text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Schneider Electric - PanelSeT SFN vervangt Spacial SF vloerstaande behuizingen

De nieuwe generatie PanelSeT SFN vloerstaande behuizingen is de opvolger en de vernieuwde versie van de succesvolle Spacial SF-serie. De komende maanden zullen de vloerstaande behuizingen uit de Spacial SF-serie nog leverbaar blijven maar deze zullen uiteindelijk in zijn geheel vervangen worden door de vernieuwde serie PanelSeT SFN.


Stap over op PanelSeT SFN vloerstaande behuizingen

Doordat de accessoires en de bevestigingspunten van de SFN-serie en SF-serie vloerstaande behuizingen gelijk zijn gebleven is de opbouw volledig vergelijkbaar, uitwisselbaar en koppelbaar. De integratie met Spacial SF is naadloos, waardoor een eenvoudige retrofit mogelijk is met behoud van identieke afmetingen, symmetrie, mechanische eigenschappen, bevestigingspunten en certificeringen.

Artikelnummers uit de nieuwe SFN-serie zijn te herkennen aan de toevoeging -N, van NSYSF naar NSYSFN. De Sales Specialisten van Schneider Electric Universele Behuizingen en het industrie team van Oosterberg kunnen helpen bij de overstap van Spacial SF naar PanelSeT SFN.


Duurzaam geproduceerd

PanelSeT SFN is klaar voor de toekomst en speciaal ontworpen met het oog op de milieuvoorschriften. PanelSeT SFN vloerstaande behuizingen zijn gemaakt van 50% gerecycled staal en is vervaardigd met behulp van duurzame energiebronnen. Hierdoor is er een 34% reductie in CO2-uitstoot ten opzichte van de vorige SF-serie. Bovendien is het product voorzien van een milieuvriendelijke verpakking dat bestaat uit 80% gerecycled karton en vrijwel geen plastic.


Robuust ontwerp

Het nieuwe, gepatenteerde frameontwerp met geschroefde structuur draagt tot 1500 kg en dat terwijl het flexibel blijft. Dit is een significante verbetering in draagvermogen ten opzichte van de vorige Spacial SF-serie, waar het draagvermogen 1000 kg was.


Vereenvoudigde installatie

De PanelSeT SFN beschikt over een geavanceerd ontworpen systeem dat het installatieproces aanzienlijk vereenvoudigt. Het beschikt ook over een halfgesloten deurscharnier, waardoor de verwijdering van een deur zeer eenvoudig is. De montageplaat is sneller en veiliger te monteren dankzij de quick-fix beugel, wat een versnelde implementatie mogelijk maakt. De bouten van bijvoorbeeld de zijpanelen zijn geborgd zodat je deze niet kunt verliezen.


Hoogwaardige bescherming

De robuuste, gegalvaniseerde, stalen behuizingen zijn verrijkt met een epoxy-polyester poedercoating, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. PanelSeT SFN voldoet aan de hoogste normen voor de bescherming van elektrische componenten. Het beschikt over een IP55-beschermingsclassificatie, wat weerstand biedt tegen water, vuil, stof en niet-corrosieve materialen. Daarnaast beschikt de behuizing over een K10-beschermingsgraaden heeft daarmee een goede weerstand tegen mechanische schokken.


Flexibel en aanpasbaar

De PanelSeT SFN is beschikbaar in verschillende afmetingen en combinaties. De behuizingen zijn vrij configureerbaar en zijn verkrijgbaar als standaardmodel of kit. Ontdek een reeks behuizingen dat is aangepast op jouw behoeften. Het modulaire ontwerp maakt tot 600 combinaties mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om bewerkingen zoals een gatenpatroon of klant specifieke afmetingen via maatwerk of co-engineering te leveren.


 


 

 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    22.04.2024
    Eaton - Nieuwe generatie XC204 modulaire PLC’s
    Eatons nieuwe generatie XC204 modulaire PLC’s biedt maximale functionaliteit op een minimale footprint van 104 x 29 x 80 mm. De PLC is een flexibele oplossing voor standaard automatiseringstaken zoals besturings- en regelfuncties. Hij komt perfect tot zijn recht in kleine tot middelgrote toepassingen bij seriematige machine- en systeembouw. Verschillende uitvoeringen van de XC204 zorgen ervoor dat elke automatiseerder van machines of processen verzekerd is van een passende oplossing voor zijn of haar specifieke uitdaging.
    Lees verder
  • NEWS
    11.10.2023
    Eaton - XH300
    Met de XH300 serie webpanels kun je eenvoudig en flexibel HTML 5 webcontent weergeven. Dankzij zeer snelle quad-processoren en een fors werkgeheugen vormt zelfs de meest complexe webcontent geen probleem voor Eaton’s nieuwe HMI-lijn. Een breed scala aan applicaties kan ermee worden bediend: van productiemachines en systeemapplicaties tot gebouwautomatiserings- en IoT-toepassingen. Het capacitieve multi-touchscreen van het webpanel is beschikbaar in drie maten. Dankzij de geïntegreerde Ethernet interface kan de gebruiker ook met andere webserver-apparaten verbinding maken.
    Lees verder
  • NEWS
    10.10.2023
    Eaton - PKE-communicatiemodule
    De PKE-communicatiemodule, die snel en eenvoudig in bestaande systemen kan worden geïntegreerd, biedt een open en gestandaardiseerde interface voor de veelgebruikte Modbus RTU-veldbus. Net zoals de basisapparaten eenvoudig kunnen worden uitgebreid via plug-in tripblokken, hoeft de PKE-communicatiemodule alleen maar op de motorbeveiligingsschakelaar te worden geplaatst waarna deze in een netwerk kan worden opgenomen. Hiermee kan niet alleen de volledige status van de motor, maar ook de stroomopname, en daarmee de energie van de motor gedetecteerd worden.
    Lees verder
  • NEWS
    19.07.2023
    Eaton - Nieuwe configuratie software voor Halyester
    De Eaton configurator xEnergy betreft geavanceerde software voor het ontwerpen van Eaton verdeelsystemen, inclusief hoofdrailsystemen en een uitgebreid assortiment van beveiliging- en schakelcomponenten. Sinds januari 2023 bevat de configurator ook het modulaire kunststoffen verdeelsysteem Halyester. Wie werkt in de elektrotechniek kent ons kunststoffen verdeelsysteem Halyester. Door de uitstekende eigenschappen en veelzijdigheid wordt het systeem toegepast in veel segmenten, zoals de industrie, petrochemie, utiliteit, bouw, agricultuur, infrastructuur en machinebouw.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    19.04.2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15.02.2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    13.02.2024
    Stimac - Goede technische support bij telkens wijzigende specificaties
    Als de omschrijving voor een automatiseringsproject vanaf het begin duidelijk is, dan is het voor de industrieel automatiseerder makkelijk om daar concrete invulling aan te geven. De praktijk is echter dat gaandeweg een project vaak nog specificaties wijzigen. Dat overkwam Stimac/SNK bij het ontwerpen van de besturingstechniek voor een tuinbouwmachine. Voor de problemen die daarbij opdoken, kwam itsme snel met een oplossing bij Stimac/SNK. “Als een klant ons belt, komen wij direct in actie. Dan is het fijn dat we zelf een leverancier als itsme hebben die ook meteen kan helpen.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    20.12.2023
    Innovatec - Broeden op betere inkoop
    Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    28.07.2023
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-UNIFIED UPDATE
    HMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-SYSTEM
    In deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-Service
    Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.
    Lees verder