text.skipToContent text.skipToNavigation

Voer elektrische engineering véél sneller uit, met Siemens’ digitale tool “Control Panel Design”


Om tot een complete, normconforme engineering voor een control panel te komen, moet u heel wat stappen doorlopen. Elektrotechniek is dan ook veelzijdig en complex, en kan dus veel tijd in beslag nemen. Tenzij u de elektrische engineering digitaal uitvoert, met Control Panel Design in de TIA Selection Tool.
 

Daarin doorloopt u elke stap van het elektrotechnische proces digitaal, voor een zo snel en flexibel mogelijke elektrische engineering. Van het creëren van de infeed en het configureren van de load feeders, over het configureren van de controllers en het uittekenen van de paneellay-out, tot het documenteren van het hele project én het exporteren van de lijst met benodigde artikelen. Al dan niet stap voor stap begeleid door onze ingebouwde assistent, als u nieuw bent in dit vakdomein.
 

Dimensioneer eenvoudig en flexibel

Nadat u de vereisten voor de elektrische uitrusting en het control panel heeft ontvangen, creëert u digitaal het controleconcept. Daarna gaat u over tot het dimensioneren in Control Panel Design, binnen de TIA Selection Tool.


Vind snel de juiste componenten en accessoires

Met slechts enkele kliks ontwikkelt en bepaalt u de optimale combinatie van devices. Daarbij kiest u vlot de juiste, perfect te combineren componenten uit het naadloos ondersteunde Siemensaanbod. Ook de passende accessoires vindt u snel: ze worden automatisch weergegeven volgens de apparaten waarmee u aan de slag bent.
 

Geniet digitale expertise in standaarden

Alles wat we zonet doorliepen, kunt u zowel volgens IEC- als UL-normen in Control Panel Design realiseren. Siemens biedt ook de nodige apparaten voor beide types standaarden. U kunt onze tool met andere woorden ook gebruiken voor de elektrische engineering van machines voor de Noord-Amerikaanse markt.


 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

  • NEWS
    19.04.2024
    Fluke - 87-V digitale multimeter
    Dankzij technologische vooruitgang kunnen nu nauwkeurige elektrische metingen worden uitgevoerd tijdens installatie en onderhoud met behulp van een digitale multimeter (DMM), waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren die tot voortijdige uitval leiden.
    Lees verder
  • NEWS
    12.04.2024
    Leuze - Serie 5B fotocellen
    Voor het detecteren van de meest uiteenlopende objecten is soms een simpele oplossing denkbaar: een fotocel van Leuze met een scherpe prijs en een uitstekende performance!
    Lees verder
  • NEWS
    11.04.2024
    Mennekes - DUO switched & interlocked
    Al bekend met de afschakelbaar-vergrendelbare wandcontactdoos in 16 en 32 A? Dé slimme hulp binnen de industrie.
    Lees verder
  • NEWS
    29.03.2024
    Hager - Tehalit
    De BA6 en BA7 kanalen van Tehalit zijn essentiële componenten in moderne elektrische installaties. Deze kanalen vormen een cruciaal onderdeel van de bekabelingssystemen die worden gebruikt in residentiële, commerciële en industriële gebouwen.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    19.04.2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    15.02.2024
    Enduro - Compleet pakket voor het zware werk
    Enduro Softslings bouwt machines voor de eigen productie van ‘heavy lifting’ hijsbanden. Voor een nieuwe machine schakelde het itsme in voor het complete pakket: advies over de aandrijving, levering van componenten en programmering van de besturing. “We hebben het hele project in ruim een half jaar afgerond. Dat is snel voor zo’n bijzondere machine.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    29.11.2023
    Azteq - Warme samenwerking voor thermische zonne-energie
    Azteq streeft naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal en ontwikkelt daarvoor zonnewarmtesystemen. De Belgische start-up werkt in projecten samen met technische dienstverleners, die op hun beurt Breemes inschakelen voor advies en levering van componenten. Voor een groot project in Sevilla lagen er uitdagingen ten aanzien van de levertermijn van de decentrale PLC’s en de communicatie daartussen in de uitgestrekte installatie.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22.11.2023
    BMI - Ontzorgen door drives in kaart te brengen
    Bij RBB draait de productie van betondakpannen op drives die grotendeels van Danfoss komen en tot wel twintig jaar oud zijn. Breemes, zusterbedrijf van itsme, evalueerde hun status en deed aanbevelingen voor onderhoud, vervanging en standaardisatie. Zo ontzorgde de leverancier zijn klant RBB met een hogere efficiëntie qua reservevoorraad drives en energieverbruik in productie – en uiteindelijk een betere nachtrust.
    Lees verder