text.skipToContent text.skipToNavigation

Industreel Internet of Things XIOT Schneider Electric


Eindelijk voor iedereen bereikbaar.

Hoe? Met de XIOT Cloud Connected Sensor van Telemecanique Sensors, de draadloze oplossing voor het verbinden van installaties met de cloud. Zelfs op de meest geïsoleerde locaties.


Monitor uw installaties op afstand

Of het nu gaat om het op afstand bewaken van het vulniveau van een perscontainer, het bewaken van de drukdrempel van een irrigatiesysteem, het doorgeven van de aan/uit status van externe installaties of het detecteren van open/ dicht posities van beveiligde deuren, de gewijzigde status van deze gebeurtenis wordt vastgelegd door de XIOT cloud connected sensor.


Real-time informatie via de cloud

De gewijzigde status van een gebeurtenis wordt door de XIOT zender via de cloud en via beveiligde servers als alarmmelding of waarschuwing afgeleverd op een pc, tablet of smartphone. Via een webbrowser of via de XIOT app heeft de gebruiker toegang tot alle aangesloten zenders. Een breed aanbod van diensten zijn beschikbaar. Deze variëren van het inzien van de huidige status, locatie, signaalsterkte en eventgeschiedenis, tot aan de configuratie van alarmmeldingen en het instellen van gebruikers.


​​​​​​​Robuuste standalone zender

De XIOT zender is vanwege zijn eigenschappen bij uitstek geschikt voor buitengebieden waar standaard geen elektriciteit of internetverbinding aanwezig is. Voor het verbinden met de cloud wordt gebruik gemaakt van LPWAN-technologie (Low Power Wide Area Network) van Sigfox. Via dit IoT-netwerk kunnen op grote schaal machines, apparaten en sensoren met een zeer laag energieverbruik veilig en tegen lage kosten met het internet worden verbonden.

• Ingebouwde lithiumbatterij (batterijduur tot 10 jaar bij 2 berichten per dag)

• IP66 beschermingsgraad

• -25°C tot +70°C omgevingstemperatuur

• Schroefmontage

xio1.png

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Schneider Electric Lexium 32i
De Lexium 32i beschikt over een geïntegreerde servomotor en -aandrijving en is bedoeld voor toepassingen waarvoor een hoge mate van precisie en geavanceerde motorregeling nodig is.
Lees hier verder
Schneider Electric Lexium 32
Voor concurrentievoordeel ·Drie boekformaat servo-aandrijvingsmodellen en twee servomotorfamilies, plus een compleet assortiment intelligente opties. ·Lexium 32 vereenvoudigt alle aspecten tijdens de levensduur van de machine, van engineering tot onderhoud Superieure prestaties en compact ontwerp ·Een snelheidsbandbreedte van 1600 Hz zorgt voor een uitstekende respons ·Met een vermogensdichtheid van 548 W/l levert de Lexium 32 maximaal vermogen in een minimaal volume ·Dit bespaart kastruimte en -afmetingen, reduceert de grootte van de machine en zorgt voor lagere kosten
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pilz PSENOpt II
Pilz maakt het portfolio met lichtscherrmen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbescherming. Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Ze zijn geschikt voor de beveiliging van verpakkingsmachines, persen, toegang tot robotcellen, en zoveel meer.
Lees hier verder