text.skipToContent text.skipToNavigation

Marine & Offshore


Het zijn woelige tijden voor de marine & offshore en dat is eigenlijk nooit anders geweest. Investeringsniveaus golven op en neer met de olieprijs en het politieke klimaat, dus moeten scheeps- en platformbouwers altijd voorbereid zijn op ups & downs. In haar eigen vestigings- en outsourcingsbeleid beweegt deze industrie al even dynamisch, tussen Oost-Europa en Azië en terug naar het Westen.

Toch is de marine & offshore-industrie in ons land anno nu een bloeiende, moderne bedrijfstak. Dat is te danken aan technologische innovatie en voortdurende efficiencyverbetering in de bouw en de operatie. Een belangrijke ontwikkeling in dit verband – die in deze sector relatief laat op gang is gekomen – is standaardisatie, van complete scheepsontwerpen en van de afzonderlijke (sub)systemen aan boord. Werken met standaardontwerpen en gestandaardiseerde (sub)systemen, zoals voor aandrijving en besturing, verkort de doorlooptijd van bouwprojecten, verlaagt de kosten en reduceert de risico’s. 

Cruciaal is dat veel installatiewerk van het schip of het platform, waar het soms lastig opereren is, verschuift naar de comfortabele werkvloer van systeemleveranciers. De modulaire systemen die zij opbouwen, hoeven aan boord alleen nog maar plug & play te worden geïnstalleerd. Standaardisatie en stroomlijning van de supply zijn eveneens belangrijk voor efficiencyverbetering, met dank aan de technische distributeur.

In de marine & offshore gelden twee mantra’s: veiligheid en continuïteit. Het complete ontwerp moet doordrenkt zijn van het veiligheidsdenken en in de olie & gas komt daar de explosieveiligheid (ATEX) van componenten en modules bij. Kennis van alle regulering en certificering is daarbij onontbeerlijk. Continuïteit begint met kwaliteit en is gebaat bij de eerdergenoemde standaardisatie. Uit een standaardontwerp zijn de risico’s immers eerder geëlimineerd en bij onverhoopt falen is een standaardcomponent sneller vervangen. Continuïteit vereist redundantie in kritische systemen, zoals PLC-besturingen, wat hun programmering wel complexer maakt. 

Daarnaast zit onze expertise in het just-in-time leveren binnen de korte afmeertijden van een schip, rekening houdend met speciale verpakkingseisen. Wij zijn ons bewust van de beperkte ruimte en bijzondere omstandigheden en spelen daarop in met speciale verpakkingen voor de bevoorrading van schepen (boor)platforms.

Specialisme in aandrijf- en besturingstechniek, efficiënte logistiek, kennis van regulering en certificering. Maar ook het adviseren en inrichten van een technische werkplaats aan boord van een schip. Het zijn zo maar enkele van de vele expertises van de moderne technisch value-add distributeur. Continue samenwerking met deze partner geeft de marine & offshore een veilig gevoel.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Maritieme werkplaats advisering
Er komt bij de bouw van een nieuw schip heel wat op u af. Zo ook voor de machinekamer, waar efficiency en overzicht samengaan met veiligheid. Waar staat een draaibank straks optimaal op z’n plek? Waar komen de fundaties en waar de ophangpunten? Met onze jarenlange ervaring voor de inrichting van machinekamers brengen wij de antwoorden helder bijeen.
lees hier verder
Gereedschap inventarisatie en optimalisatie
Hoe geavanceerd een machine in uw werkplaats ook is, hoe zit het met alles eromheen? Is er genoeg licht? Hebben u en uw collega’s alles bij de hand? En niet onbelangrijk: bent u voldoende beschermd? De beste werkomgeving is die waarin het de medewerker aan niets ontbreekt. Dus is het precies dát wat wij u bieden, met onze diensten voor de optimalisatie van uw werkplaats.
lees hier verder
 • NEWS
  23.01.2023
  Bedien je van Mitsubishi's panelen voor optimale productieprocessen
  Vooruitgang in technologie verandert de manier waarop bijna elke industrie opereert. Om concurrerend op de markt te blijven, zijn fabrikanten voortdurend op zoek naar de nieuwste en beste innovaties, strategieën en systemen. De toenemende vraag naar IoT oplossingen als toegankelijke informatie op alle niveaus, voorspellend en preventief onderhoud, mobile en cloud solutions, security, naadloze integratie, plug & play etc. zijn vaak duur en complex.
  Lees verder
 • NEWS
  21.10.2022
  Functie-uitbreiding op PLCnext controllers met een left-side safety module van Phoenix
  De SPLC 1000 is ontwikkeld als een speciale veiligheidscontroller die voornamelijk gebruikt wordt in een gedistribueerd veiligheidssysteem. De nieuwe module maakt gebruik van het black channel-principe om te communiceren met andere Profisafe-apparaten. Deze veiligheidscontroller kan naadloos worden geïntegreerd in het open ecosysteem van de PLCnext-Technology.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: