text.skipToContent text.skipToNavigation

Tweede generatie veiligheidslichtschermen : de PSENopt II


Pilz maakt het portfolio met lichtscherrmen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbescherming.  
Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen.
Ze zijn geschikt voor de beveiliging van verpakkingsmachines, persen, toegang tot robotcellen, en zoveel meer.

De veiligheidslichtschermen zijn verkrijgbaar in lengtes van 150 mm tot 1800 mm en geschikt voor een bereik tot 55 m.   De lichtschermen PSENopt II zijn nu ook geschikt voor toepassingen met veiligheidscatergorie PL d (type 3) volgens EN/IEC 61496-1 én tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e (type 4) volgens EN/IEC 61496-1/-2 ! Deze lichtschermen hebben geen dode zone !
In combinatie met het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 biedt Pilz een economische en veilige totaaloplossing van één leverancier.  

Om meerdere zijden van een gevarenzone te beveiligen, kunnen de lichtschermen gecombineerd worden met de passende PSENopt II spiegelzuilen.  Bewaak maar liefst drie toegangszijden van een gevarenzone met slechts één paar lichtschermen en twee spiegelzuilen.

Indien u een applicatie hebt met de lichtgordijnen PSENopt I, en u wenst die te vervangen door de PSENopt II lichtschermen, dan kan dit héél gemakkelijk.  U hoeft zelfs de bekabeling niet te vervangen, u gebruikt de PSENopt II adapter set, waarmee u heel gemakkelijk de PSENopt II kunt aansluiten op uw bestaande bekabeling.
 
 

Close-up van het veiligheidslichtscherm PSENopt II​​​​​​​

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Leuze ODS 110
Met het uitgebreide portfolio afstandssensoren van Leuze heeft u een grote keuze aan verschillende bouwvormen met zeer hoge reikwijdten en meerdere schakelpunten. Bij ons vindt u altijd de geschikte oplossing voor uw toepassingen in het palletmagazijn, bijvoorbeeld als het gaat om een vakbezetcontrole, doorschuifbeveiliging of botsbeveiliging
Lees hier verder
Siemens SIPLUS
De beschikbaarheid van machines en fabrieken is een basisvereiste voor productiviteit. Om ongeplande uitvaltijden te minimaliseren, is het noodzakelijk om de bronnen of fouten in een vroeg stadium te detecteren. Dit is precies waar de SIPLUS CMS conditiebewakingssystemen van pas komen: ze bewaken continu de conditie van mechanische componenten of uw machines - zelfs in de hele fabriek.
Lees hier verder
Schneider Electric XIOT
Hoe? Met de XIOT Cloud Connected Sensor van Telemecanique Sensors, de draadloze oplossing voor het verbinden van installaties met de cloud. Zelfs op de meest geïsoleerde locaties.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder