text.skipToContent text.skipToNavigation


…er als de kippen bij zijn……….
 

Nieuwe bypass-schakelaar voor frequentiegeregelde ventilatoren

 

In de veehouderij wordt op grote schaal gebruik gemaakt van frequentiegeregelde ventilatiesystemen. Maar wat gebeurt er als de frequentieregeling in storing is of onderhoud vereist? Blijven de ventilatiesystemen dan gewoon functioneren? Wel als deze voorzien zijn van de nieuwe bypass-schakelaar van ABB.
 

Voorkom downtime

De veehouderij zet ventilatiesystemen in om de juiste temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in stallen en dierenverblijven te realiseren. Een goed binnenklimaat is van belang voor het dierenwelzijn én voor een efficiënte en duurzame productie. Voor een optimaal binnenklimaat worden de ventilatiesystemen voorzien van frequentiegeregelde ventilatoren. In noodsituaties of bij storing moet deze frequentieregeling ook tijdelijk zijn uit te schakelen. ABB biedt daarvoor een ideale oplossing met een nieuwe 25...40 A bypass-schakelaar voor frequentiegeregelde ventilatoren. Het ventilatiesysteem kan zo veilig, betrouwbaar en eenvoudig blijven functioneren tijdens storingen.
 

Robuust ontwerp

De bypassschakelaar is ontworpen voor veilige en betrouwbare prestaties in omgevingen met elektromagnetische storingen (EMC). De behuizing van de schakelaar is gemaakt van hoogwaardig, corrosievrij en UV-bestendig materiaal dat zich leent voor binnen- en buitengebruik. Met een beschermingsgraad van IP65 is de schakelaar goed beschermd tegen stof en water.
 

Eenvoudige installatie

De nieuwe bypass-schakelaar van ABB is een alles-in-één-oplossing die zich eenvoudig laat installeren. Belangrijk voor de veehouder: door de compacte uitvoering bespaart de bypass-schakelaar ook nog eens aanzienlijke ruimte. Alle benodigde hardware is bij de levering inbegrepen: startkabelset, EMC-connectoren en een voorziening voor wandmontage. Bij de levering zijn drie hulpcontacten inbegrepen voor het doorgeven van extra signalen. Hierbij kan worden gedacht aan een signalering wanneer de schakelaar op bypass staat.
 

Veiligheid en beveiliging

De schakelaar heeft een duidelijke drie-standen aanduiding (I-Frequentieregelaar, O-OFF, II-Bypass). In de behuizing is ruimte om optioneel een spanningsmonitoringsrelais te monteren. Hiermee wordt de betrouwbaarheid van de ventilator verder verhoogd. Het monitoringsrelais zorgt voor het inschakelen van een noodvoeding (stroomaggregaat) en helpt hiermee de maximale systeembeschikbaarheid te bereiken.
 

Meer weten? Neem contact op met je accountmanager van itsme of download de brochure. 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

  • NEWS
    22.04.2024
    Rittal - VR-sokkel
    Duik in de wereld van het VX-sokkel plintsysteem – een opvolger die jouw kastopstelling naar een hoger niveau tilt. Meer stabiliteit, maar ook een vlekkeloze installatie. Ervaar de evolutie van jouw werkruimte vandaag nog! Rittal streeft ernaar zijn producten voortdurend te verfijnen en te verbeteren. Als onderdeel van dit proces is het VX-sokkel plint systeem opnieuw ontworpen is dit product sinds 1 maart 2024 verkrijgbaar.
    Lees verder
  • NEWS
    22.04.2024
    Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
    Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
    Lees verder
  • NEWS
    15.04.2024
    Fluke - 87-V digitale multimeter
    Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.
    Lees verder
  • NEWS
    15.04.2024
    Schneider Electric - PanelSeT SFN vervangt Spacial SF vloerstaande behuizingen
    De nieuwe generatie PanelSeT SFN vloerstaande behuizingen is de opvolger en de vernieuwde versie van de succesvolle Spacial SF-serie. De komende maanden zullen de vloerstaande behuizingen uit de Spacial SF-serie nog leverbaar blijven maar deze zullen uiteindelijk in zijn geheel vervangen worden door de vernieuwde serie PanelSeT SFN.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    19.04.2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15.02.2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    20.12.2023
    Innovatec - Broeden op betere inkoop
    Innovatec Hatchery Automation is vorig jaar een professionaliseringsslag voor het inkoopproces gestart. Het bedrijf ging met itsme in zee vanwege de technische kennis, de logistieke concepten en de intensieve contacten met fabrikanten. “We hadden eerst verkering, nu denken we erover om te gaan samenwonen.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    13.12.2023
    Elektro Internationaal - Ontzorgen met Vendor Managed Inventory
    Het optimaliseren van de interne logistiek is voor paneelbouwers vaak een uitdaging, van grijpvoorraadbeheer tot grip op levertijden. Zeker als de productie over meerdere locaties is verdeeld, zoals bij Elektro Internationaal (EI) in Woerden. In 2016 zette het bedrijf al een grote stap, samen met itsme Connected Business, op de serieproductielocatie. Dat betrof de invoering van Vendor Managed Inventory (VMI) in de vorm van een 2BIN-systeem. Binnenkort hoopt EI te starten met de bouw van een nieuw pand, waar alle activiteiten weer onder één dak plaatsvinden. Dan wordt ook de logistiek voor de complete productie geoptimaliseerd.
    Lees verder