text.skipToContent text.skipToNavigation
 • TESTIMONIAL
  26.07.2022
  Componentenschaarste verstevigt band itsme met Rensen
  Klimaatbeheersing is hot, zo ervaren ze elke dag bij Rensen, specialist in meet- en regeltechniek voor gebouwautomatisering. Ondanks aanhoudende prijsstijgingen is het druk in verkoop en uitvoering. De componentenschaarste die zich vorig jaar aandiende, maakt de uitdaging alleen maar groter om projecten op tijd af te ronden. itsme ondersteunt daarbij door vanaf de start van een project levertijden te monitoren, zo nodig alternatieven te zoeken en het voorraadbeheer te optimaliseren. “Ik kom hier nu bijna wekelijks.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  26.07.2022
  Coatingspecialist Alural verduurzaamt z’n productie met Siemens
  Een poederlak- en anodisatiesysteem installeren dat niet enkel pakken efficiënter, maar ook stukken duurzamer is: dat was het opzet van het FOX of ‘Flash Oxidation’-project bij de Lummense aluminiumcoater Alural. Om de nieuwe installatie van stroom te voorzien, gingen Siemens-partners Breemes en IE Tech aan de slag met een Sivacon S4 energieverdeelbord. Dankzij sterke samenwerkingen verliep het project nagenoeg vlekkeloos.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  26.07.2022
  Perslucht: besparen en elektrificeren
  Perslucht is ‘dure energie’, zeker als een installatie veel lekt. Bedrijven besteden echter vaak weinig aandacht aan perslucht als kostenpost en CO2-emissiebron. Uit oogpunt van financiën en MVO laten ze dan kansen liggen. Slijpschijvenproducent Saint-Gobain Abrasives pakte de handschoen wel op en liet itsme ultrasoon onderzoek doen. Dat resulteerde in een overzicht van lekkages en besparingspotentieel. Het bedrijf heeft de meeste lekkages al verholpen en buigt zich nu, weer samen met itsme, over het elektrificeren van bepaalde aandrijvingen. Want dan vertonen ze minder slijtage en bovendien is elektriciteit goedkoper dan lucht.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  04.07.2022
  Breemes haalt energie uit Mars
  Mars Food in het Belgische Olen produceert droge rijst in een energie-intensief proces. Vanwege het Mars-engagement in het streven naar duurzaamheid in combinatie met de druk van stijgende energieprijzen, is energie er een hot item. Breemes draagt op verschillende fronten bij aan energiebesparing, van frequentieregelaars voor efficiënter draaiende elektromotoren tot verlichtingsstudies voor een energiezuinige en veilige werkomgeving.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.04.2022
  Eerder de nieuwste techniek
  “Handjes verminderen.” Bij Ronetic is het de belangrijkste vraag van klanten. Dat betekent automatiseren en robotiseren, maar dan liefst wel beheersbaar en betaalbaar. Dus is het de kunst om de complexiteit van de techniek in de hand te houden. Bijvoorbeeld door de besturing overzichtelijk in te richten en waar mogelijk componenten te combineren. Voor centrale besturing adviseerde itsme een nieuw I/O-systeem van Festo met geïntegreerd ventieleiland.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.04.2022
  Pakket opleidingen op maat
  DHL Aviation op Brussels Airport investeert stevig in opleiding, om zijn interne kennisniveau en externe arbeidsmarktpositie te verbeteren. Breemes draagt bij met een plc-basiscursus voor onderhoudstechniekers. De opgedane kennis helpt hen onder meer om de operatie energiezuiniger te programmeren. Intussen kijkt DHL Aviation ook naar andere cursussen bij Breemes, zoals voor Profibus-storingsoplossing. Over duurzame en storingsvrije samenwerking gesproken.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.04.2022
  Collaboratieve robots, een veelzijdige en flexibele oplossing
  Het bedrijf Qprint Osona wendde zich tot itsme ELEKTRES met het idee om een robot toe te voegen aan hun teams, zodat die het laadproces soepeler zou laten verlopen en zich aan zou passen aan de kenmerken van het bedrijf
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.04.2022
  Doseren voor soft, medium of firm
  Het is tegenwoordig de kampioensvraag: soft, medium of hard? Bij Max Verstappen gaat het om de banden, bij Radium Foam in Maastricht liggen ze wakker van een vergelijkbare keuze voor de productie van hoofdkussens. Die leveren ze in drie varianten: soft, medium en firm. Om dat onderscheid in productie goed te kunnen maken, moeten de grondstoffen nauwkeurig worden gedoseerd. itsme adviseerde daarvoor de geschikte oplossing, de Siwarex WP251 weegelektronica van Siemens.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  28.12.2021
  Service als motor van de zaak
  Bij Yerseke Engine Services, kortweg YES, draait alles om excellente serviceverlening. En dat moet ook wel, in een wereld waarin stilstand achteruitgang is; elke dag dat een schip stilligt, is ontzettend kostbaar. Praktisch en efficiënt werken zijn dan sleutelbegrippen. De onderdelen voor hun elektrische schakelkasten betrekt YES als kits – klantspecifiek samengestelde pakketten – bij itsme. Die werkwijze sluit naadloos aan bij een bedrijf dat dag en nacht paraat staat voor de scheepvaart.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  03.09.2021
  Van kanaal tot kraan
  Maar liefst 4 miljard liter drinkwater per jaar. Met deze capaciteit kan het gloednieuwe productiecentrum van drinkwatermaatschappij Farys in de eerste fase de Vlaamse gemeenten Oostende en Middelkerke voorzien. Dankzij een innovatieve techniek waarmee brak water geschikt wordt gemaakt voor consumptie is water naar de zee dragen voor deze kuststreek niet langer de norm. De complete elektrische installatie en instrumentatie werd ontworpen en uitgevoerd door Digi-Flow. Partner itsme Breemes stond hen bij met technische productkennis.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  12.08.2021
  Een betrouwbare partner voor automatisering op maat
  Forcada Instalaciones is dé specialist op het gebied van maatwerkautomatisering. Hun missie? Die is pas geslaagd als ze de meest efficiënte oplossing hebben geleverd; vanuit die gedachte gingen ze dan ook op zoek naar een betrouwbare leverancier om als hecht team mee samen te werken.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  12.08.2021
  Groen licht voor Engeland
  Als het op het op het ontwikkelen en bouwen van verkeersregelinstallaties (VRI’s) aankomt, is Ko Hartog Verkeerstechniek een goede bekende van Rijkswaterstaat en van gemeentelijke en provinciale wegbeheerders in Nederland. Sinds een aantal jaar weten ook bedrijven in Engeland de weg naar Heerhugowaard te vinden. Wat begon als proef is uitgegroeid tot een enorm succes. itsme was vanaf het allereerste begin betrokken bij die ontwikkeling.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  26.05.2021
  Grip op je productieproces
  De bevoorrading van zorginstellingen is vaak prima geregeld. Aan de achterzijde, in het bijzonder waar het de hygiëneprocessen betreft, is er soms nog ruimte voor verbetering. Met die gedachte ging Jop van Haaren, directeur en eigenaar van Less2Care uit Raalte, ruim tien jaar geleden aan de slag. Het resultaat? De VacuSan: een geautomatiseerde oplossing voor het veilig vacumeren en afvoeren van gebruikt incontinentiemateriaal. De elektronische onderdelen van het besturingssysteem worden als kit – een klantspecifiek samengesteld pakket – door itsme geleverd. “Als klant heb je er dan geen omkijken meer naar”.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  07.05.2021
  Wanneer tijdsdruk de agenda beheert
  Ontwerp en aflevering van industriële turnkeyprojecten, het automatiseren van besturingssystemen; Mario Claes, eigenaar van Etec Systems in Balen \(België\), put hiervoor al veertien jaar uit een continu groeiende bron aan ervaring. Elke situatie legt weer unieke uitdagingen bloot. Elke oplossing draagt bij aan een bredere kennis
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  20.03.2021
  Stof voor perfecte kwaliteit
  Bij Spandauer Velours richt de productie zich op velours van hoge kwaliteit, op pluche stoffen voor de verfroller- en schoonmaakindustrie en op moderne veloursstoffen voor de commerciële sector. Door middel van een retrofit benadrukt het bedrijf zijn toewijding aan kwaliteit. De machine wordt aangedreven door ACS880-M04-frequentieregelaars van ABB.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  15.03.2021
  Partner onder druk
  Elke dag opnieuw moeten zowel kleine als grote bedrijven hun positie binnen de waardeketen bewijzen. Het antwoord ligt meestal in maatwerkoplossingen, die met speciale machines worden geproduceerd. Tegen deze achtergrond is het essentieel de flexibiliteit en snelheid van de onderhoudsprestaties te verhogen. Een mooi voorbeeld hiervan is het samenwerkingsproject tussen AL-KO DÄMPFUNGSTECHNIK GMBH en itsme Schultz+Erbse.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  04.03.2021
  Duurzaam tot aan het plafond
  Aan de rand van Hengelo-Zuid krijgen tonnen afval jaarlijks een nieuwe bestemming. Door verbranding, scheiding en compostering worden er energie en grondstoffen gewonnen die hun weg terug naar de samenleving vinden. Met de warmte die vrijkomt bij de verbranding wekt Twence bijvoorbeeld elektriciteit op, genoeg om ongeveer de helft van alle Twentse huishoudens van stroom te voorzien. Om de continuïteit van alle centrales te garanderen, houden operators regelmatig controlerondes door de installaties, waarbij goed zicht belangrijk is. Bij de overstap van TL-verlichting naar LED riep Twence de hulp in van itsme.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  04.03.2021
  Moderna Printing gaat mee met de tijd
  Langs de E313 in het Belgische Paal-Beringen valt het pand van Moderna Printing dag en nacht goed op. En dat mag ook, want binnen verzorgt een drieploegendienst vijf dagen per week, 24 uur per dag een gigantische hoeveelheid drukwerk. De mogelijkheden zijn zeer divers, van reclamefolders en glossy magazines tot strak vormgegeven reisbrochures. Onlangs heeft Moderna Printing geïnvesteerd in uitbreiding. Met de aanbouw van een hal en een nieuw, state-of-the-art machinepark zet het in op een nog betere uitvoering van de wensen van de klant. De verlichting kon uiteraard niet achterblijven. itsme Breemes schoof aan voor lichtadvies op maat.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  03.03.2021
  Heldere communicatie is het halve werk
  eReM legt complete elektra aan voor nieuwe scheepswerf in Kenia Soms lijkt een project al van voor tot achter geregeld. Maar wat als je als organisatie last-minute gevraagd wordt om te laten zien wat je kunt? Bij eReM uit Zwijndrecht kunnen ze erover meepraten. Mede dankzij een ijzersterke offerte overtuigden ze hun eindklant – een internationaal opererende, Nederlandse scheepsbouwer – met hen in zee te gaan. Letterlijk in dit geval, gezien het de aanleg betrof van het complete elektrische gedeelte van een nieuwe scheepswerf in Kenia; de onderdelen werden per zeevracht verscheept. De uitdaging? In het voortraject moet alles 100% kloppen. Dat vroeg om een grondige voorbereiding, waarbij eReM op steun van itsme kon rekenen.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  01.03.2021
  Uitblinken in maatwerk
  Elke machine die de fabriek in het Friese Dokkum verlaat, is het resultaat van een specifieke klantvraag. Het team van De Jager RVS vertaalt zo’n idee naar een eindontwerp dat perfect aansluit op de praktijk. Hun specialisatie? Maatwerkmachines bouwen met RVS in de hoofdrol. Zo ook toen een grote zuivelproducent hen inschakelde om een verticale transportoplossing te ontwikkelen. De keuze voor een pneumatische aandrijving was snel gemaakt. Om alles rond deze kritische applicatie in één keer goed te doen, nodigden ze itsme en Festo uit aan de ontwerptafel. “Je bouwt voor jezelf een stuk zekerheid in.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  01.03.2021
  Dycore tilt verlichting naar hoger niveau
  Meer veiligheid en werkcomfort door verbeterd zicht Prefab betonnen systeemvloeren voor de woning- en utiliteitsbouw. Bij Dycore weten ze er alles van. Goede verlichting bij zowel de productie als verplaatsing van de vloeren is essentieel. Veiligheid staat daarbij voorop, op de voet gevolgd door het vermijden van schade. Jos de Laat, hoofd technische dienst Dycore Breda, legt uit dat ze als specialist maar wat graag hun focus exclusief op betonvloeren richten. Andere zaken worden regelmatig uitbesteed. “Voor de verlichting vertrouw ik op het specialisme van itsme.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  27.01.2021
  Klaar voor de toekomst
  TES Industrial Systems over innoveren en samenwerken Bij TES Industrial Systems zit alle expertise op het vlak van elektrotechnische aandrijftechniek onder één dak: van montage, engineering en paneelbouw tot inbedrijfsstelling, service en aftersales. Maar wat drijft deze organisatie zelf? “We zijn toekomstgericht bezig. Maar wel met respect voor het verleden.” TES Industrial Systems en itsme over de kracht van samenwerking.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  30.12.2020
  EDI-koppeling stroomlijnt de inkoopprocessen bij CSi Roemenië
  Dankzij EDI-koppeling slaagt CSi Roemenië erin de doorloop- en leveringstijden drastisch te verkorten.Toen itsme ES Elektro logistiek integrator werd voor CSi Roemenië, waarmee een groot deel van hun aankopen werd gewaarborgd, leidde dat tot een innovatief project binnen de samenwerking tussen de twee organisaties: EDI-koppeling. Twee jaar later slaagt CSi er dankzij een EDI-koppeling in de doorloop- en levertijden drastisch te verkorten, wat op natuurlijke wijze leidt tot een toename van het aantal orders.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  30.12.2020
  Shipping industry vaart wel bij vernieuwde PLC
  In een tijd waarin de wereld en dus ook de scheepvaartindustrie zo’n beetje tot stilstand is gekomen, komt het Nederlandse TULLP met een belangrijke vernieuwing. In een periode van ruim vier jaar omarmden ze een nieuwe PLC die het brandstoffilter van zeeschepen aanstuurt. Juist door die nu te introduceren, willen ze een signaal afgeven. Sjoerd Kivits, service manager TULLP: “Ondanks alle tegenvallers door de situatie rond corona ontwikkelen wij gewoon door. Afgelopen jaar hebben mensen alleen recons – opgelapte units – ontvangen. Dat we nu iets compleet nieuws hebben gemaakt, dat is gewoon vet.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  28.12.2020
  OVI, de innovatie die het werk van industriële robots verandert
  OVISO Robotics ontvangt technische en commerciële ondersteuning van specialisten van itsme ES Elektro Romania
  Lees verder
 • 1(current)
 • 2
 • 3