text.skipToContent text.skipToNavigation

Maintaining


De lat komt in de industrie almaar hoger te liggen. Machines en installaties moeten steeds meer presteren, hun functionaliteit wordt uitgebreider en complexer. Voor een maximale opbrengst willen eindgebruikers de downtime tot een minimum beperken en eventuele storingen meteen oplossen. Maar wel zonder zelf een uitgebreide set spare parts op voorraad te houden, want dat is te veel ‘dood kapitaal’. En de technische mensen hebben ze er ook niet meer voor in huis, die hadden dankzij het huidige kwaliteitspeil van machines en installaties te weinig te doen. 

Dus als het dan toch een keer misgaat, moet meteen de technisch distributeur in actie komen, om de juiste vervangende onderdelen te leveren of de juiste expert die de storing kan verhelpen. De moderne value-add distributeur houdt de technische ontwikkelingen bij en heeft weet van de eventuele uitfasering van componenten, zodat hij te allen tijde de gevraagde mechanische en elektrotechnische supply paraat heeft. Dit alles inclusief advisering hoe componenten succesvol te vervangen en te integreren.  

Liefst willen OEM’ers en eindgebruikers dergelijke risico’s helemaal elimineren en storingen – hoe weinig ze ook optreden – voorkomen. Daar moet het onderhoud voor zorgen, maar dan wel zo efficiënt mogelijk georganiseerd. Correctief onderhoud is dus eigenlijk uit den boze, want te duur vanwege de downtime die dan toch optreedt. Preventief onderhoud lijkt een aantrekkelijk alternatief, maar is ook niet optimaal. Want soms komt dat toch te laat en in andere gevallen misschien wel veel te vroeg: dan worden uit voorzorg onderdelen vervangen die prima functioneerden en nog lang mee hadden gekund. Kwestie van een onderhoudsinterval dat verkeerd is ingesteld op basis van te algemene informatie of te weinig kennis. 

Bij het bepalen van zo’n onderhoudsinterval ligt de crux. Dat kan tegenwoordig veel slimmer met behulp van big data. Denk aan condition monitoring, waarbij uit bepaalde signalen – zoals toenemende trillingen of oplopend energieverbruik – kan worden afgeleid dat een storing ophanden is. Aan de hand van die informatie kan worden voorspeld wat het optimale moment voor onderhoud is. Zo helpt predictief onderhoud om de downtime efficiënt te minimaliseren. Technische value-add distributeurs hebben de kennis en technologie in huis om dat predictief onderhoud goed in te richten. 

Deze gezamenlijke inzet draagt bij aan het verlagen van de total cost of ownership. Alle reden voor OEM’ers en eindgebruikers om de relatie met hun technisch value-add distributeur goed te onderhouden.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
Technische Support Desk
Maak kennis met onze Technical Support Desk. Hier werken productspecialisten. Echte techneuten, met diepgaande kennis van leveranciers, industrieën en toepassingen. Ze zijn ervaren, geven onze trainingen en kennen de praktische uitdagingen van machinefabrikanten en industriële eindgebruikers. En naast dat alles: ze zijn er voor u. Klaar om uw vragen te beantwoorden. Of u direct te helpen wanneer de situatie daarom vraagt.
lees hier verder
 • NEWS
  23.01.2023
  Bedien je van Mitsubishi's panelen voor optimale productieprocessen
  Vooruitgang in technologie verandert de manier waarop bijna elke industrie opereert. Om concurrerend op de markt te blijven, zijn fabrikanten voortdurend op zoek naar de nieuwste en beste innovaties, strategieën en systemen. De toenemende vraag naar IoT oplossingen als toegankelijke informatie op alle niveaus, voorspellend en preventief onderhoud, mobile en cloud solutions, security, naadloze integratie, plug & play etc. zijn vaak duur en complex.
  Lees verder
 • NEWS
  21.10.2022
  Functie-uitbreiding op PLCnext controllers met een left-side safety module van Phoenix
  De SPLC 1000 is ontwikkeld als een speciale veiligheidscontroller die voornamelijk gebruikt wordt in een gedistribueerd veiligheidssysteem. De nieuwe module maakt gebruik van het black channel-principe om te communiceren met andere Profisafe-apparaten. Deze veiligheidscontroller kan naadloos worden geïntegreerd in het open ecosysteem van de PLCnext-Technology.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: