text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Danfoss


Danfoss, van Deense origine, ontwikkelt en produceert sinds 1933 technologieën die de wereld van morgen in staat stellen een betere toekomst op te bouwen. Energie-efficiënte technologieën stellen de gemeenschap en industrieën in staat om een gezonder en comfortabeler klimaat te creëren op land en op het water en om meer voedsel te leveren met minder afval.

Bij Danfoss werken wereldwijd ruim 40.000 werknemers voor de bedrijfssegmenten Drives, Power Solutions en Climate Solutions.

Danfoss Drives is al ruim 50 jaar wereldwijd toonaangevend op het gebied van snelheidsregeling van elektromotoren door middel van frequentieregelaars. Daarnaast richt Danfoss zich ook volledig op de energietransitie door het ontwikkelen en produceren van “power converters” die toegepast worden bij het omzetten van energie uit bijv. windmolens, zonnepanelen, accu’s en waterstof.

Door voortdurende innovatie, maar ook door samenwerking met partners, zoals itsme, bouwen we aan een koolstofarme toekomst. Frequentieregelaars zijn bij uitstek geschikt om het toerental van elektromotoren te regelen om die af te stemmen op de benodigde belasting. Zelfs kleine wijzigingen in het motortoerental kunnen leiden tot een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik.

Productgroepen

VLT® en VACON® frequentieregelaars
De frequentieregelaars van Danfoss zijn motoronafhankelijk en te combineren met ieder type PLC of veldbus. MyDrive® Portfolio (Google Play/Apple Store) biedt een eenvoudig overzicht van alle drives en toepassingen.
Bekijk producten
Food & Beverage
Verhoog de productie en bespaar op energieverbruik met de meest veelzijdige frequentieregelaar in de markt. Met ingebouwde veiligheidsopties en mogelijkheden voor synchronisatie en positioneren.
Bekijk producten
HVAC
Voor pomp-, ventilator- of compressortoepassingen kiest u een frequentieregelaar met specifieke HVAC-functies zoals brandmodus, flowregeling, lekdetectie, bypass, cascade en back channel koeling.
Bekijk producten

Kennisgroepen

DrivePro® Life Cycle Services
Reeks producten specifiek afgestemd op uw bedrijf. Met o.a. Site Assessment waarbij we samen met itsme tijdens een on-site-audit de regelaars en hun conditie op uw productielocatie in kaart brengen
Lees verder
Condition-based monitoring
Optimaliseer het productieproces, met behulp van frequentieregelaars gecombineerd met sensortechnologie en voorspellend onderhoud, waarbij data niet opgeslagen hoeft te worden in een cloud.
Lees verder
Harmonischen, uw probleem?
Harmonischen verlagen betrouwbaarheid, veroorzaken stilstanden, beïnvloeden productkwaliteit, verhogen de bedrijfskosten en leiden tot lagere productiviteit. Danfoss biedt u diverse oplossingen.
Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

 • NEWS
  21.05.2024
  Danfoss - Advanced Active Filter
  Maak de verstandige keuze voor het verminderen van harmonische vervorming. Haal voordeel uit de mogelijkheden van harmonische reductie, power factor correctie en compensatie van onbalans, allemaal met slechts één product. Pas de instellingen aan naar uw eigen behoeften en richt u op wat echt belangrijk is voor uw specifieke toepassing.
  Lees verder
 • NEWS
  25.03.2024
  Danfoss - Condition-based Monitoring
  Danfoss's intelligente frequentieregelaars waarschuwen vroegtijdig voor stilstand door gegevens van sensoren te verzamelen, evalueren en opslaan. Resultaten worden beschikbaar gesteld in de cloud of lokaal, voor voorspellend onderhoud. Dit verbetert prestaties, efficiëntie en uptime, verlengt componentlevensduur en vermindert complexiteit. Installatie is eenvoudig: de regelaar leert automatisch of de gebruiker voert een identificatierun uit.
  Lees verder
 • NEWS
  14.12.2023
  Danfoss - HVAC-toepassing met 3D BIM-bestanden
  Ontwerp uw installatie sneller met toegang tot waardevolle informatie, waaronder 3D Building Information Modeling (BIM) bestanden voor de Danfoss VLT® HVAC Drive FC 102. U kunt uw installatie volledig documenteren in AutoCAD Revit, om het risico op fouten te verminderen en tijd te besparen op het systeemontwerp.
  Lees verder
 • NEWS
  26.06.2023
  Danfoss - Digitaal Ontwerpen
  R&D is cruciaal voor het innovatieproces. R&D is een investering in technologie en de mogelijkheden van de toekomst, zodat Danfoss nieuwe producten, processen en diensten kan ontwikkelen. Allemaal ten gunste van uw succes. Dankzij team van zo'n 1.000 R&D-engineers kunnen ze de grenzen van innovatie verleggen om klanten meer concurrentievoordeel te bieden en de wereld van morgen in staat te stellen om meer te doen met minder.
  Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

 • TESTIMONIAL
  22.11.2023
  BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
  Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  07.05.2021
  Wanneer tijdsdruk de agenda beheert
  Ontwerp en aflevering van industriële turnkeyprojecten, het automatiseren van besturingssystemen; Mario Claes, eigenaar van Etec Systems in Balen \(België\), put hiervoor al veertien jaar uit een continu groeiende bron aan ervaring. Elke situatie legt weer unieke uitdagingen bloot. Elke oplossing draagt bij aan een bredere kennis
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  04.03.2021
  Duurzaam tot aan het plafond
  Aan de rand van Hengelo-Zuid krijgen tonnen afval jaarlijks een nieuwe bestemming. Door verbranding, scheiding en compostering worden er energie en grondstoffen gewonnen die hun weg terug naar de samenleving vinden. Met de warmte die vrijkomt bij de verbranding wekt Twence bijvoorbeeld elektriciteit op, genoeg om ongeveer de helft van alle Twentse huishoudens van stroom te voorzien. Om de continuïteit van alle centrales te garanderen, houden operators regelmatig controlerondes door de installaties, waarbij goed zicht belangrijk is. Bij de overstap van TL-verlichting naar LED riep Twence de hulp in van itsme.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  27.10.2020
  Kind Technologies optimaliseert productieflow Rittal-behuizingen
  Hoe zorg je er als organisatie voor dat de transitie van start-up naar scale-up soepel verloopt? Voor het snelgroeiende Kind Technologies lag het antwoord deels in schaalbaarheid: niet alleen snel, maar vooral efficiënt en slim groeien. Samen met Rittal en itsme namen ze het productieproces van hun behuizingen onder de loep. Door het gedeeltelijk uitbesteden van de assemblagewerkzaamheden is de doorlooptijd teruggebracht van vier weken naar slechts een week.
  Lees verder