text.skipToContent text.skipToNavigation

Installatie


In de installatiebranche is het alle hens aan dek. Er is een schreeuwend tekort aan vakkrachten terwijl de ophanden zijnde energietransitie juist voor veel extra werk zorgt in de woning- en utiliteitsbouw. Tegelijkertijd gaat het in de industrie nog altijd crescendo. Bedrijven blijven investeren in nieuwbouw en uitbreiding. Niet alleen om hun capaciteit te vergroten, maar ook om fabrieken intelligenter te maken en het energieverbruik omlaag te brengen.

Kortom, meer uitdagend installatiewerk en minder mensen om het uit te voeren. De technisch distributeur kan uitkomst brengen. Die heeft de supplies en de technologie in huis voor de slimme en energiezuinige fabriek. Van de sensoren, de netwerktechnologie en de bekabeling voor het Internet of Things (IoT) tot LED-verlichting en systemen voor lichtmanagement. Daar komt nog bij de kennis over de juiste uitvoering van componenten en andere materialen voor een specifieke sector. Denk aan de eisen voor explosieveiligheid in de petrochemie of voor hygiëne in de voedselverwerkende industrie.

Maar zeker zo belangrijk, de technische value-add distributeur kan helpen om het werk slimmer en efficiënter uit te voeren. Bijvoorbeeld door samenstellingen geassembleerd aan te leveren zodat installatie ‘plug & play’ wordt. Dat vergt veel minder tijd en verlaagt de kans op fouten. Wat ook helpt, is alle supplies voor een installatieklus in kits aanleveren, zodat de monteur altijd de juiste componenten ter beschikking heeft en nooit meer hoeft te zoeken. Just-in-time levering op locatie waar het werk moet gebeuren, is dan helemaal ideaal. En met kanban of een andere vorm van uitgekiend grijpvoorraadbeheer pakt de monteur nooit mis.

Ook in de installatiewereld draait het dus om doorlooptijdverkorting, kostenbesparing en risicoreductie. Terwijl kwaliteit hoog op de agenda blijft staan. Want bij relatief nieuwe ontwikkelingen als IoT en LED duiken er ineens allerlei nieuwe technologie-aanbieders op. De technische value-add distributeur heeft de expertise in huis om het kaf van het koren te scheiden en zo elke installatie tot een succes te maken.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Industrial Automation
Veranderde de wereld van industriële automatisering ooit zó snel? De impact van het Internet of Things raast maar door, data blijkt het nieuwe goud. Terwijl de concurrentie zich voorbereidt op de toekomst, vraagt ook u zich af welke stappen u moet ondernemen. Maar waar begint u? Zomaar een oplossing implementeren doet u niet. Liever kijkt u eerst naar de feiten en context. Toch?
lees hier verder
Lighting Technology
Zuinige en duurzame verlichting helpt u besparen. Maar waar begint u voor uw productielocatie? Wat levert een investering in nieuwe verlichting u op en hoe snel verdient die zich terug? Binnen het enorme aanbod aan verlichtingsoplossingen is het prettig wanneer u kunt uitgaan van onafhankelijk advies. Gebaseerd op ervaring en best practices – precies zoals itsme Lighting Technology die biedt.
lees hier verder
 • NEWS
  12.07.2022
  News - Leuze - Een compleet verhaal: Componenten, service en solutions
  Expertise op dit gebied hebben wij al bewezen: sinds begin jaren 60 van de vorige eeuw bieden wij sensoroplossingen bij vele toepassingen in o.a. logistiek, verpakkingstechniek, machinebouw en mechatronica. Een belangrijke rol is in vele gevallen weggelegd voor veiligheidscomponenten zoals Lichtscherm, inloopbeveiligingen, veiligheid laserscanners, veiligheidsschakelaars, - besturingen en –relais. Actueel bieden we bijvoorbeeld de meest innovatieve laserscanners met bv. Profisafe interface en bewaking van meerdere veiligheidsvelden, eenvoudig parametreebaar en hoge systeembetrouwbaarheid ook in stoffige omgeving!
  Lees verder
 • NEWS
  27.06.2022
  ….een kleintje met grote prestaties…
  Eaton presenteerde al de DG1 General Purpose frequentieregelaar die geschikt is voor iedere toepassing tot 630 kW en geniet van nieuwe moderne functionaliteiten met pomp- en ventilatoralgoritmes. Nu lanceert Eaton een Micro variant van datzelfde model die ook past in erg compacte behuizingen.
  Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: