en het inrichten van een werkruimte volgens de ESD-normering, en het nemen van noodzakelijke maatregelen. Iemand moet het allemaal in de gaten houden en dat is bij uitstek de technische value-add distributeur. Want die heeft het beste overzicht, van de fijne details tot het totaalplaatje.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Advisering voor elektrostatische ontladingsruimte
Ook u maakt het weleens mee: een heel lichte schok, na aanraking met een persoon of object. In het dagelijks leven kan zo’n elektrostatische ontlading, kortweg ESD, geen kwaad. Maar hoe anders is dat in een industriële omgeving. En dan meer specifiek in een ruimte zoals een cleanroom, waar componenten al onherstelbaar kunnen beschadigen door de lichtste overdracht.
lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
 • NEWS
  23.01.2023
  Bedien je van Mitsubishi's panelen voor optimale productieprocessen
  Vooruitgang in technologie verandert de manier waarop bijna elke industrie opereert. Om concurrerend op de markt te blijven, zijn fabrikanten voortdurend op zoek naar de nieuwste en beste innovaties, strategieën en systemen. De toenemende vraag naar IoT oplossingen als toegankelijke informatie op alle niveaus, voorspellend en preventief onderhoud, mobile en cloud solutions, security, naadloze integratie, plug & play etc. zijn vaak duur en complex.
  Lees verder
 • NEWS
  21.10.2022
  Functie-uitbreiding op PLCnext controllers met een left-side safety module van Phoenix
  De SPLC 1000 is ontwikkeld als een speciale veiligheidscontroller die voornamelijk gebruikt wordt in een gedistribueerd veiligheidssysteem. De nieuwe module maakt gebruik van het black channel-principe om te communiceren met andere Profisafe-apparaten. Deze veiligheidscontroller kan naadloos worden geïntegreerd in het open ecosysteem van de PLCnext-Technology.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: