text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Leuze - Spot on! Eenvoudig en doelgericht detecteren


Voor het detecteren van de meest uiteenlopende objecten is soms een simpele oplossing denkbaar: een fotocel van Leuze met een scherpe prijs en een uitstekende performance! 

Of het nu toepassingen in de intralogistiek betreft (detectie van bakken, dozen, pallets, stellingen, etc.) of in de verpakkingstechniek, waar compact bouwen en standaardisatie van belang zijn, of in een van de vele andere toepassingen: betrouwbaar detecteren hoeft niet duur te zijn. 


Serie 5B fotocellen 

Onze fotocelserie 5B is uitgebreid en uitgerust voor vele toepassingen. Ze zijn beschikbaar als reflectorfotocel, voor directe reflectie (taster) of als gescheiden zender-ontvangersysteem. Deze zijn geschikt voor verschillende manieren van aansluiten, uitgerust met een heldere led-indicatie, zichtbaar over grote afstanden. Uw voordeel: snelle ingebruikname en uitlijning. Standaard in dichtheid, IP67- en ECOLAB-gecertificeerd.  


De reflectorfotocellen zijn zelfs in staat tot het betrouwbaar herkennen van bijvoorbeeld met folie omwikkelde objecten (zoals pallets). Tasters met een exacte achtergrondonderdrukking zien alleen wat u wilt zien. En de gescheiden zender-ontvangervarianten schakelen zelfs met 900 Hz! 


Met de smalle lichtbundel (rood licht) en de solide behuizing is een moderne sensorfamilie toegevoegd. 


Standaardisatie kan veel geld besparen. Daarbij helpt het als je met slechts één of enkele types kunt volstaan: naast kostenreductie bij aanschaf zijn er ook minder reserveonderdelen nodig. Slimme techniek in combinatie met een tevreden inkoper, wie wil dat niet? 


Zodra de eisen strenger worden of de applicatie lastiger laat Leuze u ook niet alleen: de sensoren van de ‘extended’ en ‘advanced’-series bieden oplossingen voor de meest extreme omstandigheden. Of het nu gaat over verwarmde sensoren, varianten met een nog hogere dichtheid, IO-Linkcommunicatie, laservarianten of andere, speciale optische uitvoeringen: laat u adviseren door een expert van itsme. Vaak is er wel een passende sensor te vinden die uw detectievraagstuk kan oplossen. 


 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    18.08.2023
    Leuze - Je ziet het niet maar hoort het wel!
    Ultrasone sensoren van Leuze: Veelzijdig, compact en gunstig geprijsd! Het 60-jarige jubileum geeft al aan dat Leuze een betrouwbare schakel is voor detecteren en signaleren in de industriële automatisering. Dat is mede ontstaan door vele patenten en de aanwezigheid in veel machines, langs transportbanen, in fabriekshallen en ga zo maar door. Naast de vele mogelijkheden met optische sensoren wilt Leuze vooral ook onderstrepen dat dit niet het enige is wat ze doen. Bijvoorbeeld de nieuwste aanvulling binnen het programma ultrasone sensoren is noemenswaardig: een compleet nieuwe serie schakelende en metende ultrasoon sensoren HTU 200 en DMU 200 die u helpt als een optische- of inductieve sensor het niet aan kan! Voorzien van IO-Link en beschikbaar in standaardlengte, maar ook vele “short body” vormen beschikbaar.
    Lees verder
  • NEWS
    10.07.2023
    Leuze - Ingepakt door Leuze!
    Of het nu om chocola, bier, vleeswaren, chemicaliën, kaas of stapels stenen gaat: het kan zo gek niet zijn of Leuze heeft wel ergens sensoren geplaatst die detecteren of het goed gaat.
    Lees verder
  • NEWS
    05.07.2023
    Leuze - handjes binnenboord!
    ELC veiligheidslichtschermen van Leuze: een economische, moderne oplossing en, niet onbelangrijk in deze tijden, snel leverbaar.
    Lees verder
  • NEWS
    12.07.2022
    News - Leuze - Een compleet verhaal: Componenten, service en solutions
    Expertise op dit gebied hebben wij al bewezen: sinds begin jaren 60 van de vorige eeuw bieden wij sensoroplossingen bij vele toepassingen in o.a. logistiek, verpakkingstechniek, machinebouw en mechatronica. Een belangrijke rol is in vele gevallen weggelegd voor veiligheidscomponenten zoals Lichtscherm, inloopbeveiligingen, veiligheid laserscanners, veiligheidsschakelaars, - besturingen en –relais. Actueel bieden we bijvoorbeeld de meest innovatieve laserscanners met bv. Profisafe interface en bewaking van meerdere veiligheidsvelden, eenvoudig parametreebaar en hoge systeembetrouwbaarheid ook in stoffige omgeving!
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    28.07.2023
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-UNIFIED UPDATE
    HMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-SYSTEM
    In deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-Service
    Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.
    Lees verder