text.skipToContent text.skipToNavigation


SIRIUS 3SK Veiligheidsrelais maken veiligheid eenvoudig





​​​​​​​Hardwarematige oplossing met SIRIUS 3SK1

Heeft u eenvoudige systemen welke veilig moet blijven tot en met SIL 3- of PL e-veiligheidsniveau? Zoek niet verder dan de SIRIUS 3SK1-serie van veiligheidsrelais van Siemens. Ontworpen voor flexibiliteit en eenvoudige integratie, is het platform gericht op eenvoudige veiligheidsfuncties zoals noodstops,  tweehandenbediening, lichtschermen tot bewaking van beschermingsdeuren, -hekken en -luiken. De serie is opgebouwd als overzichtelijk modulair systeem, zodat gebruikers snel, eenvoudig en kosteneffectief een goede en veilige configuratie kunnen samenstellen.
 

De 3SK1 lijn is gebaseerd op twee basisveiligheidsrelais: ‘Standaard’ en ‘Advanced’ welke leverbaar zijn met veilige relais- of veilige transistor-uitgangen. Elke Standaard basiseenheid is geschikt voor één veiligheidsfunctie, hetzij door invoer van (één- of tweekanaal) sensor op ingang te accepteren, hetzij door uitgang uit te voer en naar een actuator. De Advanced basiseenheid biedt meer opties, waardoor gebruikers aanvullende parameters kunnen configureren die passen bij hun toepassing. Onder andere NC/NO schakelaars, cascade toepassing en tijdfunctie.
 

Uitbreidingsmodules
​​​​​​​Het beschikt ook over voedingsmodule, Motorstarters t/m 3kW (3RM1) en extra in- en uitgangsmodule mogelijkheden. Voor grotere systemen of retrofits, begint u met slechts één Advanced Basic Unit en voegt u uitbreidingsmodules voor in- en uitgangen op maat toe. De uitbreidingsmodules hoeven niet eens bedraad te zijn, dankzij een innovatieve verbindingsadapter die stroom van de Advance Basic Unit doorgeeft aan de uitbreiding, om hem in een handomdraai aan te sluiten - letterlijk.   

         

Softwarematige oplossing met SIRIUS 3SK2

Het SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais biedt meerdere veiligheidsfuncties in één compact product. Met de gebruiksvriendelijke drag & drop-parametreersoftware kunt u veiligheidsfuncties eenvoudig ontwerpen en optioneel uw ontwerp simuleren, testen of de applicatie diagnosticeren. Het 22,5mm SIRIUS 3SK2 is het smalste software-parametreerbare veiligheidsrelais op de markt. Het heeft een 10-tal veilige ingangen, een 2-tal veilige- en 1 signaaluitgangen. Dit volstaat om met één module direct 3 tot 4 veiligheidsfuncties te realiseren. Met de 45 mm brede 3SK2 uitvoering, die 20 veilige ingangen, 4 veilige- en 2 signaaluitgangen heeft, kunt u zelfs 6 tot 8 veiligheidsfuncties realiseren. Deze uitvoering heeft een diagnosedisplay. De uitgangen van de 3SK2 kunnen onafhankelijk van elkaar worden toegewezen en aangestuurd.
 

Toepassingen
Typische toepassingen voor SIRIUS 3SK2 zijn meerdere noodstopdrukknoppen, veiligheidsdeuren en -hekken met of zonder vergrendelingfunctie of transportbandtoevoer met lichtscherm. Extra veiligheidstoepassingen kunnen al naar gelang uw wensen gemakkelijk worden gerealiseerd. Goed combineerbaar. Net als het SIRIUS 3SK1 veiligheidsrelais is de SIRIUS 3SK2 eenvoudig te combineren via verbindingsadapters met 3SK1 uitgang uitbreidingsmodules en SIRIUS 3RM1 motorstarters - zelfs zonder extra bedrading!
​​​​​​​

De SIRIUS 3SK veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machine-automatiseringstechniek. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en beïnvloedt de installatiebeschikbaarheid positief. Flexibiliteit is gegarandeerd dankzij het modulair op te bouwen systeem of de gebruiksvriendelijke software-interface van de 3SK veiligheidsrelais.
​​​​​​​

​​​​​

 
 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder