text.skipToContent text.skipToNavigation


Leuze safety, een compleet verhaal: Componenten, service en solutions
 


 

Tijden veranderen… op zoek naar meer gemak in brede zin, biedt Leuze op het gebied van persoonsbeveiliging in industriële (productie-) omgeving volledige oplossingen. 
 

Expertise op dit gebied hebben wij al bewezen: sinds begin jaren 60 van de vorige eeuw bieden wij sensoroplossingen bij vele toepassingen in o.a. logistiek, verpakkingstechniek, machinebouw en mechatronica. Een belangrijke rol is in vele gevallen weggelegd voor veiligheidscomponenten zoals Lichtscherm, inloopbeveiligingen, veiligheid laserscanners, veiligheidsschakelaars, - besturingen en –relais. Actueel bieden we bijvoorbeeld de meest innovatieve laserscanners met bv. Profisafe interface en bewaking van meerdere veiligheidsvelden, eenvoudig parametreebaar en hoge systeembetrouwbaarheid ook in stoffige omgeving! 
 

Service in de vorm van het meten van nalooptijden, het doen van risicobeoordelingen zijn uitgebreid met advisering van veiligheidsconcepten en –ontwerpen. We helpen u met het controleren van nieuwe of bestaande installaties, waar in de loop van de tijd wellicht niet alles meer volgens de huidige regelgeving functioneert of machines gekoppeld of gewijzigd zijn. Wij ondersteunen u met advisering, kunnen een rapport uitbrengen en waar gewenst, kunnen we het geheel verifiëren en valideren. Ook al zijn andere fabricaten gebruikt, geen probleem!
 

Tenslotte bieden we een steeds groter aantal veilige oplossingen aan voor vaak voorkomende toepassingen, waarbij wij u werkzaamheden uit handen nemen en een totale, gecertificeerde oplossing bieden, inclusief afname en validatie ter plaatse. Hierbij ontwerpen wij volgens V-model (EN ISO 13849), zorgen we voor sensor selectie en parametrering en documentatie, opbouw volgens Systema database en ePlan tekeningen. Na deze volledige uitwerking zorgen validatie en eindafname (4 ogen principe) voor de complete afronding en bieden we de noodstopsignalen aan in de (naar wens) meegeleverde schakelkast. Uiteindelijk heeft u een veilige, gepatenteerde oplossing die u heel veel tijd en investering bespaart en kunt u gewoon verder met wat voor u belangrijk is!
 

Voor de juiste keuze helpt Leuze u verder!

 
 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder