text.skipToContent text.skipToNavigation

Master of slave: de Modbus RTU communicatiemodule


Eaton introduceert de Modbus RTU-module als aanvulling op het scala aan communicatiemogelijkheden voor het easyE4 stuurrelais, waardoor de mini PLC zowel als master en als slave unit kan worden ingezet.
 

Client- en serverfunctionaliteit

De nieuwe Modbus RTU module voor de easyE4 biedt nog een andere mogelijkheid om het stuurrelais flexibel in verschillende communicatiestructuren te integreren: Naast een easyNet interface, via de programmeerpoort, biedt het basisapparaat Modbus TCP client- en serverfunctionaliteit. Dit betekent dat de geïntegreerde Modbus TCP interface ook kan worden gebruikt wanneer een Modbus RTU module parallel is aangesloten. Als gevolg hiervan kan de easyE4 gemakkelijk gegevens verzamelen van meetapparatuur op veldniveau met behulp van de Modbus RTU en de gegevens doorgeven aan hoger gelegen besturingsoplossingen via Modbus TCP.


Master of slave

De Modbus RTU-communicatiemodule en het netwerk worden geconfigureerd met de programmeersoftware easySoft 7 vanaf versie 7.40. Hiermee wordt de mini PLC ook als Modbus RTU master of slave ingesteld. Bij de instelling als master heeft de easyE4 toegang tot de procesgegevens, statusinformatie en parameterinstellingen van de aangesloten Modbus RTU-modules. Gegevensverwerving en programmering kunnen onafhankelijk van het merk worden uitgevoerd, wat betekent dat ook Modbus RTU-apparaten van derden kunnen worden geïntegreerd.


Uniforme uitstraling

De communicatiemodule wordt eenvoudig geïnstalleerd via een speciale connector aan de linkerkant van het easyE4-basisapparaat. Met een breedte van slechts 2 HP (35 mm) zijn de afmetingen vergelijkbaar met die van de andere, slanke easyE4-uitbreidingsmodules. Dit maakt het ontwerpen van het besturingspaneel eenvoudiger en compacter en zorgt voor een uniforme uitstraling. Indien nodig kunnen ook extra uitbreidingsmodules aan de rechterkant van het basisapparaat worden aangesloten.


Download de brochure voor alle productinformatie inclusief artikelnummers.

 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder