text.skipToContent text.skipToNavigation

SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders: maak kennis met optimale beveiliging van de energiedistributie en installaties


​​​​​​​De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!

 

3KD: betrouwbaar en compact

De nieuwe 3KD is een lastschakelaar, of lastscheidingsschakelaar, die in een laagspanningsbord wordt geplaatst om dat bord onder spanning of zonder spanning te zetten. Vergelijk het gerust met een wasmachine die je kan uitzetten zonder daarvoor de cyclus te moeten afwachten. De 3KF is dan weer een versie met zekeringen (fuses). Vergrendelingsfuncties voorkomen onbevoegd schakelen tijdens onderhoud of reparaties aan machines. De (doorzichtige) klemafdekking biedt een goede aanraakbescherming. Dankzij het compacte design kan de ruimte in schakelinstallaties, besturingskasten of energieverdelers tevens optimaal worden benut.


​​​​​​​3KF: veiligheid boven alles

De klemafdekkingen van de zekeringslastscheider 3KF voorkomen direct contact met spanningvoerende delen. Zo zijn werknemers beveiligd tijdens onderhoud of reparaties. Insteekbare fasescheiders bieden eveneens bescherming tegen vlambogen, teneinde werkongevallen te vermijden. De zekeringbewaking meldt aangesproken zekeringen of spanningsuitval, zodat onmiddellijk kan worden ingegrepen. Zowel de 3KD als de 3KF werken met een dubbel verbreekcontact en zijn geschikt voor toepassingen met wisselspanning tot 690 volt en met gelijkspanning tot 440 volt. Speciale uitvoeringen met Sitor-patronen voorkomen schade aan gevoelige elektronische halfgeleidercomponenten in o.a. frequentie-omvormers en softstarters voor motoren.
​​​​​​​

Intelligente testfunctie

Om risico’s uit te sluiten, voldoen de SENTRON 3KD en 3KF aan alle noodzakelijke vereisten van een hoofd-, noodstop- of werkschakelaar. Dankzij de testfunctie kan men de stuurstroom naar het gebouwbeheer- of automatiseringssysteem veilig testen terwijl de hoofdcontacten uitgeschakeld blijven. Naast een 3-polige uitvoering heeft Siemens een 1-, 2- en 4-polige uitvoering. Deze zijn met zekeringbewaking ook toepasbaar voor gelijkstroom. Hogere modellen worden nog verwacht in de toekomst.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Schneider Electric XIOT
Hoe? Met de XIOT Cloud Connected Sensor van Telemecanique Sensors, de draadloze oplossing voor het verbinden van installaties met de cloud. Zelfs op de meest geïsoleerde locaties.
Lees hier verder
Siemens Sitop
Siemens brengt een nieuwe productlijn van bijzonder krachtige en robuuste voedingen op de markt: De apparaten in de SITOP Power PSU6200-serie kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt en bieden uitgebreide functies voor gerichte diagnostiek, snelle installatie en betrouwbare werking.
Lees hier verder
Pilz PSENOpt II
Pilz maakt het portfolio met lichtscherrmen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbescherming. Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Ze zijn geschikt voor de beveiliging van verpakkingsmachines, persen, toegang tot robotcellen, en zoveel meer.
Lees hier verder
Leuze ODS 110
Met het uitgebreide portfolio afstandssensoren van Leuze heeft u een grote keuze aan verschillende bouwvormen met zeer hoge reikwijdten en meerdere schakelpunten. Bij ons vindt u altijd de geschikte oplossing voor uw toepassingen in het palletmagazijn, bijvoorbeeld als het gaat om een vakbezetcontrole, doorschuifbeveiliging of botsbeveiliging
Lees hier verder