text.skipToContent text.skipToNavigation

Servo-aandrijving CMMT-AS/CMMT-ST en servo motor EMMT-ASFesto_Servo_Drive

Compleet aandrijfsysteem, bestaande uit servo-aandrijving en servomotor, met naadloze connectiviteit in hardware en software

Servo-aandrijving CMMT-AS en servomotor EMMT-AS zijn verbonden via een één-kabel oplossing en kunnen zeer snel en gemakkelijk in gebruik worden genomen met de Festo Automation Suite. Servo-aandrijving CMMT-ST voor lage spanningen van 24 ... 48 V DC en 150 ... 300 W continu vermogen    - uiterst efficiënt verplaatsen en positioneren.
  • Voor punt-naar-punt en interpolerende beweging met focus op dynamische bewegingen en nauwkeurige positionering 
  • Volledige integratie in andere besturingsconcepten van derden of direct op het besturingssysteem CPX-E van Festo
  • Zorgt dat uw aandrijfsysteem in slechts 5 stappen operationeel is met de wizard voor snelle inbedrijfstelling
  • Compact en geoptimaliseerd pakketontwerp en een slim 2-zijdig bedienings- en verbindingsconcept zorgen voor weinig ruimte in de schakelkast

De servo-aandrijving CMMT-AS in één oogopslagFesto_Servo_Drive_CMMT-AS​​​​​​​

Als ultramoderne compacte servoaandrijving is de CMMT-AS een integraal onderdeel van het Festo-automatiseringsplatform. Het is ontworpen voor dynamische beweging, punt-naar-punt en interpolatie, in veeleisende toepassingen zoals  verpakkingsmachines,  assemblage- en handlingtechnologie of in de elektronica-industrie.
De directe veldbusintegratie met alle belangrijke controllerfabrikanten maakt de directe integratie van de CMMT-AS in alle applicatieprogramma's eenvoudig en efficiënt toepasbaar.

  • ​​​​​​​Servo aandrijving op Ethernet gebaseerd en een eenvoudige integratie in automatiseringsoplossingen met controllers van b.v. Siemens, Rockwell, Beckhoff en anderen
  • Bedieningselement CDSB met touchscreen en USB-interface voor full-text diagnose of voor eenvoudige gegevensback-up ter plaatse en voor het overdragen van dezelfde programmagegevens naar meerdere CMMT-AS, b.v. voor seriemachines
  • Twee multi-encoder-ingangen: één voor aangesloten motoren en één voor b.v. een redundant meetsysteem in veiligheidsgerelateerde 2-kanaals oplossingen
  • Automatische afstemmingsfunctie ondersteunt eenvoudige inbedrijfstelling van roterende en lineaire bewegingen en optimaliseert automatisch het regelgedrag van aangesloten servomotoren en lineaire mechanismen van Festo . Ondersteunt ook inbedrijfstelling met mechanische systemen van derden
  • Aansluiting van de servomotor EMMT-AS via enkelkabeloplossing (OCP) voor stroom, encoder en rem.  Vereenvoudigt en vermindert de installatie-inspanning aanzienlijk en bespaart ruimte in de schakelkast.
  • Standaard geïntegreerde veiligheidsfuncties, b.v. Safe Torque Off (STO), Safe Stop 1 (SS1), Safe Brake Control (SBC)

​De servo-aandrijving CMMT-ST in één oogopslagFesto_Servo_Drive_CMMT-ST​​​​​​​

De ultracompacte laagspanningsregelaar CMMT-ST staat voor een uitstekende economische efficiëntie en maximale ruimtebesparing. Positioneringstaken of bewegingen met lage continue vermogensvereisten tot 300 W kunnen vrijwel perfect worden opgelost met de CMMT-ST.
Door de kleine afmetingen kan de inbouwruimte in de schakelkast optimaal worden benut. Bij gebruik van de CMMT-ST op het bestaande 24 V DC-netwerk en met een maximaal continu vermogen van 150 W is het zelfs mogelijk om de extra voedingseenheid weg te doen. Dit bespaart weer kosten, vermindert de installatie-inspanning en verlaagt het benodigde koelvermogen.
  • ​​​​​​​Ethernet-gebaseerde servo-aandrijving die eenvoudig kan worden geïntegreerd in Festo-besturingsoplossingen of automatiseringsoplossingen met controllers van bijvoorbeeld Siemens, Rockwell, Beckhoff en anderen
  • De auto-tuning-functie maakt de inbedrijfstelling van roterende en lineaire bewegingen heel eenvoudig en optimaliseert automatisch het regelgedrag van aangesloten servomotoren en lineaire mechanismen van Festo. Het ondersteunt ook de inbedrijfstelling met mechanische systemen van derden
  • Geïntegreerde webserver voor snelle en gemakkelijke online diagnose, evenals de overdracht en update van firmware en parameters.
  • Standaard geïntegreerde veiligheidsfuncties: STO Safe Torque Off en SS1 Safe Stop 1

Festo_Servo_Drive_EMMT-AS

​​​​​​​De servomotor EMMT-AS in één oogopslag

De EMMT-AS is een synchrone AC-servomotor voor veeleisende en dynamische toepassingen. De ruimtebesparende oplossing met één kabel vermindert de installatie-inspanning, verbetert de overzichtelijkheid van het systeem en vereenvoudigt het onderhoud. Technisch gezien wordt het gekenmerkt door een extreem laag arreteerkoppel, wat zorgt voor een zeer goede bestuurbaarheid en dus nauwkeurigheid bij positioneringstaken, lineair of roterend. Het geïntegreerde elektronische naamplaatje waarop alle relevante motorgegevens zijn opgeslagen en direct door de CMMT-AS kunnen worden uitgelezen, maakt de inbedrijfstelling eenvoudiger, veiliger en vooral sneller.


Technische kenmerken:

  • 3 maten 60/80/100 met maximaal 7,6 Nm nominaal koppel
  • Single-turn of multi-turn absolute encoder
  • Optioneel vasthoudrem
  • Beschermingsgraad: IP67 voor behuizing en stekker aangesloten, IP65 op de as met optionele afdichtring

​​​​​​​

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Festo Simplified Motion
Voor toepassingen waarbij de eenvoud van pneumatiek gewenst is, maar een elektrische aandrijving meer flexibiliteit biedt, is de Simplified Motion Series de perfecte oplossing. De geïntegreerde aandrijving van mechanische as, motor en besturing is geoptimaliseerd voor eenvoudige punt naar punt beweging.
Lees hier verder
Festo DGST
Klein maar krachtig: de DGST is de kleinste in zijn soort en de kortste slide drive op de markt. Het is echter sterk als het gaat om precisie, krachten, motion control, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voor maximale torsiestijfheid zijn het juk en de schuif een enkel onderdeel en de sensoren en demping zijn volledig geïntegreerd.
Lees hier verder
Rittal AX KX
De nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX van Rittal bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid. Rittal heeft hiervoor haar AE herontwikkeld in lijn met de vereisten van Industrie 4.0. Deze lancering onderstreept de digitale transformatie van een gestandaardiseerd product dat al meer dan 50 jaar wordt vervaardigd. Met meer dan 35 miljoen geproduceerde AE behuizingen is dit het populairste compacte kastsysteem ter wereld.
Lees hier verder
Siemens TIA Portal V16
De schakelkastbouw wordt gekenmerkt door een hoog aandeel aan proceskosten. Dit is een ideaal aanknopingspunt om de efficiëntie in de productie van machines en installaties te verbeteren. De schakelkastbouw is een voorbeeld van de uitdagingen van de productie-industrie in hogelonenlanden: het spanningsveld tussen groeiende aanspraken en beperkt bruikbare oplossingsbenaderingen.
Lees hier verder