text.skipToContent text.skipToNavigation


Yes we can….met Phoenix 
 

Voor machine- en installatiebouwers die hun producten exporteren naar Noord-Amerika of binnen het geldingsbereik daarvan in het verkeer willen brengen, zijn de daar geldende wetten en voorschriften van toepassing. Een van de belangrijkste vakspecifieke normen naast de NEC is de NFPA 79. De NFPA 79 wordt om de drie jaar, aansluitend op de NEC herzien en neemt daarvan de vernieuwingen over.

Lees hier aan welke verplichtingen voor elektrische machines volgens NFPA 79 moet worden voldaan voor de toepassing van overspanningsbeveiligingsmodulen (SPD's). Met ons speelt u op safe.

Welke editie geldt, wordt bepaald door de deelstaat, waarin de machine wordt gebruikt. Daardoor zijn overal in Noord-Amerika verschillende edities geldig. Het is daarom raadzaam om altijd de meest recente editie in acht te nemen.
 






NFPA 79 – Editie 2021

  • Overspanningsbeveiliging is verplicht voor industriële machines met veiligheidsgerelateerde circuits (Safety), die nog niet voldoende tegen overspanningen zijn beschermd.
  • Overspanningsbeveiligingsmodulen (SPD) moeten een UL-registratie hebben.
  • Een SPD-type 4 in de schakelkast moet overeenkomen met het type locatie van de machine en dienovereenkomstig zijn aangeduid.
  • Een SPD-type 4 mag alleen door de fabrikant van de schakelkast worden geïnstalleerd.


NFPA 79 – Editie 2018

  • Overspanningsbeveiliging is verplicht voor industriële machines met veiligheidsgerelateerde circuits (Safety).
  • Overspanningsbeveiligingsmodulen (SPD) moeten een UL-registratie hebben.
  • Een SPD-type 4 in de schakelkast moet overeenkomen met het type locatie van de machine en moet aangeduid zijn.








Onze oplossing – uw voordelen

  • VAL-US-producten zijn UL-Listed en kunnen universeel op alle locatietypen worden toegepast
  • Geen overschrijding van de kortsluitstroom dankzij een hoge kortsluitvastheid van 200 kA
  • Vereenvoudigde keuring van de installatie door inspecteurs, omdat de voorschriften volgens NFPA 79 worden nageleefd
  • Producten in heel Europa verkrijgbaar, te gebruiken en te monteren door CE-markering


Download hier de guideline

 
 
 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder