text.skipToContent text.skipToNavigation

Automotive


De automotive sector staat onder spanning, nu de transitie van verbrandingsmotor naar elektrisch rijden voor de deur staat. Op dit moment zijn de elektrische auto’s uitgerust met accu’s, maar brandstofcellen die op waterstof werken vormen geduchte concurrentie. Volop onzekerheid dus, over de exacte richting en het tempo van de transitie. Tegelijkertijd is het nog altijd ‘business as usual’: grote aantallen auto’s produceren in steeds meer varianten. Logistiek is dat een grote uitdaging, waarvoor een strak opgelijnd leveranciersnetwerk just-in-time de hoogste kwaliteit tegen de laatste prijs moet aanleveren.

De technische value-add distributeur speelt in dit spanningsveld een belangrijke rol. Natuurlijk houdt hij de vinger aan de pols voor de kleine en grotere innovaties die zich aandienen. Ook heeft hij een aandeel in de rechtstreekse toelevering aan autofabrikanten en toeleveranciers in eerste, tweede of derde lijn. Daarvoor zijn slimme logistieke systemen opgetuigd. Voor de grote aantallen die in de automotive toch nog altijd gangbaar zijn, kan hij desgewenst zelfs onderdelen op klantspecificatie laten maken. Of advies geven voor de keuze van de juiste supplies en voorstellen doen voor zinvolle alternatieven wat betreft functionaliteit, kwaliteit en prijs. Zo is lichtgewicht altijd een zwaarwegend criterium bij componentselectie. En helpt standaardisatie de logistieke complexiteit te verminderen.

Zeker zo interessant is de bijdrage van de technische distributeur op het indirecte vlak. Hij kan bijvoorbeeld automotive toeleveranciers ondersteunen bij het lean inrichten van hun productie en het zoeken, verhelpen en voorkómen van storingen. Levertrouwbaarheid is immers van het grootste belang in deze industrietak. Waar nodig levert hij er ook technologie en kennis voor, zoals industriële automatisering. Tot de dienstverlening behoren verder technische trainingen voor operators en workshops over innovaties. Zo houdt de technische value-add distributeur de automotive sector in beweging.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
Technische Support Desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
lees hier verder
 • NEWS
  15.05.2024
  Festo - SFAM
  Doordat de SFAM een druk- én flowsensor in één is, hebben machines slechts één component nodig om meerdere waardes te meten. Door de meting van onder andere persluchtdruk, flow en consumptie, biedt de SFAM volledig inzicht in het persluchtsysteem. Dit inzicht is de eerste stap in een zuiniger, veiliger en duurzamer systeem.
  Lees verder
 • NEWS
  02.05.2024
  Fluke - 1736 driefase Power Logger
  Vandaag worden we steeds meer geconfronteerd met de noodzaak om energiestromen te optimaliseren, vinden van energiezuinige oplossingen voor grote verbruikers en het totaal energieverbruik naar beneden te brengen. Besparen op het elektrisch verbruik is dan ook een van de thema’s hoog op de agenda van bedrijven. Een van de eerste taken in dit proces is het in kaart brengen van grote verbruikers en extra verliezen door harmonische, onbalans, proberen te minimaliseren. Hiervoor is de Fluke-1736 een ideale combinatie die niet alleen de mogelijkheid biedt om de elektrische vermogenstroom, maar ook problemen met harmonischen, onbalans, ... in kaart te brengen. Dit is dan ook meestal de eerste stap om de verbeteringsprocessen te starten.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: