text.skipToContent text.skipToNavigation

Food & Beverage, Consumable Substances


De concurrentiestrijd is hevig in de voedingsmiddelenindustrie. Gezondheid (suiker, vet, zout, allergieën) en milieu (CO2-footprint, vlees) zijn dominante thema’s. De strijd van de merken om een plek op het schap van de machtige supermarkten is feller dan ooit. Tegelijkertijd zijn die supermarkten verwikkeld in een continue prijzenslag en komen er nieuwe distributiekanalen op, denk aan de thuisbezorging van maaltijdboxen. Food-producenten moeten op deze trends kunnen inspelen met kostenreductie en innovatie.

Enerzijds vereist dat stabiele productieprocessen die continu de gevraagde output leveren, met minimale stilstand. Daarvoor is een betrouwbare automatisering van de productie nodig en een snelle reactie bij storingen. Foodproducenten willen echter geen grote hoeveelheden reserveonderdelen meer aanhouden en hebben vaak nauwelijks nog een technische dienst. Standaardisatie van componenten brengt hier uitkomst. Daarnaast is uiteraard een snelle service nodig, terwijl uitgekiend onderhoudsmanagement de ongeplande én de geplande stilstand kan minimaliseren. Over dit alles zijn afspraken te maken met de technisch distributeur die zowel de mechanische en elektrotechnische supply als de technologie levert.

Anderzijds moeten productielijnen flexibeler worden om snel te kunnen overschakelen op een ander product, nu het assortiment blijft groeien en productintroducties elkaar steeds sneller opvolgen. Daarbij zullen de lijnen ook geschikt moeten zijn voor verpakking van kleine hoeveelheden product, zoals de afgepaste ingrediënten in maaltijdboxen. Dat vereist nauwkeuriger dosering en handling. Kortom, de automatisering gaat naar een hoger niveau, waarbij de PLC-besturing nog slimmer moet.

Daar komt nog bij dat de eisen aan de voedselveiligheid steeds strenger worden. Componenten in de lijn, zoals aandrijvingen, moeten food-grade zijn en complete lijnen moeten eenvoudig reinigbaar zijn. En dan wil de producent ook nog overschakelen op LED-verlichting in de productiehal, met het oog op kostenbesparing en reductie van het energieverbruik (duurzaamheid). Het zijn allemaal eisen en wensen waarvoor de technische value-add distributeur de juiste competenties in huis heeft. Een goede samenwerking met deze partner houdt de voedingsindustrie daarom gezond.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Luchtdruk check
Een compressor is een krachtig apparaat. Onmisbaar in veel situaties, maar bij lekken in uw leidingsysteem al snel een grootverbruiker van energie. Staat op uw locatie een compressor met een vermogen van meer dan 20 kW? En is die in de afgelopen twee jaar niet gecontroleerd? Informeer naar onze persluchtcheck. We achterhalen met een ultrasoonmeter de lekken in uw leidingnet, markeren die en beschrijven ze in een rapportage. Dit alles zonder dat u de productie stil hoeft te zetten. Na onze check weet u precies waar perslucht ontsnapt en wat de efficiëntie is van uw perslucht infrastructuur.
lees hier verder
Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe – en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder
 • NEWS
  27.06.2022
  ….een kleintje met grote prestaties…
  Eaton presenteerde al de DG1 General Purpose frequentieregelaar die geschikt is voor iedere toepassing tot 630 kW en geniet van nieuwe moderne functionaliteiten met pomp- en ventilatoralgoritmes. Nu lanceert Eaton een Micro variant van datzelfde model die ook past in erg compacte behuizingen.
  Lees verder
 • NEWS
  14.06.2022
  Er hangt iets in de lucht
  Aanvoerleidingen kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien en creëren daardoor extra ongeval risico’s op de werkplek. Slecht gelegde persluchtslangen of verlengkabels zijn naast een struikelgevaar ook hinderlijk bij transport en niet te onderschatten oorzaken van gevaar, juist wanneer groot belang gehecht wordt aan het snel doorlopen van de werkprocessen.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: