text.skipToContent text.skipToNavigation

Verlichting in een noodsituatie


Een veilige werkomgeving met de Harmony verlichte noodstopknop


Een noodstopknop is een mechanisme waarmee in één handeling de activiteit van een machine kan worden stilgelegd. Richtlijnen schrijven voor dat het verplicht is om bij ten minste ieder bedieningsstation van een machine een noodstopknop te monteren. Schneider Electric introduceert een nieuwe reeks verlichte noodstopknoppen die bijdragen aan een veiliger werkomgeving.
 

Het doel van de noodstop is dat het gebruik ervan leidt tot een veilige situatie. Door de toenemende behoefte aan meer efficiëntie en veiligheid op de werkvloer introduceert Schneider Electric een nieuwe reeks verlichte noodstopknoppen. Aanvullend komen er accessoires beschikbaar om bestaande noodstopknoppen eenvoudig te upgraden naar een verlichte noodstopknop. 
 

Reageer sneller dankzij de verlichte noodstopknop


​​​​​​​Met behulp van een LED-ring krijgen machine operators visuele feedback van de noodstopknop in gevaarlijke situaties en zijn deze situaties sneller op te lossen.  De verlichte noodstopknop heeft als doel de machine operator te helpen bij het snel lokaliseren van de noodstopknop in donkere omgevingen en in omgevingen waar rookontwikkeling kan ontstaan.
​​​​​​​

Seconden kunnen in een gevaarlijke situatie het verschil maken. Daarnaast heeft de LED-ring ook een ander voordeel: bij het gebruik van meerdere noodstopknoppen in één ruimte is het eenvoudiger om te bepalen welke noodstopknop is geactiveerd. De LED-ring verandert na activatie namelijk van wit in rood. Hierdoor bespaart onderhoudspersoneel tijd bij het zoeken naar een geactiveerde noodstopknop. 
 

​​​​​​​Upgrade bestaande noodstopknoppen met een LED-ring


​​​​​​​​​​​​​​Naast de nieuwe serie verlichte noodstopknoppen met LED-ring introduceert Schneider Electric ook de LED-ring als losse accessoire. Hiermee is het eenvoudig om bestaande noodstopknoppen te upgraden naar een verlichte noodstopknop. De losse ring-accessoires zijn te combineren met bestaande noodstopknoppen uit de XB4, XB5 en XB7 serie.
​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​

 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder