text.skipToContent text.skipToNavigation


Neusje voor veiligheid



De meest uitgebreide bescherming voor mens en machine

Telemecanique Sensors is al ruim 90 jaar specialist op het gebied van industriële automatisering, sensoren, detectietechnologie en veiligheidstechniek. Met een uitgebreid assortiment veiligheidsproducten, die voldoen aan de zeer strenge internationale veiligheidsnormen, biedt Telemecanique Sensors de meest uitgebreide bescherming voor personeel en apparatuur.
 

Eén leverancier voor de volledige veiligheidsketen

De oplossingen uit het portfolio van Telemecanique Sensors bestrijken de brede omgeving van sensoren van elektromechanica tot elektronische producten en van detectie tot identificatie en afstandsmeting. Het veiligheidsportfolio van Telemecanique Sensors biedt oplossingen voor de verschillende veiligheidsfuncties die samen de complete veiligheidsketen afdekken. Of het nu gaat om het monitoren en veilig stoppen van gevaarlijke machines of bewegingen, het vergrendelen en bewaken van toegang tot machines en installaties, of het waarschuwen voor gevaarlijke situaties, de lijn met veiligheidsproducten van Telemecanique Sensors biedt een verscheidenheid aan machineveiligheidsoplossingen. De veiligheidsarchitecturen bieden oplossingen voor zowel Machinebouwers (Machine Richtlijn) als voor Industriële Eindgebruikers (Arbeidsmiddelen Richtlijn) en bieden daarmee optimale veiligheid voor het personeel tot het hoogste gewenste veiligheidsniveau (PLe en SIL klasse 3).
 

Veiligheidssensoren voor stof explosieve omgevingen 

De Telemecanique Sensors-reeks van sensoren voor gevaarlijke stofatmosferen voldoen aan de wereldwijde internationale norm IECEx en de nieuwste Europese ATEX-richtlijn. Door een Telemecanique Sensors-product te kiezen voor uw stofmachine-toepassing, kiest u een sensor die getest en gecertificeerd is om te presteren op een manier die voldoet aan deze zeer strenge veiligheidsnormen.
 

Het zonesysteem

ATEX (gedefinieerd door AT: atmosfeer en EX: explosief), IECEx en NEC 506 gebruiken allemaal hetzelfde beveiligingsconcept, genaamd het zonesysteem. De zone definieert de waarschijnlijkheid dat het gevaarlijke materiaal (stof) in voldoende hoeveelheden aanwezig is om explosieve of ontvlambare mengsels te produceren.

Zone 20 - Een gebied waar brandbaar stof of ontvlambare vezels continu of gedurende lange tijd in de lucht hangen.
Zone 21 - Een gebied waar brandbaar stof of ontvlambare vezels onder normale bedrijfsomstandigheden in de lucht zweven.
Zone 22 - Een gebied waar brandbaar stof of ontvlambare vezels, onder normale bedrijfsomstandigheden, waarschijnlijk niet in de lucht zweven en dit slechts voor een korte tijd doen.
 

De verschillende reeksen sensoren zijn ATEX- en IECEx-gecertificeerd voor gebruik in alle Zone 21- of Zone 22-toepassingen.
 

Het aanbod veiligheidsoplossingen omvat veiligheidseindschakelaars, veiligheidsvergrendelings-schakelaars, contactloze magnetische veiligheidsschakelaars, contactloze RFID-veiligheidssensoren, veiligheidslichtgordijnen en noodstop-trekkoordschakelaars.

 

Trekkoordschakelaars

Biedt machine operators een snelle manier om gevaarlijke machines uit te schakelen

Schakelaars en sensoren

Voor het veilig openen en vergrendelen van machines en afschermingen

Lichtschermen

Automatische uitschakeling van de machine wanneer een verboden zone wordt betreden


Veiligheidsmodules

Multifunctionele veiligheidsmodule voor het beheren en besturen van afzonderlijke veiligheidsfuncties


 
 

Preventa ATEX D veiligheidsschakelaars voor stof explosieve omgevingen 

De Telemecanique Sensors-reeks van sensoren voor gevaarlijke stofatmosferen voldoen aan de wereldwijde internationale norm IECEx en de nieuwste Europese ATEX-richtlijn.

Wil je meer weten. Vraag naar de demokoffer en ondervindt het zelf

Meer weten van de portfolio van Schneider. Klik op het logo.


 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder