text.skipToContent text.skipToNavigation

Modulaire proxy voor directe verbinding met PROFINET


Modulaire proxy voor verbinding van PROFIBUS PA-segmenten naar PROFINET-netwerken


​​​​​​​De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk.

​​​​​​​Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System (DCS). Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
 
profinet.png

​​​​​​​De FDT/DTM-technologie vereenvoudigt de inbedrijfstelling en het apparatenmanagement van het volledig in hogere besturingssystemen geïntegreerde proxy-station alsmede van de aangesloten PROFIBUS PA-apparaten. De kopstation AXL P BK PN AF ondersteunt de specificatie voor het realiseren van S2-systeemredundantie met slechts één kopstation. Voor de realisatie van PROFINET-systeemredundanties R1 en R2 zijn twee kopstations nodig. De in het kopstation geïntegreerde hot swap-mogelijkheid zorgt voor een hoge systeembeschikbaarheid.

Het PROFIBUS PA-segment wordt met een afzonderlijke veldbus-spanningsvoorzieningsmodule van stroom voorzien. Voor een hoge uitval- en procesbeveiliging worden twee voedingsspanningsmodulen in één sokkel geïnstalleerd en daarmee een PROFIBUS PA-segment redundant gevoed. De lokale led-indicatie op de voedingsmodule geeft de module- en redundantiestatus aan.

​​​​​​​De PROFIBUS PA-sensoren kunnen direct of via apparaatkoppelingen op de modulaire AxiolineP-proxy worden aangesloten. Veldbustechniek, bijv. HART of Modbus/RTU, kan zodoende via PROFIBUS PA-gateways, die op de modulaire Axioline P-proxy zijn aangesloten, in PROFINET-netwerken worden geïntegreerd. Op die manier kunnen bestaande installatieconcepten eenvoudig en voordelig worden gemoderniseerd.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIMATIC Field PG M5
Voor mobiel gebruik in industriële omgevingen biedt de SIMATIC Field PG M5 robuuste hardware en vooraf geïnstalleerde TIA Portal engineering software voor snelle en efficiënte configuratie, inbedrijfstelling, service en onderhoud. Hierbij heeft de Field PG M5 alle interfaces die nodig zijn in de industriele automatisering. De Field PG is uitgerust met zowel een PROFIBUS interface en twee snelle PROFINET interfaces. Daarnaast beschikt deze PG over geheugenkaart slots waarmee SIMATIC geheugenkaarten rechtstreeks kunnen worden geprogrammeerd. De SIMATIC Field PG is robuust uitgevoerd waardoor stoten/schokken & elektromagnetische straling ​​zo min mogelijk invloed hebben op dit systeem en de beschikbaarheid hoog blijft.
Lees hier verder
Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Schneider Electric XIOT
Hoe? Met de XIOT Cloud Connected Sensor van Telemecanique Sensors, de draadloze oplossing voor het verbinden van installaties met de cloud. Zelfs op de meest geïsoleerde locaties.
Lees hier verder
Siemens Sitop
Siemens brengt een nieuwe productlijn van bijzonder krachtige en robuuste voedingen op de markt: De apparaten in de SITOP Power PSU6200-serie kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt en bieden uitgebreide functies voor gerichte diagnostiek, snelle installatie en betrouwbare werking.
Lees hier verder