text.skipToContent text.skipToNavigation



​​​​​​​Van lucht naar beter


Connectiviteit in realtime

Het remote I/O systeem CPX-AP-I van Festo is ontwikkeld om uiteenlopende I/O modules en (zelfs bestaande) ventielterminals eenvoudig te integreren met de belangrijkste PLC systemen via de meest gebruikte veldbussen. Daardoor hebben minder componenten een veldbusmodule nodig. Gebaseerd op de innovatieve AP systeemcommunicatie van Festo is een real-time Ethernet communicatie tussen het werkstuk en de PLC mogelijk, en de data voorziening gegarandeerd. Met deze nieuwe CPX-modules speelt Festo in op de trend van modulair bouwen die machinebouwers in staat stelt om ook bestaande machines en installaties eenvoudig aan te passen of uit te breiden voor meer functionaliteit en diagnostiek.



​​​​​​​


​​​​​​​





 

​​​​​​​​​​​​​​









​​​​​​​​​​​​​​De CPX-AP-I kan het

Tot maximaal 500 modules inlijn-, ster- en boomtopologie koppelen aan standaard bussystemen tot een indrukwekkend automatiseringsplatform. Modules zijn onderling te koppelen door een kabel met een maximale lengte van 50 mtr. Kenmerkend zijn verder de eenvoudige integratie en parametrering van IO-Link componenten, een interne webserver, de mogelijkheid voor koppeling aan de IoT gateway en de vele nieuwe Festo componenten die aan deze AP-bus zijn te koppelen. Modules en functies kunnen via de Festo Automation Suite worden ingesteld voor naadloze systeemcommunicatie. Daarbij bedraagt de buscyclustijd slechts 250 μs, datahoeveelheid tot 200 Mbaud en is tot 2 kByte I/O procesdata mogelijk. Ideaal voor snelle en synchrone processen dus! De CPX-AP-I blijft bovendien praktisch in gebruik met zijn lage gewicht en minimale benodigde installatieruimte.






​​​​​​​

 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder