text.skipToContent text.skipToNavigation

Geen tijd voor mechanische voorbereiding? Ontdek het Rittal modification center


Het samenstellen van een elektrische schakelkast is een tijdrovende klus. Je kan een pak kostbare tijd besparen door de mechanische kastvoorbereiding uit te besteden aan het Rittal Modification Center. Zo kun je je ook volop toespitsen op de kernactiviteit van jouw bedrijf.

Rittal Modification Center?


Rittal België beschikt over een eigen werkplaats waar vakbekwame professionals de kasten personaliseren volgens jouw specifieke wensen. Wij bieden onze klanten hiermee de mogelijkheid om producten binnen het Modification Center aan te laten passen zodat deze geschikt zijn voor de inbouw van componenten (bv; bewerken de montageplaten, monteren van accessoires, ...) en klaar zijn voor directe installatie “on the field”.


 
Wat zijn de mogelijkheden en hoe kun je dit met EPLAN nog efficiënter aanpakken?


Nadat je je 3D-ontwerp in EPLAN-software hebt afgerond, kan de productie starten met het bouwen van de kast. Voor de bordenbouwer aan de slag kan, moet de kast mechanisch worden voorbereid. Dit kan een tijdrovend proces zijn. Zeker wanneer installateurs en bordenbouwers nu al vaak tijd en handen tekort komen in de werkplaats. Dit mechanische kun je uitbesteden aan het Rittal Modification Center. Het enige wat u hoeft te doen is uw kast ontwerpen in EPLAN Pro Panel en het EPLAN-project delen met Rittal. Het Rittal ModCenter zorgt er vervolgens voor dat de nodige uitsnijdingen en montages worden uitgevoerd en dat de kast bij jou wordt afgeleverd.

Wat doet het Rittal Modification Center?

In het Rittal ModCenter kunt u terecht voor de montage van nodige accessoires en onderdelen of voor de bewerking van onder andere montageplaten en deuren. De Perforex-machine garandeert bovendien een grote mate van nauwkeurigheid en een uitstekende afwerking.

MONTEREN


⦁    sokkels, zwenkwielen en stelvoeten»
⦁    montageprofielen en legborden
⦁    kabelinvoerplaten met afdichtingen
⦁    schakelkastverlichtingen, wandcontactdoosstroken en aardingskabels
⦁    19”-zwenkramen, 19”-montageprofielen en montagerails voor servers
 

CONFIGUREREN


⦁    klimacomponenten (ventilatoren, koel groepen, warmtewisselaars) inclusief programmeren van de gewenste parameters
⦁    kastbewaking CMCIII


 
MODIFICEREN


⦁    uitsparingen voor kabelinvoer, wartels of zichtvensters (kunststof of veiligheidsglas)
⦁    verandering van sluitsystemen (monteren van handgrepen met de gewenste profielcilinder)
⦁    deeldeuren bij kasten voor modulaire frontopbouw
⦁    afwerking in verschillende RAL-kleuren
⦁    bewerkingen in plaatstaal, roestvaststaal en aluminium


 
BEWERKINGEN OP RITTAL MT, MILLING TERMINAL


⦁    alle bewerkingen voor druk knoppen, wartels, uitsparingen, ventilatoren,...
⦁    bewerkt met de hoogste precisie
⦁    ideaal voor het bewerken van grotere reeksen
⦁    bewerken van montageplaten voor getapte of montageboringen


KASTEN VOOR DE INDUSTRIE


Hebben uw medewerkers niet de nodige tijd om montagewerkzaamheden of mechanische bewerkingen eigenhandig uit te voeren? Uw kasten worden door ons perfect aangepast aan uw vereisten.
 


NETWERK- OF SERVERKASTEN


Indien u wenst, leveren en installeren wij de server- of netwerkkast, perfect voorbereid voor al uw toepassingen.
 


PC-KASTEN OF INDUSTRIAL WORKSTATIONS


Industrial Workstations monteren we met het gevraagde werkblad, eventueel samen met een bedieningsbehuizing en bijhorend TFT-scherm. In het werkblad kan een toetsenbord geïntegreerd worden.
 


De voordelen van automatisatie


Een samenwerking met het Rittal Modification Center heeft diverse voordelen:

⦁    Tijdens het ontwerpen kunt u gebruik maken van de zeer volledige en makkelijk beschikbare 3D-data van Rittal. Dit bespaart u dus al tijdens de ontwerpfase tijd.
⦁    Als EPLAN-gebruiker kunt u met Rittal uw informatie uitwisselen in het EPLAN-formaat. Dit vereenvoudigt de communicatie en verbetert de doorlooptijd.
⦁    U kunt rekenen op een hoge afwerkingskwaliteit.
⦁    Op de werkvloer winnen de installateurs en bordenbouwers veel tijd.

Geen EPLAN? Geen probleem!


Heeft u geen EPLAN, maar zou u toch gebruik willen maken van de services van het Rittal ModCenter?
Geen probleem, met het Rittal Configuration System (RICS) stelt u online de kast samen en definieert u de nodige accessoires en uitsparingen. Vanuit het RICS genereert u vervolgens een EPLAN-project dat u kunt doorsturen naar het Rittal ModCenter. Zo kunt u ook het gemak van deze werkwijze ervaren.

 
 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder