text.skipToContent text.skipToNavigation


Sneller en slimmer 


Met Eaton’s intelligente bekabeling ‘SmartWire’ maakt u uw traditionele machinebesturing, zonder vervanging van componenten, intelligent.

Met behulp van eenvoudig te plaatsen I/O-modules op uw standaard componenten kunt u zonder de machinebesturing te herontwerpen of onderdelen te vervangen, de I/O naar de componenten toe brengen. Met één enkele kabel verbindt u met 1 klik alle I/O’s op uw normaal ‘niet intelligente’ Eaton componenten die u nu gebruikt in uw huidige conventionele besturing. Hiermee maakt u deze intelligent zonder deze te vervangen.

Eaton’s intelligente ‘SmartWire’ bekabeling zorgt op deze manier zowel binnen als buiten de besturingskast voor communicatie, en brengt tevens energie naar de betreffende componenten. Hierdoor kunt u niet alleen de I/O op de componenten afhandelen, maar ook waardevolle data uitlezen uit uw processen en van de componenten zelf. U kunt uw besturing hierdoor eenvoudig en snel updaten naar Industrie 4.0. Of dat nu vandaag, morgen of over enkele jaren is.

Niet alleen bespaart u met SmartWire-DT kosten door reeds aangeschafte componenten intelligent te maken, u bespaart ook in aansluittijd, projectplanningskosten en ruimte in de besturingskast. Doordat SmartWire-DT de PLC I/O vervangt, bespaart het tot wel 40% ruimte in de besturingskast. Ook vervangt het de gehele stuurstroombedrading.

Bij seriematige machinebouw is er nog een extra voordeel. Als u één kabel op maat heeft gemaakt, kunt u deze loskoppelen en dupliceren. Hiermee krijgt u geprefabriceerde kabels, waardoor er tot wel 85% op bedradingstijd kan worden bespaard. Daarnaast voorkomen de connectoren ook bedradingsfouten, waardoor de tijd die nodig is voor het testen van de bedrading en de inbedrijfstelling met 70% kan worden gereduceerd.

Eén SmartWire-DT kabel kan tot wel 600 meter lang worden en er kunnen 99 modules aan gekoppeld worden. Via een gateway kan u SmartWire-DT koppelen met alle gangbare PLC’s en veldbussystemen. Hiermee blijft de hardware in en buiten de kast hetzelfde en verandert alleen de bovenliggende besturing.

Op een eenvoudige manier kunt u met Eaton’s SmartWire dus snel uw machine updaten voor Industrie 4.0 in uw eigen tempo. Inmiddels is SmartWire te combineren met veel van Eaton’s standaardcomponenten, zoals magneetschakelaars, motorbeveiligingen, frequentieregelaars, softstarters, vermogensautomaten, drukknoppen, signaallampen, signaalzuilen, stuurrelais en remote I/O.

SmartWire gebruikt zo uw huidige componenten in uw conventionele installatie en maakt deze intelligent door de I/O’s via een vlakbandkabel naar de componenten toe te brengen. Hierdoor kan zowel procesdata als de status van actoren en sensoren geanalyseerd worden.
 

Met Eaton bent u dus nu al klaar voor de toekomst!


 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder