text.skipToContent text.skipToNavigation
 • TESTIMONIAL
  19.04.2024
  Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
  Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  15.02.2024
  Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
  Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  29.11.2023
  Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
  Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  22.11.2023
  BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
  Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  15.11.2023
  Vicoma - Virtual reality levert werkelijk verlichtingswinst op
  Een lichtplan kan er op papier of scherm mooi uitzien, uiteindelijk telt wat de verlichting in het echt doet. Virtual reality kan helpen om daar vooraf al een goede indruk van te krijgen. Adviseur Vicoma en verlichtingsexpert itsme bewijzen het in een project voor de Koninklijke Marine. “Binnen zeven minuten waren ze eruit: ‘Zo willen we het hebben.’” Vicoma is een onafhankelijk consultancy- en engineeringsbureau met vijf vestigingen, waaronder één in Velsen-Noord (zestig medewerkers). Christian Klaver werkt er nu twee jaar als teamleider Electrical & Instrumentation. Voor een verlichtingsproject bij de Koninklijke Marine in Den Helder schakelde hij itsme in als ontwerper van het lichtplan. Daarbij werkte hij vooral samen met Ruud Adriaansen, teamleider van het Lighting Design Center bij itsme.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  08.11.2023
  PMElektro - Groei, efficiëntie en helder licht voor ‘paneelbouwer-plus’
  Paneelbouwer PM Elektro groeide flink, verhuisde naar een groter pand en optimaliseerde meteen de interne materiaallogistiek. Leverancier itsme maakte daarvoor een kosten-batenanalyse en implementeerde een 2BIN-systeem; sinds kort beheert het de grijpvoorraad in het magazijn van PM Elektro. Voor de verlichting op de nieuwe werkvloer verzorgde itsme ook het advies en de installatie. “‘Zo, wat een licht’, roepen mensen die in de werkplaats komen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.10.2023
  Future-proof samenwerking voor de elektrificatie
  Indulec plaatst voor de elektrificatie van industrie en samenleving middenspanningscabines. De benodigde compacte en degelijke verdeelborden betrekt Indulec sinds kort van Siemens, via Breemes. Het werken met Siemens was voor de drie partijen een leerproces in het eerste project, maar dat heeft wel meteen een “heel net” resultaat opgeleverd. “De ondersteuning door Breemes was top. We gaan nu meer projecten met Siemens doen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  10.10.2023
  Sparck - Met lucht de lucht uit dozen halen
  Sparck Technologies in Drachten bouwt geautomatiseerde verpakkingsmachines die dozen op maat maken voor online-retailers. Het bedrijf houdt voor z’n innovatieve, snelle machines op een aantal punten vast aan energie-intensieve pneumatiek. Daarmee behalen eindklanten de meeste winst: minder lucht in de doos, minder kartonverbruik, hogere verpakkingscapaciteit en minder afhankelijkheid van menskracht. itsme levert er de Festo-standaardcomponenten voor en zorgt dat ook Sparck-specifieke pneumatiekproducten worden gemaakt.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  09.10.2023
  VDL Weweler - kiest voor Leuze
  Om de kwaliteit van luchtveerdragers te waarborgen, maakt VDL Weweler – een internationaal toonaangevende fabrikant van luchtveersystemen voor de trailerbouw – in de productie onder meer gebruik van een shotpeenmachine. Deze bewerking draagt bij aan een hogere levensduur van de producten. Toen de betreffende machine aan vervanging toe was, werd ook de machineveiligheid opnieuw onder de loep genomen. Vanwege de jarenlange samenwerkingsrelatie koos VDL Weweler bij de aanschaf en levering van de nieuwe veiligheidslichtschermen weer voor Leuze en itsme. “Onze slogan is ‘kracht door samenwerking’. We streven dan ook altijd naar partnerschappen.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  06.10.2023
  Wheyco zet belangrijke stap naar condition-based onderhoud
  In de voedingsmiddelenindustrie staan productiviteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid altijd hoog op de agenda. Dat geldt ook voor wheyco, dat wei verwerkt tot eiwit- en permeaatpoeder. De talloze motoren voor onder meer pompen, ventilatoren en roerwerken zijn voorzien van softstarters om mechanische belasting van apparatuur zoveel mogelijk te beperken. Recent werd met de PSTX- en PSE-series van ABB een nieuwe generatie softstarters ingevoerd. itsme vormde de vitale schakel tussen ABB en wheyco.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  18.04.2023
  Hechte verbinding voor signaalkabels
  Sinds jaar en dag levert itsme signaalkabels aan Krohne Altometer, producent van onder meer flowmeters voor de procesindustrie. Op maat geknipt en op tijd bezorgd, al is dat laatste tegenwoordig een uitdaging vanwege de leverproblemen in de global supply chains. “Aan itsme hebben we een goede partij, die meedenkt en helpt waar het kan. Gewoon een heel betrouwbare leverancier, die zegt wat ze doen en doen wat ze zeggen”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  12.04.2023
  Solide relatie uitgebreid met lucht
  Lasbedrijf en machinebouwer Leenstra heeft voor de levering van elektrotechnische materialen al meer dan twintig jaar itsme als vaste partner. Dankzij een recent machinebouwproject is de relatie verbreed naar mechanische producten, in het bijzonder de pneumatiek van Festo. Dat betrof een machine voor de fabricage van betonnen elementen. Het maakt de samenwerking tussen Leenstra en itsme alleen maar meer solide.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  06.04.2023
  Breemes 'Best overall supplier' van Nitto België
  Nitto België en Breemes hebben een duurzame band. Vorig jaar werd dat bekroond met de toekenning van de ‘Best overall supplier’ award aan Breemes. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema in hun relatie. Als partner denkt Breemes mee met Nitto België, over oplossingen voor de wereldwijde componentenschaarste en ook over vergroening van Nitto’s producten en productie.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  04.04.2023
  HAK naar LED
  Verlichting is een belangrijk aspect van verduurzaming. Volgend jaar stopt de productie van TL-lampen en wordt de overstap naar energiezuinige LED-verlichting echt urgent. Sommige bedrijven moeten er nog mee beginnen, andere zijn al jaren bezig. Zoals voedingsbedrijf HAK, dat in samenwerking met verlichtingsexpert itsme al jaren vervangingsprojecten uitvoert. Ook hierbij staan HAK’s merkwaarden gezondheid en duurzaamheid in de spotlight. HAK, bekend van de Hollandse groenten, is uitgegroeid van traditionele conservenproducent voor de Benelux naar merkenbedrijf in plantaardige voeding voor Noordwest-Europa. In het Noord-Brabantse Giessen produceren 150 medewerkers jaarlijks miljoenen van de bekende glazen potten en sinds enkele jaren ook stazakken. “Omdat we afhankelijk zijn van de natuur, is onze grootste uitdaging om het product in goede kwaliteit in de potten en zakken te krijgen”, zegt Henk de Graaf, technisch projectleider en engineer industriële automatisering. “We hebben te maken met een seizoensproduct dat afhankelijk is van de weersomstandigheden en op het juiste moment moet worden geoogst en verwerkt.” Het productieproces is verregaand geautomatiseerd en recente investeringen zijn onder meer gericht op energie- en waterbesparing.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  26.07.2022
  Componentenschaarste verstevigt band itsme met Rensen
  Klimaatbeheersing is hot, zo ervaren ze elke dag bij Rensen, specialist in meet- en regeltechniek voor gebouwautomatisering. Ondanks aanhoudende prijsstijgingen is het druk in verkoop en uitvoering. De componentenschaarste die zich vorig jaar aandiende, maakt de uitdaging alleen maar groter om projecten op tijd af te ronden. itsme ondersteunt daarbij door vanaf de start van een project levertijden te monitoren, zo nodig alternatieven te zoeken en het voorraadbeheer te optimaliseren. “Ik kom hier nu bijna wekelijks.”
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  26.07.2022
  Coatingspecialist Alural verduurzaamt z’n productie met Siemens
  Een poederlak- en anodisatiesysteem installeren dat niet enkel pakken efficiënter, maar ook stukken duurzamer is: dat was het opzet van het FOX of ‘Flash Oxidation’-project bij de Lummense aluminiumcoater Alural. Om de nieuwe installatie van stroom te voorzien, gingen Siemens-partners Breemes en IE Tech aan de slag met een Sivacon S4 energieverdeelbord. Dankzij sterke samenwerkingen verliep het project nagenoeg vlekkeloos.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  26.07.2022
  Perslucht: besparen en elektrificeren
  Perslucht is ‘dure energie’, zeker als een installatie veel lekt. Bedrijven besteden echter vaak weinig aandacht aan perslucht als kostenpost en CO2-emissiebron. Uit oogpunt van financiën en MVO laten ze dan kansen liggen. Slijpschijvenproducent Saint-Gobain Abrasives pakte de handschoen wel op en liet itsme ultrasoon onderzoek doen. Dat resulteerde in een overzicht van lekkages en besparingspotentieel. Het bedrijf heeft de meeste lekkages al verholpen en buigt zich nu, weer samen met itsme, over het elektrificeren van bepaalde aandrijvingen. Want dan vertonen ze minder slijtage en bovendien is elektriciteit goedkoper dan lucht.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  04.07.2022
  Breemes haalt energie uit Mars
  Mars Food in het Belgische Olen produceert droge rijst in een energie-intensief proces. Vanwege het Mars-engagement in het streven naar duurzaamheid in combinatie met de druk van stijgende energieprijzen, is energie er een hot item. Breemes draagt op verschillende fronten bij aan energiebesparing, van frequentieregelaars voor efficiënter draaiende elektromotoren tot verlichtingsstudies voor een energiezuinige en veilige werkomgeving.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.04.2022
  Eerder de nieuwste techniek
  “Handjes verminderen.” Bij Ronetic is het de belangrijkste vraag van klanten. Dat betekent automatiseren en robotiseren, maar dan liefst wel beheersbaar en betaalbaar. Dus is het de kunst om de complexiteit van de techniek in de hand te houden. Bijvoorbeeld door de besturing overzichtelijk in te richten en waar mogelijk componenten te combineren. Voor centrale besturing adviseerde itsme een nieuw I/O-systeem van Festo met geïntegreerd ventieleiland.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.04.2022
  Pakket opleidingen op maat
  DHL Aviation op Brussels Airport investeert stevig in opleiding, om zijn interne kennisniveau en externe arbeidsmarktpositie te verbeteren. Breemes draagt bij met een plc-basiscursus voor onderhoudstechniekers. De opgedane kennis helpt hen onder meer om de operatie energiezuiniger te programmeren. Intussen kijkt DHL Aviation ook naar andere cursussen bij Breemes, zoals voor Profibus-storingsoplossing. Over duurzame en storingsvrije samenwerking gesproken.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.04.2022
  Collaboratieve robots, een veelzijdige en flexibele oplossing
  Het bedrijf Qprint Osona wendde zich tot itsme ELEKTRES met het idee om een robot toe te voegen aan hun teams, zodat die het laadproces soepeler zou laten verlopen en zich aan zou passen aan de kenmerken van het bedrijf
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  11.04.2022
  Doseren voor soft, medium of firm
  Het is tegenwoordig de kampioensvraag: soft, medium of hard? Bij Max Verstappen gaat het om de banden, bij Radium Foam in Maastricht liggen ze wakker van een vergelijkbare keuze voor de productie van hoofdkussens. Die leveren ze in drie varianten: soft, medium en firm. Om dat onderscheid in productie goed te kunnen maken, moeten de grondstoffen nauwkeurig worden gedoseerd. itsme adviseerde daarvoor de geschikte oplossing, de Siwarex WP251 weegelektronica van Siemens.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  28.12.2021
  Service als motor van de zaak
  Bij Yerseke Engine Services, kortweg YES, draait alles om excellente serviceverlening. En dat moet ook wel, in een wereld waarin stilstand achteruitgang is; elke dag dat een schip stilligt, is ontzettend kostbaar. Praktisch en efficiënt werken zijn dan sleutelbegrippen. De onderdelen voor hun elektrische schakelkasten betrekt YES als kits – klantspecifiek samengestelde pakketten – bij itsme. Die werkwijze sluit naadloos aan bij een bedrijf dat dag en nacht paraat staat voor de scheepvaart.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  03.09.2021
  Van kanaal tot kraan
  Maar liefst 4 miljard liter drinkwater per jaar. Met deze capaciteit kan het gloednieuwe productiecentrum van drinkwatermaatschappij Farys in de eerste fase de Vlaamse gemeenten Oostende en Middelkerke voorzien. Dankzij een innovatieve techniek waarmee brak water geschikt wordt gemaakt voor consumptie is water naar de zee dragen voor deze kuststreek niet langer de norm. De complete elektrische installatie en instrumentatie werd ontworpen en uitgevoerd door Digi-Flow. Partner itsme Breemes stond hen bij met technische productkennis.
  Lees verder
 • TESTIMONIAL
  12.08.2021
  Een betrouwbare partner voor automatisering op maat
  Forcada Instalaciones is dé specialist op het gebied van maatwerkautomatisering. Hun missie? Die is pas geslaagd als ze de meest efficiënte oplossing hebben geleverd; vanuit die gedachte gingen ze dan ook op zoek naar een betrouwbare leverancier om als hecht team mee samen te werken.
  Lees verder
 • 1(current)
 • 2
 • 3