text.skipToContent text.skipToNavigation
   

Siemens eindschakelaars en veiligheidsschakelaars


SIRIUS 3SE5/ 3SE6 eind- en veiligheidsschakelaars zorgen voor de nauwkeurige detectie van bewegende delen rond machines en installaties in vrijwel elke toepassing. Of ze nu worden gebruikt om posities te detecteren, de beweging van specifieke machinedelen te beperken, de positie bewaken van beweegbare veiligheidssystemen of zijn opgenomen in veiligheidsfuncties volgens EN ISO 14119 - onze mechanische en contactloze schakelaars zijn breed inzetbaar en functioneel, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.


Voor standaard- en failsafe toepassing

De SIRIUS 3SE5 eindschakelaars zijn overal in dezelfde uitvoering te gebruiken. Dat geldt waar de eisen gelden vanuit de machineveiligheid voor persoonlijke veiligheid en voor failsafe toepassingen. Zij garanderen betrouwbare detectie tot en met SIL 3 (EN 62061) / PL e (EN ISO 13849-1). Bij de uitvoeringen met ASIsafe-functionaliteit is de slave volledig in de behuizing geïntegreerd. Dit bespaart u kosten en ruimte in de machine of besturingskast omdat geen aanvullende componenten benodigd zijn.


Betrouwbare detectie

SIRIUS eind-, veiligheids-, trekkoord-, pedaalschakelaars detecteren met precisie bewegingen in het systeem of voor montage op beweegbare beschermkappen (deksels, deuren, enz.) in vrijwel iedere toepassing.


SIRIUS 3SE5 mechanische eindschakelaars hebben een gestandaardiseerd ontwerp met modulaire opbouw en universeel te monteren bedieningskoppen. Dit maakt het samenstellen van de juiste schakelaar voor u eenvoudig. De keuze aan uitvoeringen eindschakelaars is enorm en laten niets te wensen over. Montage, bekabelen en uitwisseling kan bijzonder snel plaatsvinden. Alle uitvoeringen zijn geschikt voor zowel standaard- als veiligheidstoepassingen.


Manipulatiebescherming en vergrendelingsfunctie

Voor een verhoogde manipulatiebescherming biedt de SIRIUS 3SE5-serie een veiligheidsschakelaar met separate 3D-gecodeerde bedieningssleutel. Door deze speciale bedieningssleutel is 1 schakelaar tot en met SIL 2 (EN 62061) / PL d (EN ISO 13849-1) inzetbaar. Bedieningssleutels zijn in verschillende vormen en materialen separaat verkrijgbaar. Vanuit de contactloze 3SE6 veiligheidsschakelaars bieden wij betrouwbare RFID gecodeerde uitvoeringen voor verhoogde mate van bescherming tegen interferentie en manipulatie. Hierdoor beschikken ze enkelvoudig al over het hoogste veiligheidsniveau, SIL 3 /PLe.


Tevens hebben wij uitvoeringen hekbewakingsschakelaars met een vergrendelingsfunctie in zowel mechanische (3SE5) als in contactloze (3SE6) variant leverbaar.


Signaalverwerking

Na het detecteren met behulp van de SIRIUS 3SE5/ 3SE6 eind- of veiligheidsschakelaar verwerkt het veiligheidssysteem het signaal, dit kan bijvoorbeeld met SIRIUS 3SK veiligheidsrelais of met een SIMATIC S7 failsafe controller.


Klik hier om meer te weten te komen over de SIRIUS 3SE veiligheids- en eindschakelaars.


 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder