text.skipToContent text.skipToNavigation


Festo kan het met iedereen



 

CMMT servodrives voor efficiënte connectiviteit in machines

Connectiviteit op alle niveaus om machines nóg efficiënter te maken. Festo maakt het mogelijk met een automatiseringsplatform dat uit diverse hoogwaardige elektrische componenten bestaat. De CMMT servodrives zijn door de merkonafhankelijke connectiviteit met PLC, motor en mechanica eenvoudig te integreren. Daarmee is CMMT uitermate geschikt voor geavanceerde en uitdagende positioneertoepassingen. 
 

Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. Voor een elektrische aandrijving is het dan ook belangrijk dat alle componenten maximaal presteren maar tevens dat zij optimaal op elkaar zijn afgestemd. Om die reden ontwikkelde Festo een compleet programma waarvan de elektrische componenten zich stuk voor stuk meer dan bewezen hebben en elkaar maximaal versterken.
 

Festo heeft twee typen servodrives in haar portfolio:
- CMMT-AS (230VAC/400VAC)
- CMMT-ST (24VDC/48VDC)
Deze twee ‘broertjes’ verschillen van elkaar in vermogen, afmetingen en prijs.
 


CMMT-AS 

De compacte servo-aandrijving CMMT-AS is een integraal onderdeel van het automatiseringsplatform van Festo. Deze is geschikt voor hoog dynamische punt-tot-punt en interpolerende bewegingen. Met de Festo Automation Suite kan de CMMT-AS in slechts enkele minuten in gebruik worden genomen. De servodrive is beschikbaar voor communicatie met de belangrijkste ethernet gebaseerde veldbussen en kan probleemloos worden geïntegreerd in de PLC-omgevingen van verschillende fabrikanten. De voor die PLC benodigde software modules voor integratie van de CMMT in het applicatie programma zijn eveneens beschikbaar.

 

CMMT-ST.

De extra-lage spanning servo-aandrijving CMMT-ST is nog compacter en voordeliger dan zijn grote broer, de CMMT-AS. Deze is bijzonder geschikt voor de minder dynamische toepassing met vermogens tot 300W, waarbij zowel punt-tot-punt bewegingen als interpolatie mogelijk zijn. De CMMT-ST kan eveneens aangesloten worden op een Profinet, EtherCat, EthernetIP en Modbusnetwerk. Ook is deze qua aansturing identiek aan de grotere CMMT-AS reeks, met dezelfde softwaremodules. Dit maakt het bijzonder eenvoudig om in één installatie de CMMT-AS en de CMMT-ST drives te combineren.
 




De nieuwe servo-aandrijvingen CMMT-AS en CMMT-ST laten zich eenvoudig integreren in uw machine-omgeving. Ze communiceren probleemloos met de CPX-E PLC’s van Festo, maar ook met de PLC’s van andere grote fabrikanten.


 



Highlights

• Deze compacte servodrives nemen weinig ruimte in de stuurkast in
• Alle aansluitingen zijn makkelijk te bereiken
• CMMT-AS kunnen in serie gevoed worden
• Geïntegreerde EMC-filters
• Efficiënte koeling (de drives kunnen tegen elkaar staan)
• Combineer extra lage spanning en lage spanning drives voor een kosten- en ruimtebesparende oplossing






Voor de volledige brochure klikt u op onderstaande button. 

 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder