text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Training


In de snel veranderende wereld van industriële automatisering houdt u uw kennis graag op peil. Een training of expert-workshop ligt dan voor de hand, al moet het aanbod uiteraard aansluiten bij wat een programmeur of service engineer wil leren. Kies daarom voor lesstof op maat, met één van de ruim 65 trainingen door itsme Industrial Automation. U leert niet zozeer van een trainer, maar vooral van een techneut. Van iemand die uw wereld kent en uitgaat van de praktijk.


Breed en op maat

Duik met ons in de techniek van fabrikanten als Danfoss, Schneider Electric en Siemens. Verdiep uw kennis over PLC's, drives en aandrijftechniek. Leer meer over SCADA-software of laat u trainen in machineveiligheid. Elke training gaat uit van een standaard aanbod, dat we in overleg met u kunnen aanpassen naar uw behoeften. Bijvoorbeeld door modules te bundelen en zo het aantal cursusdagen te verkorten. Of door de training niet bij ons, maar bij u op locatie te laten plaatsvinden. 


Behoud uw kennis 

Naast een ruim aanbod aan producttrainingen komt in ons pakket meer ruimte voor de technologie in het algemeen. Dat is niet voor niets. Want stel dat die ene collega met unieke programmeerkennis uw organisatie verlaat: hoe vangt u dat op? Wie intern kennis verbreedt en verspreidt, reduceert het risico op verlies ervan. Geen overbodige luxe, zeker niet met het huidige tekort aan goed technisch personeel.  


Trainingsportaal

Snel en eenvoudig de juiste training uit het aanbod kiezen kan (ook) via ons trainingsportaal. Daar vindt u alle nodige informatie: doel en duur van de training, startdata, kosten, locatie, benodigde vooropleiding, geschikte vervolgopleiding(en), etcetera. Daar kunt u ook maatwerktrainingen samenstellen en plaatsen reserveren voor trainingen die nog niet zijn gepland. 
 


Trainingsschema

Veel van onze trainingen hangen met elkaar samen. Wij bieden zowel basistrainingen aan, waarvoor geen specifieke kennis vooraf nodig is, als vervolgtrainingen, waarvoor het van belang is om in eerder trainingen specifieke kennis op te doen. Weten hoe het precies zit? Het actuele overzicht vind je op ons trainingsportaal!


Interesse?

Ontdek ons aanbod aan trainingen, die we overigens ook kunnen bundelen in een volledig opleidingstraject. U vindt hieronder ons huidige aanbod per categorie. Liever de trainingen als lijst? Die vind je via onderstaande knop.

Neem voor meer informatie of een aanvraag contact met ons op.

Trainingen - diversen

FREQ-FC300
Na het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met frequentieregelaars FC300 van het merk Danfoss; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en afstellen.
lees verder
Modbus
Deze workshop heeft als doel de cursisten wegwijs te maken in de opbouw van een Modbus-telegram en inzicht te verschaffen in de configuratie en het onderhoud van een Modbus-koppeling. • De opbouw van de communicatieprotocollen binnen Modbus kunnen begrijpen. • De verschillen leren kennen tussen Modbus RTU en STCP. • De connectie kunnen opbouwen tussen 2 Modbus-deelnemers. • De verschillen begrijpen tussen Master/Slave en Server/Client opzet. • De verschillende functies binnen Modbus kunnen gebruiken. • De libraries van Siemens Modbus kunnen toepassen. • Modbus kunnen implementeren op Siemens PLC, S7-300/400 en S7-1200/1500. Deze cursus is sterk praktijkgericht: al vrij snel wordt de cursist geconfronteerd met de uitdaging 'hoe laat ik de componenten met elkaar communiceren via Modbus'.
lees verder
SIMOTION-SERV
Simotion Service
lees verder
SIMOTION-SYSTEM
Simotion Systeemtraining
lees verder

Netwerkdiagnose

PROFIBUS-INST
Certified PROFIBUS Installer
lees verder
PROFINET-INST
Certified PROFINET Installer
lees verder

Machineveiligheid

BASIS-PL
Na afloop van de training kunnen de deelnemers: De werking en toepassing van Performance Level (ISO 13849-1) uitleggen De werking en toepassing van Safety Integrity Level (IEC 62061) uitleggen Blokschema's van veiligheidscircuits afleiden Met behulp van PAScal software een veiligheidscircuit op het vereiste PL valideren Bij de training verkrijgt men een PAScal licentie en certificaat van deelname.
lees verder
MASTERCLASS-MV
Na het volgen van de modulen 1 t/m 4 heeft de cursist een gedegen kennisniveau om veiligheidsvraagstukken in de praktijk aan te pakken en hiervoor oplossingen te vinden.
lees verder
BASIS-MV
Deze cursus is bestemd voor service-, storings- of onderhoudstechnici. (technische) inkoper of (hoofd) TD.
lees verder

Siemens Step7 Classic

PCS7-OPE
Procesmensen krijgen een beter inzicht over de middelen die ze ter beschikking hebben om een proces te regelen en Operatoren krijgen meer feeling met het bedienen van faceplates en regelparameters. Hiermee kan men een beter beeld vormen van het gehele PCS7 systeem.
lees verder
PCS7-SERV v9
PCS7 v9 Servicecursus Procesautomatisering
lees verder
PCS7-SYST v9
PCS7 v9 Systeemcursus Procesautomatisering
lees verder
PCS7-PRO v9
PCS7 v9 voor gevorderden
lees verder
S7-BASIS
Basis S7-300/400 met Step7
lees verder
S7-GRAPH
Programmeren S7-300/400 met Step7 en Graph
lees verder
S7-PROFINET
Installeren, projecteren en inbedrijfnemen van een ETHERNET/PROFINET netwerk
lees verder
S7-PROG1
Programmeren S7-300/400 met Step7
lees verder
S7-PROG2
Programmeren S7-300/400 met Step7 voor gevorderden
lees verder
S7-SERVICE
Storingzoeken en inbedrijfname S7-300/400 met Step7
lees verder
S7-SYSTEEM
Systeemtraining S7-300/400 met Step7
lees verder
WinCC-SCADA
Systeemtraining WinCC SCADA V7
lees verder
PCS7-NET v9
Voorbereidende cursus voor de PCS7 systeem- en de PCS7 Servicecursus
lees verder

Siemens Step5

S5-SERVICE
Basis en storingzoeken S5 met Step5
lees verder

Siemens TIA Portal

TIAP-Basis
Basis S7-1200/1500 met TIA Portal Step7
lees verder
TIAP-Drives
Basis G120 met TIA Portal Step7 en Startdrive
lees verder
TIAP-Graph
TIA Portal SIMATIC S7 Programmeren in GRAPH
lees verder
TIAP-MOTION
Motion Control Engineering met TIA Portal Step7 en Startdrive
lees verder
TIAP-MULTI
Multiuser Engineering met TIA Portal Step7
lees verder
TIAP-NET/WEB
Netwerken Ethernet, Profinet en Web-service met TIA Portal Step7
lees verder
TIAP-NETWORK
ETHERNET/PROFINET netwerken S7-1200/1500 met TIA Portal
lees verder
TIAP-OPC/UA
OPC (UA) voor S7-1500 PLC met TIA Portal Step7
lees verder
TIAP-Panels
HMI Comfort Panels met TIA Portal Step7 en WinCC
lees verder
TIAP-PROG
Programmeren S7-1200/1500 met TIA Portal Step7
lees verder
TIAP-SAFETY
Safety S7-1200/1500F met TIAP Portal Step7 en Safety
lees verder
TIAP-Scada
Systeemtraining TIA Portal WinCC Professional
lees verder
TIAP-SCL
Programmeren S7-1200/1500 met TIA Portal Step7 en SCL
lees verder
TIAP-Service
Storingzoeken S7-1200/1500 met TIA Portal Step7
lees verder
TIAP-SYSTEM
Systeemtraining S7-1200/1500 met TIA Portal Step7
lees verder
TIAP-UNIFIED UPDATE
HMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
lees verder

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Technische Support Desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
lees hier verder
Engineering support
itsme Industrial Automation kent uw wereld. Dat stellen we niet alleen, dat laten we ook zien. Wanneer we bij u langskomen wachten we niet af, maaritsme Industrial Automation kent uw wereld. Dat stellen we niet alleen, dat laten we ook zien. Wanneer we bij u langskomen wachten we niet af, maar ondernemen we actie en gaan we voor u aan de slag. Dat proactieve typeert ons. En hoe dat uitpakt, blijkt onder meer uit onze diensten voor engineering support.
lees hier verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: