text.skipToContent text.skipToNavigation


De meest efficiënte koelaggregaat is nu nog zuiniger


De energieprestaties van Rittal Blue e – het meest efficiënte koelsysteem voor besturingskasten ter wereld –waren niet te overtreffen. Toch is het gelukt: de nieuwe Blue e+ koelaggregaten zijn aanzienlijk energiezuiniger dan hun voorganger en voeg daar nog een paar belangrijke pluspunten aan toe.
​​​​

75% energiebesparing

Blue e koelaggregaten verbruiken al 40% minder energie dan hun voorgangers en zijn daarmee de zuinigste op de markt. Maar Blue e+ gaat nog een stap verder. De gepatenteerde toepassing van de heatpipetechnologie zorgt voor passieve koeling en de afvoer van warmte zodra de omgevingstemperatuur lager is dan de kasttemperatuur. En dat scheelt: Blue e+ is nog eens 75% energiezuiniger! De investering in Blue e+ is daarom zeer snel terugverdiend.
 

Meer mogelijk met minder varianten

Om uw keuze makkelijk te maken, is het Blue e+ programma teruggebracht van 42 tot 6 varianten. Alle modellen zijn uitgerust met een multi-voltage inverterregeling, zodat u elke gangbare spanning kunt aansluiten. Alle varianten hebben voortaan dezelfde sparingsmaat, wat een vlotte montage ten goede komt. De ventilatoren zijn toergeregeld en zorgen dat de temperatuur in de kast constant blijft. En dat is belangrijk voor zowel de levensduur van de componenten als het energieverbruik.
 


Eenvoudige bediening

Nog een primeur: het Blue e+ koelaggregaat is de eerste met een overzichtelijk kleuren display. Hierop ziet u cruciale informatie over kasttemperatuur, koelvermogen, energieverbruik en eventuele waarschuwingen. Via het touch display past u in een handomdraai instellingen aan. Maar dit kan ook via de handige app voor de smartphone. Ook is het mogelijk het aggregaat via ethernet te monitoren.
 

USA ready

Net als alle producten uit het Rittal systeem is ook het Blue e+ koelaggregaat uit voorraad leverbaar waar ook ter wereld. Dus ook in de Verenigde Staten. Want Rittal Blue e+ koelaggregaten zijn ‘UL-listed’, een onmisbare goedkeuring voor de Amerikaanse markt.


Besparen begint hier

Bent u benieuwd hoeveel kosten en energie u kunt besparen met het nieuwe Blue e+ koelaggregaat?
Download de brochure voor meer informatie

Rittal koelaggegraten:

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder