Festo lanceert nieuw ventieleiland: VTUX
De VTUX zet nieuwe maatstaven op het gebied van materialen, modulariteit en communicatie. De opvolger van de beproefde CPV-, MPA-L-, MPA-S- en VTUG-series overtuigt door zijn hoge doorstroming. En met het communicatiesysteem AP-I en AP-A is VTUX het perfecte platform voor gedigitaliseerde productie!
Dankzij interne communicatie kunnen de modules naar wens worden gerangschikt. Dit biedt maximale vrijheid bij het ontwerpen van de ventielterminal.
Machineconcepten staan voorop
De VTUX is duidelijk afgestemd op de besturingsarchitectuur van de machine – hij past altijd!
Communicatie
AP-communicatietechnologie zorgt voor zeer eenvoudige aansluitingen, zelfs over grote afstanden, alsof alle systeemdeelnemers zich op dezelfde plek bevinden.
Makkelijk in gebruik
Slangaansluitingen? Eenvoudig te configureren! Zelfs de insteekkoppelingen kunnen worden geconfigureerd op de gewenste slangdiameter, wat ruimte bespaart en zorgt voor geoptimaliseerde luchtstromen. U kunt ook zoveel drukzones definiëren als u wilt.
Overal inzetbaar
De VTUX kan niet alleen worden gebruikt met korte persluchtleidingen, maar heeft ook een lichtgewicht ontwerp, waardoor hij ideaal is voor gebruik op front-end units, zoals een portaal of robotarm.
Highlights
De ventielterminal VTUX markeert het begin van een nieuw tijdperk in ventielterminals. De kenmerken maken VTUX tot een ventielterminalplatform van de toekomst:
- AP-technologie van Festo, de nieuwe technologische standaard voor communicatie, zorgt voor lagere kosten en tegelijkertijd hogere prestaties.
- Geïntegreerd: de voorwaarden voor veiligheidsontwerpen, predictive maintenance en voor gegevensuitwisseling met de cloud in het Industrial Internet of Things (IIOT).
- Compact en lichtgewicht: dit bespaart ruimte en gewicht in de machine en verhoogt de productiviteit door snellere cyclustijden. Het eenvoudige en modulaire ontwerp maakt een snelle montage en inbedrijfstelling mogelijk.
- Het lage gewicht, de zeer compacte afmetingen en de flexibele aansluitmogelijkheden zijn ideaal voor decentrale machineconcepten.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
OBO - WDK KabelkanalenLees verderDe WDK kabelkanalen van OBO Bettermann bieden een efficiënte en esthetische oplossing voor kabelbeheer in kantoren, industriële omgevingen en woningen. Dankzij het slimme ontwerp en de eenvoudige montage zorgen ze voor een veilige en overzichtelijke bekabeling.
-
Leuze ODSLees verderMet het uitgebreide portfolio afstandssensoren van Leuze heeft u een grote keuze aan verschillende bouwvormen met zeer hoge reikwijdten en meerdere schakelpunten.
-
Werma MC55Lees verderDe nieuwe 7 in 1 multicolour MC55 LED inbouw is een compact signaaltoestel met zeven kleuren: rood, geel, groen, wit, blauw, violet en turquoise. Een driekleurenversie is eveneens beschikbaar en combineert de meest voorkomende kleuren, rood, geel en groen. De MC55 wordt bediend met een eenvoudige kabelverbinding of is uitgerust met een M12-stekker voor plug & play.
-
Nieuw hoog vermogen printrelais van FinderLees verderDankzij het specifieke ontwerp en de technische specificaties kan het nieuwe Finder Serie 68 vermogensrelais uitzonderlijk hoge belastingen schakelen, waardoor het perfect past in het kader van energieproductie en -distributie en in het bijzonder voor de wereldwijde vraag naar groene duurzame mobiliteit.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
TR Service - Future-proof laagspanningspaneelLees verderTR-Service verzorgt industrieel onderhoud met inzet van alle disciplines, van elektrisch en mechanisch tot hydraulisch en pneumatisch. Met ondersteuning van Breemes installeerde het bedrijf een groot laagspanningspaneel. “Nadat ik met hen mijn summiere plan had besproken, besloot ik het gewoon te gaan doen”, vertelt directeur-eigenaar Raoul Tielens. Op suggestie van Breemes is het paneel future-proof gemaakt door het voor te bereiden op power monitoring.
-
Peeters - Jong bedrijf, nieuwe spullenLees verderSinds de start enkele jaren geleden ontwikkelt Peeters Robotic Solutions zich stormachtig met projecten in binnen- en buitenland en standaardoplossingen voor industriële pallettisering. Het bedrijf gaat mee met de nieuwste stand van de techniek, onder meer wat betreft elektrische en pneumatische aandrijvingen van Festo. Daarvoor doet het een beroep op itsme. “Dankzij hun kennis en kunde kunnen wij bij klanten met innovatie aan de voorkant zitten.”
-
Kusters - Gewicht in de schaal leggenLees verderKusters zocht voor zijn machines voor ontwaarding van bankbiljetten een weegoplossing die eenvoudig was te integreren in de Siemens-besturing. Via itsme kwamen ze in contact met de juiste kennisdragers bij Siemens. “Voor ons als Kusters is itsme naast leverancier ook een kennisbron, waarmee we bepaalde onderdelen en processtappen co-engineeren, zoals dit weegsysteem.”
-
Eneco - Groen licht voor groene stroom en stoomLees verderEneco Bio Golden Raand, gelegen in het havengebied van Delfzijl, zet biomassa om in groene stroom én groene stoom. Jaarlijks verwerkt de centrale circa 300.000 ton afvalhout vanuit Nederland en omliggende landen. In het kader van Eneco’s klimaatambitie is in 2022 een begin gemaakt met het vervangen van de bestaande tl-verlichting, in en bij de boilerroom. Het project werd onder toezicht van itsme uitgevoerd. “Daarin waren twee factoren belangrijk: de prijs natuurlijk, maar ook het stukje service.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
TIAP-UNIFIED UPDATELees verderHMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
-
TIAP-SYSTEMLees verderIn deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
-
TIAP-ServiceLees verderNa het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.