text.skipToContent text.skipToNavigation

Cargo Handling, Transport and Railway


De economie blijft groeien en dus worden er meer personen en goederen vervoerd. Het wordt drukker op de weg en het spoor en voor goederen neemt de handling en overslag toe, in distributiecentra, havens en andere vervoersknooppunten. Zo wordt de inzet van ‘assets’ intensiever en krijgt eventueel falen forse consequenties. Een stilstaande trein legt het spoor plat en een vrachtwagen met pech zorgt voor lange files. Bij een kraan die niet functioneert staan bijvoorbeeld chauffeurs duimen te draaien. Zo arriveren mensen en goederen te laat op hun bestemming. 

Naast economische schade is er in het ergste geval ook schade aan mens of materieel. De oorzaak van het falen kan in de techniek liggen maar ook in de besturing; denk aan de uitgebreide administratie die bij transport & logistiek komt kijken. Kortom, betrouwbaarheid, veiligheid en (digitale) communicatie zijn in deze sector van het grootste belang. Mensen en goederen moeten met de grootst mogelijke zorg worden behandeld en storingen dienen te worden voorkomen. Treden ze onverhoopt toch op, dan is snel en effectief ingrijpen cruciaal. En dat terwijl technische diensten meestal niet meer de uitgebreide bezetting met mensen en materialen hebben die vroeger gewoon was.

Dit alles betekent robuuste componenten en modules selecteren voor eerste installatie en service & onderhoud efficiënt inrichten. Daarbij is kennis van regulering en certificering vereist om de kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen. Hoogwaardige automatisering moet zorgen voor een gestroomlijnde operatie in handling en vervoer. Het zijn allemaal zaken waar de technische value-add distributeur een brede kennis van heeft en diepgaand over kan adviseren. Uiteraard kan hij ook de benodigde technologie en mechanische en elektrotechnische supply leveren en daarvoor slimme logistieke concepten inzetten. Deze partner houdt de sector in beweging.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Persluchtcheck
Denkt u dat de persluchtcapaciteit van uw compressor(en) te laag is? Investeer niet direct in een nieuwe compressor. Laat ons eerst een persluchtcheck uitvoeren.
lees hier verder
Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe – en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder
 • NEWS
  02.05.2024
  Fluke - 1736 driefase Power Logger
  Vandaag worden we steeds meer geconfronteerd met de noodzaak om energiestromen te optimaliseren, vinden van energiezuinige oplossingen voor grote verbruikers en het totaal energieverbruik naar beneden te brengen. Besparen op het elektrisch verbruik is dan ook een van de thema’s hoog op de agenda van bedrijven. Een van de eerste taken in dit proces is het in kaart brengen van grote verbruikers en extra verliezen door harmonische, onbalans, proberen te minimaliseren. Hiervoor is de Fluke-1736 een ideale combinatie die niet alleen de mogelijkheid biedt om de elektrische vermogenstroom, maar ook problemen met harmonischen, onbalans, ... in kaart te brengen. Dit is dan ook meestal de eerste stap om de verbeteringsprocessen te starten.
  Lees verder
 • NEWS
  01.05.2024
  Sylvania – Kalani
  Kalani is sinds de introductie al snel een zeer gevraagde en gewaardeerde reeks stralers geworden. Sylvania streeft er steeds naar de productreeksen te optimaliseren qua specificaties, energiezuinigheid, rendement en prijsniveau. Recent werd dan ook de nieuwe Kalani reeks geïntroduceerd met een nieuwe, meer afgeronde vormgeving en een iets scherpere prijs. De reeks heeft beschermingsklasse IP66 en een slagvastheid IK08.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: