text.skipToContent text.skipToNavigation

Food & Beverage, Consumable Substances


De concurrentiestrijd is hevig in de voedingsmiddelenindustrie. Gezondheid (suiker, vet, zout, allergieën) en milieu (CO2-footprint, vlees) zijn dominante thema’s. De strijd van de merken om een plek op het schap van de machtige supermarkten is feller dan ooit. Tegelijkertijd zijn die supermarkten verwikkeld in een continue prijzenslag en komen er nieuwe distributiekanalen op, denk aan de thuisbezorging van maaltijdboxen. Food-producenten moeten op deze trends kunnen inspelen met kostenreductie en innovatie.

Enerzijds vereist dat stabiele productieprocessen die continu de gevraagde output leveren, met minimale stilstand. Daarvoor is een betrouwbare automatisering van de productie nodig en een snelle reactie bij storingen. Foodproducenten willen echter geen grote hoeveelheden reserveonderdelen meer aanhouden en hebben vaak nauwelijks nog een technische dienst. Standaardisatie van componenten brengt hier uitkomst. Daarnaast is uiteraard een snelle service nodig, terwijl uitgekiend onderhoudsmanagement de ongeplande én de geplande stilstand kan minimaliseren. Over dit alles zijn afspraken te maken met de technisch distributeur die zowel de mechanische en elektrotechnische supply als de technologie levert.

Anderzijds moeten productielijnen flexibeler worden om snel te kunnen overschakelen op een ander product, nu het assortiment blijft groeien en productintroducties elkaar steeds sneller opvolgen. Daarbij zullen de lijnen ook geschikt moeten zijn voor verpakking van kleine hoeveelheden product, zoals de afgepaste ingrediënten in maaltijdboxen. Dat vereist nauwkeuriger dosering en handling. Kortom, de automatisering gaat naar een hoger niveau, waarbij de PLC-besturing nog slimmer moet.

Daar komt nog bij dat de eisen aan de voedselveiligheid steeds strenger worden. Componenten in de lijn, zoals aandrijvingen, moeten food-grade zijn en complete lijnen moeten eenvoudig reinigbaar zijn. En dan wil de producent ook nog overschakelen op LED-verlichting in de productiehal, met het oog op kostenbesparing en reductie van het energieverbruik (duurzaamheid). Het zijn allemaal eisen en wensen waarvoor de technische value-add distributeur de juiste competenties in huis heeft. Een goede samenwerking met deze partner houdt de voedingsindustrie daarom gezond.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Persluchtcheck
Denkt u dat de persluchtcapaciteit van uw compressor(en) te laag is? Investeer niet direct in een nieuwe compressor. Laat ons eerst een persluchtcheck uitvoeren.
lees hier verder
Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe – en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder
 • NEWS
  22.04.2024
  Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
  Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
  Lees verder
 • NEWS
  15.04.2024
  Fluke - 87-V digitale multimeter
  Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: