Phoenix Contact - Efficiëntie en innovatie in schakel- en besturingskasten: Ontdek de oplossingen
Om concurrerend te blijven, moeten fabrikanten van schakel- en besturingskasten zo efficiënt mogelijk werken. Het consistent gebruik van digitale gegevens, het optimaliseren van interne processen en de productie zelf zijn hierbij cruciaal. Phoenix Contact heeft diverse praktische oplossingen ontwikkeld die, vaak met gebruik van bestaande middelen, tijdsbesparing kunnen realiseren in alle fasen van uw productieproces.
Zo is het mogelijk om zonder grote investeringen te hoeven doen, veel tijd te besparen bij het assembleren van een klemmenstrook en het monteren ervan in de schakelkast. Data vanuit CAE-systemen zoals EPLAN staan hierbij centraal.
Versnel van processen
Een ander proces waarbij over het algemeen veel tijd kan worden bespaard is de confectie en codering van bedrading. Dit tijdrovende proces neemt ongeveer de helft van de werktijd van de schakelkastbouwer in beslag. Door gebruik te maken van werknemersassistentiesystemen, op elkaar afgestemd handgereedschap en gereedschapsautomaten zoals het nieuwe draadstripapparaaat de E.FOX S10 en de afkortmachine CUTFOX 10, kan dit potentieel optimaal worden benut voor zowel efficiëntie als flexibiliteit. Door beschikbare data slimmer te gebruiken, kan dit gehele proces semiautomatisch aanzienlijk worden versneld.
Vraag je itsme-contactpersoon naar meer informatie.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
OBO - WDK KabelkanalenLees verderDe WDK kabelkanalen van OBO Bettermann bieden een efficiënte en esthetische oplossing voor kabelbeheer in kantoren, industriële omgevingen en woningen. Dankzij het slimme ontwerp en de eenvoudige montage zorgen ze voor een veilige en overzichtelijke bekabeling.
-
Nieuw hoog vermogen printrelais van FinderLees verderDankzij het specifieke ontwerp en de technische specificaties kan het nieuwe Finder Serie 68 vermogensrelais uitzonderlijk hoge belastingen schakelen, waardoor het perfect past in het kader van energieproductie en -distributie en in het bijzonder voor de wereldwijde vraag naar groene duurzame mobiliteit.
-
Schneider Electric Preventa XPS UniversalLees verderDe veiligheidsmodules Preventa XPS Universal sturen gemoduleerde signalen naar de machinecontroller. De machinebouwer voorziet twee functieblokken in het stuurprogramma van de machine om deze signalen te ontcijferen. Om de ingebruikneming te vereenvoudigen, levert Schneider een bibliotheek aan functieblokken voor alle programmeringssystemen van de Scheider Electric-PLC’s en de programmeringssystemen van de meest courante PLC’s die op de markt verkrijgbaar zijn.
-
Festo DGSTLees verderKlein maar krachtig: de DGST is de kleinste in zijn soort en de kortste slide drive op de markt. Het is echter sterk als het gaat om precisie, krachten, motion control, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voor maximale torsiestijfheid zijn het juk en de schuif een enkel onderdeel en de sensoren en demping zijn volledig geïntegreerd.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Doseren voor soft, medium of firmLees verderHet is tegenwoordig de kampioensvraag: soft, medium of hard? Bij Max Verstappen gaat het om de banden, bij Radium Foam in Maastricht liggen ze wakker van een vergelijkbare keuze voor de productie van hoofdkussens. Die leveren ze in drie varianten: soft, medium en firm. Om dat onderscheid in productie goed te kunnen maken, moeten de grondstoffen nauwkeurig worden gedoseerd. itsme adviseerde daarvoor de geschikte oplossing, de Siwarex WP251 weegelektronica van Siemens.
-
DSG longtailLees verderDSG uit België geldt als allround dienstverlener in industriële elektriciteit. Het bedrijf biedt klanten maatwerk, al is het daarvoor wel afhankelijk van beschikbare én tijdig geleverde onderdelen. Lastig? Niet wanneer je blijft focussen op waar je zelf in goed bent. En de zoektocht naar producten in de longtail uitbesteedt aan een partner als Breemes, met flink wat tijdwinst als resultaat.
-
DIM zoekt de samenwerking op voor doorontwikkeling besturingssysteemLees verderVan verse ananas tot hapklare portie fruit in een hersluitbaar bakje. De Piñabar maakt het mogelijk in minder dan 20 seconden. Voor een klant in de supermarkt een kwestie van een paar drukken op de knop. Voor Pierre van de Braak, directeur van Dutch Industrial Manufacturing \(DIM\) en bedenker van de Piñabar, ging er een pittig traject aan vooraf. Als machinebouwer kreeg hij voor het elektrotechnische deel ondersteuning van Schneider Electric, S2 en itsme.
-
Peeters - Jong bedrijf, nieuwe spullenLees verderSinds de start enkele jaren geleden ontwikkelt Peeters Robotic Solutions zich stormachtig met projecten in binnen- en buitenland en standaardoplossingen voor industriële pallettisering. Het bedrijf gaat mee met de nieuwste stand van de techniek, onder meer wat betreft elektrische en pneumatische aandrijvingen van Festo. Daarvoor doet het een beroep op itsme. “Dankzij hun kennis en kunde kunnen wij bij klanten met innovatie aan de voorkant zitten.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
TIAP-UNIFIED UPDATELees verderHMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
-
TIAP-SYSTEMLees verderIn deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
-
TIAP-ServiceLees verderNa het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.