text.skipToContent text.skipToNavigation


Wire Processing Center (WPC) 



Verhoog de efficiëntie van uw productieproces tot wel 80%

Volgens de studie "Paneelbouw 4.0" van het Institute for Control Engineering of Machine Tools and Manufacturing Units van de Universiteit van Stuttgart in de klassieke paneelbouw, is 72 % van de arbeidstijd in de installatiefase nodig voor de bedrading en mechanische montage.

Het Weidmüller Wire Processing Center (WPC) pakt precies deze problemen aan. Software gestuurde, semi-geautomatiseerde kabelassemblage versnelt productieprocessen aanzienlijk en zorgt tegelijkertijd voor de hoogste kwaliteitsnormen.


Uw voordelen

Tijdsbesparing
Het gebruik van automatische machines vermindert de verwerkingstijden en draagt zo bij aan een algemene verhoging van de efficiëntie van het productieproces.

Hoge flexibiliteit
Bij de systeembenadering kunnen afzonderlijke componenten van de WPC uit het procesverloop worden verwijderd of ze kunnen in hun afzonderlijke functies stand-alone worden gebruikt.

Uitstekende kwaliteit
Consistent hoge kwaliteit door het gebruik van semi-geautomatiseerde machines.
 

Weidmüller ontvangt de Cabinet Building Innovation Award

Een jury van deskundigen bekroont het Weidmüller draadverwerkingscentrum (WPC).

Samen met Zoller & Fröhlich, ontving Weidmüller een award voor haar Wire Processing Center (WPC) dat wordt gebruikt voor semi-geautomatiseerde kabelassemblage en markering. De meest tijdrovende activiteiten in de kastenbouw zijn nog steeds kabelassemblage, bedrading en markering. Het Weidmüller Wire Processing Center (WPC) biedt een ideale oplossing voor de semi-automatisering en verhoogt de efficiëntie bij kabelassemblage met maximaal 80%. De WPC bestaat uit een automatische snijmachine, een automatische strip- en krimpmachine en een thermische transfer printer.


Gemakkelijk. Flexibel. Efficiënt.
 

Intelligente gebruikersbegeleiding en eenvoudige bediening 

De afzonderlijke apparaten van de WPC communiceren met de WPC applicatiesoftware via de geïmplementeerde interfaces. Wanneer de taak begint, worden de betreffende gegevens tegelijkertijd naar de apparaten verzonden. De doeltoestand van de afgewerkte draad wordt voor de gebruiker op het touchscreen geïllustreerd.

 


 

Aanpassen en opslaan 

Het profielsysteem biedt zeer flexibele mogelijkheden voor een optimale integratie van de WPC in verschillende processen. Verschillende kabeldoorvoeren en een geïntegreerd rekkensysteem voor verbruiksmaterialen ronden het totaalpakket af.
 











Planningssoftware WPC tool 

Met de planningssoftware WPC-tool kunnen gegevens op verschillende manieren worden gelezen en bewerkt (handmatig, CSV-bestanden, Eplan- en E3-bestanden). De transmissie naar het Wire Processing Center gebeurt via het netwerk of een USB-stick.
 




 

Hoge flexibiliteit met consistent hoge kwaliteit 

De WPC onderscheidt zich door zijn modulaire opbouw en flexibiliteit. Alle afzonderlijke apparaten kunnen op elk moment in hun specifieke functies stand-alone worden gebruikt of zelfs afzonderlijk worden gekocht en op een later tijdstip worden geüpgraded naar de systeembenadering.




Wilt u meer weten klik hier voor de brochure

 
 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens SENTRON 3KD
De SENTRON 3KD lastschakelaars en 3KF zekeringlastscheiders bieden betrouwbare persoonlijke veiligheid en zorgen voor een hoge systeembeschikbaarheid in de industrie, infrastructuur en gebouwen. De nieuwste versies 3KD en 3KF zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden. Kortom, hoog tijd om over te schakelen!
Lees hier verder