text.skipToContent text.skipToNavigation

Sinamics Startdrive V16 voegt nieuwe hardware en nieuwe functies toe aan TIA Portal


Den Haag, 5 december 2019 – De inbedrijfstellingssoftware Sinamics Startdrive is de perfecte tool voor het integreren van regelaarhardware in het engineeringframework TIA Portal. Met de nieuwste versie Sinamics Startdrive V16 breidt Siemens haar hardwareportfolio op het automatiseringsplatform uit. Naast de reeds geïntegreerde meerassige uitvoering van het Sinamics S120-systeem kan nu ook de enkelassige uitvoering van het high-end servo-aandrijfsysteem worden geïnitieerd in het TIA Portal. Ook de regelaarcontrole van de nieuw geïntroduceerde Simatic Drive Controller is nu geïntegreerd in het inbedrijfstellingstool. Drive-CliQ-hubs, die het aantal interfaces van het meerassige Sinamics S120-systeem verhogen, alsmede overige aanvullende componenten zijn nu geïntegreerd in TIA Portal en ronden daarmee de hardware-update af.
siemen v16.jpg

Sinamics Startdrive V16 is bovendien voorzien van innovatieve functies. Met de introductie van een knowhow-bescherming voor Sinamics S120 kunnen de parameters van de regelaars worden beveiligd tegen onbevoegde wijzigingen of niet-geautoriseerd uitlezen. Op het gebied van veiligheidstechniek staat dankzij Sinamics Safety Integrated een groot aanbod van veiligheidsfuncties ter beschikking. Met Sinamics Startdrive kunnen deze functies eenvoudig en gebruiksvriendelijk geparametriseerd en gevalideerd worden. De in Startdrive ge﮴egreerde veiligheidstest leidt gebruikers stap voor stap door het goedkeuringsproces en maakt vervolgens een normconform testprotocol aan.
​​​​​​​

De inbedrijfstellingstool Sinamics Startdrive speelt een belangrijke rol bij de automatisering van machines. De eenvoudige samenwerking tussen regelaar en besturing vereenvoudigt de engineering en in bedrijf stellen van Motion Control-toepassingen met Simatic-besturingen en Sinamics-regelaars. Op deze wijze tilt Sinamics Startdrive V16 de naadloze werking, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van regelaars in de automatisering naar een hoger plan.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Siemens SIMATIC Field PG M5
Voor mobiel gebruik in industriële omgevingen biedt de SIMATIC Field PG M5 robuuste hardware en vooraf geïnstalleerde TIA Portal engineering software voor snelle en efficiënte configuratie, inbedrijfstelling, service en onderhoud. Hierbij heeft de Field PG M5 alle interfaces die nodig zijn in de industriele automatisering. De Field PG is uitgerust met zowel een PROFIBUS interface en twee snelle PROFINET interfaces. Daarnaast beschikt deze PG over geheugenkaart slots waarmee SIMATIC geheugenkaarten rechtstreeks kunnen worden geprogrammeerd. De SIMATIC Field PG is robuust uitgevoerd waardoor stoten/schokken & elektromagnetische straling ​​zo min mogelijk invloed hebben op dit systeem en de beschikbaarheid hoog blijft.
Lees hier verder
Siemens Sitop
Siemens brengt een nieuwe productlijn van bijzonder krachtige en robuuste voedingen op de markt: De apparaten in de SITOP Power PSU6200-serie kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt en bieden uitgebreide functies voor gerichte diagnostiek, snelle installatie en betrouwbare werking.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder