text.skipToContent text.skipToNavigation

Advies over energie-efficiëntie

 

Energie-efficiëntie is een van de belangrijkste onderwerpen in bedrijven, en niet alleen vanwege de klimaatverandering. Energie is een van de kostenposten in veel productieomgevingen. Het goede nieuws is dat het een kostenpost is die met succes kan worden tegengegaan. Immers, zelfs de kern van het productieproces hoeft niet te worden beïnvloed en toch kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd. Er is nog steeds een enorm onbenut efficiëntiepotentieel in veel bedrijven, en dat zonder productiviteit in te leveren.

 

Grondige analyse vereist

Neem contact op met uw plaatselijke verkoopvertegenwoordiger of neem contact met ons op via de website-contactservice om uw gegevens te analyseren. Ons team van experts bespreekt de basisvoorwaarden met u en creëert een niet-bindende aanbieding. Als het gaat om een energie efficiëntie beoordeling, bekijken we al uw processen in detail, vooral hoe ze op elkaar inwerken. Zo kan koelwater op een bepaald moment in bedrijf een goedkope warmtebron zijn voor een andere verbruiker van energie.

 

Hydrauliek, luchtdruk of andere middelen en processen worden uitgelezen en indien gewenst, geïntegreerd in uw bewakingssystemen die u zullen helpen om uw processen te monitoren en te controleren. Afhankelijk van de opdracht kunnen verhoudingen worden gemaakt en trends brengen successen of problemen naar de oppervlakte.

 

Met deze aanpak bespaart u niet alleen geld, maar verhoogt u ook de reputatie van uw bedrijf, zowel intern als extern.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Stroomkwaliteit evaluatie
Loopt uw software vaak zonder duidelijke reden vast? Zijn uw testingenieurs aan het klagen over chaotische metingen en foutieve analyses? Een industriële omgeving vormt een bijzondere uitdaging voor moderne technologie. Besturingscomponenten zijn uiterst complexe elektronische componenten die gevoelig kunnen reageren. Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven softwarecrashes, meet- en besturingsfouten ervaren die niet terug te voeren zijn op de instrumenten zelf.
Lees hier verder
Just in time
U houdt uw voorraad het liefst zo laag mogelijk. Hoe minder projecten u onderhoudt, hoe minder u hoeft uit te geven aan beheer en vierkante meters. In plaats daarvan neemt de efficiency binnen uw logistieke processen toe – en daarmee ook de betrouwbaarheid en kwaliteit richting uw klant. Met just in time leveringen dragen wij graag bij aan dat resultaat. Flexibel en afgestemd op uw organisatie, zodat uw spullen er zijn als u ze nodig heeft.
Lees hier verder
 • NEWS
  19.09.2023
  Rittal koelaggregaten BlueE+ S
  Het gamma koelaggregaten BlueE+ S is vervolledigd met 4 types koelers met koelvermogens van 300, 500, 780 en 1000 watt, die net als de grotere versies de ingebouwde technologie van de hybridekoeling bevatten. Die combinatie van de heatpipe en invertertechnologie laat toe om tot 75% energie te besparen en zo de CO2-afdruk te verlagen. De heatpipe voert bij lage omgevingstemperaturen en beperkt warmteverlies in de kast de warmte af zonder actief koelcircuit en houdt op deze manier het energieverbruik zeer laag. Wanneer de koelvraag stijgt, wordt het koelcircuit ingeschakeld, met een invertergestuurde regeling. Dit zorgt voor een koelvermogen dat perfect afgestemd is op de koelvraag. Naast het lager energieverbruik, zorgt ook het gebruik van het koelmiddel R-513A voor de verlaging van de CO2-voetafdruk met een GWP (Global Warming Potential) dat ongeveer 56% lager ligt dan bij klassieke koelmiddelen.
  Lees verder
 • NEWS
  24.06.2023
  Danfoss - Energiebesparing bij koele datacenter
  De hoeveelheid gegevens neemt wereldwijd exponentieel toe. Dit betekent dat de markt voor datacenters die deze gegevens verwerken en opslaan, ook sterk groeit.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: