text.skipToContent text.skipToNavigation

Water & waste

Water is wereldwijd een van de belangrijkste grondstoffen en de behoefte aan schoon water blijft almaar groeien. Op veel plekken bedreigen waterschaarste en -vervuiling de volksgezondheid en bij gevolg worden de kosten van waterverbruik hoger. Daardoor stijgt de prijs van water en verhogen overheden de heffingen voor het lozen van afvalwater. Zowel burgers als bedrijven worden daarmee geconfronteerd. Het bedrijfsleven gebruikt water niet alleen als grondstof voor producten maar ook als hulpmiddel in productie, voor koeling, reiniging, enzovoort.
 

Bedrijven gaan dus steeds meer betalen voor de inname van schoon water en de lozing van vuil water. Ze staan daarom voor de uitdaging alle processen die water verbruiken zo efficiënt mogelijk in te richten. Voor hun installaties moeten ze de juiste componenten en apparatuur selecteren en waar nodig mikken op innovatie van de betreffende producten en processen. Tevens kan het lonend zijn om vervuild water zelf te zuiveren, voor hergebruik in het eigen proces of voor lozing als relatief schoon (en dus ‘goedkoper’) afvalwater. Dat vergt investering in de vaak complexe procestechniek voor waterzuivering.

De consequentie is dat bedrijven steeds meer kennis en technologie in huis moeten hebben voor waterbehandeling, terwijl dat vaak niet tot hun kernactiviteiten behoort. Het is verstandig daarvoor deskundige partijen in te schakelen, waaronder ook de technische value-add distributeur. Deze partner heeft een brede expertise van industriële automatisering en efficiënte besturing van processen die hij zinvol voor waterbesparing weet in te zetten. Tevens kan hij de benodigde technologie voor innovatie leveren, bijvoorbeeld voor energiebesparing in de waterzuivering. Daarnaast verzorgt hij uiteraard de mechanische en elektrotechnische supply voor alle watergerelateerde procesinstallaties. Zo kan de technische value-add distributeur voor deze sector uit elk gewenst vaatje tappen.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Technische Support Desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
lees hier verder
Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
 • NEWS
  10.07.2024
  Eaton - Universeel toepasbare HMI’s
  Eatons HMI’s uit de XV300 en XV100 series zijn universeel toepasbaar, goed leverbaar en communiceren met alle gangbare PLC-merken. Upgrade de look & feel van uw machine met de moderne HMI's van Eaton, zonder hiervoor van besturing of PLC-merk te hoeven veranderen!
  Lees verder
 • NEWS
  17.06.2024
  HARTING - Welke aansluitingstechniek past bij mijn toepassing?
  Field-attachable connectoren bieden flexibele en eenvoudige oplossingen voor het installeren en onderhouden van elektrische verbindingen op locatie, zonder speciaal gereedschap. Deze connectoren vinden hun toepassing in diverse sectoren, zoals fabrieksautomatisering, windenergie, railvoertuigen en gebouwinstallaties, waar betrouwbare en robuuste verbindingen nodig zijn zonder uitgebreide planning. Het gebruik van deze connectoren vereist slechts basishulpmiddelen, zoals een zijsnijder, schroevendraaier en tangen, waardoor snelle reparaties mogelijk zijn zonder nieuwe crimpcontacten of gespecialiseerd gereedschap.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: