text.skipToContent text.skipToNavigation
   

Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55 
 

Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.

Wanneer frequentieregelaars buiten de besturingskast worden geplaatst zijn IP55 behuizingen vaak vereist. Soms zijn hierbij ook lange kabels nodig tussen de regelaar en de motor. Omdat de G220 regelaars standaard worden voorzien van een geïntegreerde DC link smoorspoel is het mogelijk om zonder externe filters tot 150 meter motorkabel te gebruiken in een C2 omgeving. 
 

Voor de bediening en diagnose wordt de Sinamics G220 standaard voorzien van een SDI, Smart Drive Interface, het operator panel aan de voorzijde van de regelaar. Dit kleine kleurendisplay geeft alle informatie om via dit paneel de regelaar in werking te zetten. Optioneel kan een SDI Pro worden toegepast, dit is een groter display voor meer gebruiksgemak die direct op de IP55 varianten gemonteerd kan worden.  
 

Ook in de procesindustrie waar, vanwege de ATEX-richtlijn, geregeld explosieveilige motoren worden toegepast bieden de G220 regelaars uitkomst. Normaliter is hier, vanwege de veiligheid, namelijk een separaat ATEX-gecertificeerd thermistorrelais nodig naast de frequentieregelaar. 

De G220 regelaars kunt u echter uitbreiden met een ATEX-gecertificeerd Smart Motor Temperature module die u eenvoudig in de regelaar plugt. Dankzij deze uitbreidingsmodule is het mogelijk om motoren in explosieveilige omgevingen aan te sturen zonder externe componenten. 
 

Daarnaast is de SINAMICS G220 geschikt voor S2 redundantie. Hiermee kan in kritieke situaties een tweede PLC de procesbesturing automatisch overnemen wanneer een besturingsfout of storing in de primaire PLC optreedt, ook wel Bumpless Switchover genoemd. 

Bijvoorbeeld bij een machines in voedselverwerkende, farmaceutische- of chemische industrie is dit van belang. Een storing kan hier namelijk grote consequenties hebben waarbij complete batches worden vernietigd of een fabriek geheel moet worden gereinigd.  
 

Met behulp van de Startdrive optie binnen TIA Portal kan de regelaar direct worden geconfigureerd binnen het automatiseringsplatform van Siemens. De regelaar wordt zo een integraal onderdeel in uw automatiseringsproject en kan samen met de PLC, HMI, motorstarters en andere componenten in één softwareomgeving worden geconfigureerd. 
 

Om de Time to Market van machines en applicaties zo kort mogelijk te houden kan binnen TIA Portal met DriveSim Advanced een zogenaamde Digital Twin worden gecreëerd van de regelaar. Uw applicatie kan hiermee worden getest zonder dat hier al een fysieke machine en regelaar voor nodig is. Aan de hand van het bewegingsprofiel en ingegeven belasting worden motor en machine gesimuleerd. Eventuele fouten komen zo snel boven water en aanpassingen zijn te maken zonder fysieke wijzigingen door te moeten voeren.  
 

>>Bekijk hier de SINAMICS G220 brochure<<

 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder