text.skipToContent text.skipToNavigation


​​​​​​​Leuze speelt op Safe!


​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​Met de jarenlange aanwezigheid in het speelveld van machineveiligheid is Leuze aantoonbaar specialist met zijn contactloze detectieoplossingen. De Inloopbeveiligingen uit de MLD300/500 familie worden ingezet in de meest uiteenlopende omgevingen. Dit betreft dan de beveiliging tegen bewust of onbewust inlopen van gevarenzones zoals bij robotcellen, palletwikkelaars, stapelmachines of langs andere gevaarlijke werkplekken. 

Oplossingen worden geboden in opstellingen met passieve spiegels tot 8 meter reikwijdte, ook met 3 stralen, of in gescheiden zender-/ontvanger-systemen als het om grotere afstanden gaat. Ook kunnen de stralen met hoekspiegels om een gevarenplek afgebogen worden. Ingebouwde laser-uitrichting zorgt voor een snelle ingebruikname.

Bij kleinere veiligheidsafstanden en zodra vingers, handen of polsen herkend dienen te worden komen de ingrijpbeveiligingen uit de MLC300/500 serie aan bod. Ook hier kan tot aan het hoogste veiligheidsniveau, PLe; SIL3; Cat. 4,  de bediener van de “gevaarlijke” machine beschermd worden tegen onaangenaam of zelfs dodelijk letsel. Vanaf 14 mm resolutie en in een enorme variëteit aan lengtes, speciale functies, etc. heeft Leuze uw oplossing paraat.

Voor veilige detectie in 2D of 3D biedt Leuze zijn vlakscanners RSL400, ook in Profisafe, met diverse afmetingen van het “noodstopveld”, vele veldparen en functionaliteit van meerdere scanners in één RSL400, of de radardetectie LBK, uitstekende herkenning van een persoon tussen vaste materialen, aan. Dit alles, volop beschikbaar via itsme, met het specialisme van Leuze om u te helpen met uw veiligheidsvraagstukken!

​​​​​​​Volg de link voor ons Safety programma!

 
 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder