text.skipToContent text.skipToNavigation

Cargo Handling, Transport and Railway


De economie blijft groeien en dus worden er meer personen en goederen vervoerd. Het wordt drukker op de weg en het spoor en voor goederen neemt de handling en overslag toe, in distributiecentra, havens en andere vervoersknooppunten. Zo wordt de inzet van ‘assets’ intensiever en krijgt eventueel falen forse consequenties. Een stilstaande trein legt het spoor plat en een vrachtwagen met pech zorgt voor lange files. Bij een kraan die niet functioneert staan bijvoorbeeld chauffeurs duimen te draaien. Zo arriveren mensen en goederen te laat op hun bestemming. 

Naast economische schade is er in het ergste geval ook schade aan mens of materieel. De oorzaak van het falen kan in de techniek liggen maar ook in de besturing; denk aan de uitgebreide administratie die bij transport & logistiek komt kijken. Kortom, betrouwbaarheid, veiligheid en (digitale) communicatie zijn in deze sector van het grootste belang. Mensen en goederen moeten met de grootst mogelijke zorg worden behandeld en storingen dienen te worden voorkomen. Treden ze onverhoopt toch op, dan is snel en effectief ingrijpen cruciaal. En dat terwijl technische diensten meestal niet meer de uitgebreide bezetting met mensen en materialen hebben die vroeger gewoon was.

Dit alles betekent robuuste componenten en modules selecteren voor eerste installatie en service & onderhoud efficiënt inrichten. Daarbij is kennis van regulering en certificering vereist om de kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen. Hoogwaardige automatisering moet zorgen voor een gestroomlijnde operatie in handling en vervoer. Het zijn allemaal zaken waar de technische value-add distributeur een brede kennis van heeft en diepgaand over kan adviseren. Uiteraard kan hij ook de benodigde technologie en mechanische en elektrotechnische supply leveren en daarvoor slimme logistieke concepten inzetten. Deze partner houdt de sector in beweging.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Luchtdruk check
Een compressor is een krachtig apparaat. Onmisbaar in veel situaties, maar bij lekken in uw leidingsysteem al snel een grootverbruiker van energie. Staat op uw locatie een compressor met een vermogen van meer dan 20 kW? En is die in de afgelopen twee jaar niet gecontroleerd? Informeer naar onze persluchtcheck. We achterhalen met een ultrasoonmeter de lekken in uw leidingnet, markeren die en beschrijven ze in een rapportage. Dit alles zonder dat u de productie stil hoeft te zetten. Na onze check weet u precies waar perslucht ontsnapt en wat de efficiëntie is van uw perslucht infrastructuur.
lees hier verder
Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe – en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder
 • NEWS
  27.06.2022
  ….een kleintje met grote prestaties…
  Eaton presenteerde al de DG1 General Purpose frequentieregelaar die geschikt is voor iedere toepassing tot 630 kW en geniet van nieuwe moderne functionaliteiten met pomp- en ventilatoralgoritmes. Nu lanceert Eaton een Micro variant van datzelfde model die ook past in erg compacte behuizingen.
  Lees verder
 • NEWS
  14.06.2022
  Er hangt iets in de lucht
  Aanvoerleidingen kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien en creëren daardoor extra ongeval risico’s op de werkplek. Slecht gelegde persluchtslangen of verlengkabels zijn naast een struikelgevaar ook hinderlijk bij transport en niet te onderschatten oorzaken van gevaar, juist wanneer groot belang gehecht wordt aan het snel doorlopen van de werkprocessen.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: