text.skipToContent text.skipToNavigation

Connectiviteit in realtime


Het nieuwe I/O-systeem van Festo  in IP65 / IP67 maakt het mogelijk om krachtige I/O-modules en bestaande klepterminal-interfaces te integreren in de belangrijkste bussystemen. Gebaseerd op de innovatieve AP-systeemcommunicatie van Festo, zorgt CPX-AP-I voor continue communicatie van het werkstuk naar de cloud  -  afgestemd op uw behoeften!


​​​​​​​Technologische excellentie

Een buscyclustijd tot 250 μs en een netto datasnelheid van 200 Mbaud maken CPX-AP-I realtime capabel en maken tot 2 kByte I / O procesdata mogelijk. Dit is ideaal voor snelle en synchrone processen. Het extreem flexibele systeem is eenvoudig schaalbaar met kabellengtes tot 50 m. Belasting en logische spanningstoevoer zijn galvanisch gescheiden.


​​​​​​​​​​​​​​Welkom in de wereld van AP

Met CPX-AP-I kunt u tot 500 modules en klepterminals aansluiten op de standaard bussystemen. Zelfs bestaande klepterminals kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Verbinding met de IoT-gateway, eenvoudige integratie en parametrering van IO-Link-apparaten, een webserver en een uitgebreide reeks functies met de software Festo Automation Suite maken uw systeem geschikt voor naadloze connectiviteit!
 

​​​​​​​Highlights

  • Ultralicht en compact
  • IO-Link-master en IO-Link-apparaattool
  • Korte buscyclustijden tot 250 µs
  • 2 kByte I/O-procesgegevens
  • Parallelle gegevensverwerking van realtime en niet-realtime gegevens
  • Theoretisch tot 500 modules in lijn-, ster- en boomtopologie
  • Kabellengtes tot 50 m tussen modules
  • Beste prijs / prestatieverhouding met een combinatie van klepterminals en decentrale IO
​​​​​​​

AP-systeemcommunicatie (Automation Platform)

Configureerbare I / O-modules zorgen ervoor dat elke toepassing afzonderlijk wordt geoptimaliseerd met de CPX-AP-I. Cross-communicatie tussen modules biedt volledig nieuwe mogelijkheden voor snelle toepassingen en beslissingen. Wanneer u het platform integreert in de inbedrijfstellingssoftware Festo Automation Suite, worden engineering, conditiebewaking en diagnose ook gemakkelijker voor u. Continue communicatie met alle standaard hostomgevingen is op elk moment mogelijk, zelfs zonder technische tools van Festo! En de IO-Link-technologie kan probleemloos worden gebruikt, omdat IO-Link-stations eenvoudig in het systeem kunnen worden geïntegreerd via de IO-Link-master en de IO-Link-apparaattool. Bovendien is CPXAP-I geoptimaliseerd voor huidige en toekomstige industriële Ethernet-protocollen zoals TSN.​​​​​​​


​​​​​​​Klaar voor digitalisering in het tijdperk van Industrie 4.0

Indien verbonden met de IoT-gateway van Festo, communiceert CPX-AP-I via standaard cloudprotocollen zoals OPC UA, MQTT en AMQP. Dit breidt de diagnostische opties uit en verbetert dus het onderhoud, vermindert uitvaltijden en verhoogt de algehele effectiviteit van de apparatuur (OEE), optioneel ook via dashboards. Het mooie is: de realtime mogelijkheden van het systeem worden niet beïnvloed door de verwerking van big data. Slimme functies voor voorspellend onderhoud zijn al beschikbaar, b.v. schakelcyclusteller, kabelkwaliteitsbewaking, kabellengte-indicatie en belastingvoltagebewaking. Ook het diagnoseportfolio is verbeterd voor een maximum effectiviteit met functies zoals actuator cyclustijdbewaking, extra hulpmiddelen voor inbedrijfstelling en geavanceerde connectiviteitsfuncties.


Integreren van bestaande klepterminals

De nieuwe AP-systeemcommunicatie integreert toekomstige klepterminals van Festo naadloos in uw toepassing. Bestaande ventieleilanden zoals VTUG of MPA-L kunnen ook eenvoudig worden geïntegreerd via de AP-interface van de CPX-AP-I. Met de toegevoegde nieuwe functies kunnen ze dan ook worden gebruikt als schakelcyclustellers of bijvoorbeeld voor het bewaken van de belasting. Daarnaast kunnen ze worden aangesloten op de cloud. Dit maakt het gebruik mogelijk van intelligente tools zoals dashboards voor preventief onderhoud en conditiebewaking. Nog een pluspunt: klepterminals met IO-Link-interface, b.v. VTOC, VTUB, CPV, kunnen worden aangesloten via IO-Link.


CPX-AP-I
 

Netto datasnelheid  200 Mbaut.
Procesgegevens  2 kByte invoer / uitvoer.
Kabels aansluiten  Geprefabriceerde, standaard CAT6e, 4-pins, D- M8-connector voor communicatie en stroom. Kabellengte tot 50 m, vanaf marktintroductie tot 15 m.
TopologieDaisy chain:  lijn, ster, boom. Vanaf marktintroductie: lijn.
Voeding 24 V DC; 2 x 4 A, gescheiden belasting / logische voeding. Extra levering op elk moment mogelijk.
Diagnostiek    Kortsluiting / overbelasting, spanningsbewaking, logica belasting, module statusbewaking, bewaking van de systeemcommunicatie, controle van laadspanning, IO-Link-storingen.
IP-Klasse   IP-65 / IP-67

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Festo servo aandrijving
Servo-aandrijving CMMT-AS/CMMT-ST en servo motor EMMT-AS. Compleet aandrijfsysteem, bestaande uit servo-aandrijving en servomotor, met naadloze connectiviteit in hardware en software
Lees hier verder
Schneider Electric TeSys Island
Het ontwerp, de bedrading en het inbedrijfstellen van motorstarters is een arbeidsintensieve taak. Om hierop in te spelen heeft Schneider Electric een revolutionaire oplossing ontwikkeld die de selectie, installatie, inbedrijfstelling en het onderhoud van motorstarters vereenvoudigt.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens Simatic RTU
Met de remote terminal units van SIMATIC monitort u de meest afgelegen meetpunten perfect vanaf afstand. En dat sinds kort in nog meer verschillende IoT- en lagestroomtoepassingen, dankzij de firmware-update naar V4.0 voor de RTU3000C-familie, én RTU3041C, de nieuwste telg uit dat portfolio. Een future proof remote terminal unit, door vele nieuwe productfeatures.
Lees hier verder